x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RA-APPS a început să producă: o vilă de pe Kiseleff a fost vândută cu 5 milioane de euro

RA-APPS a început să producă: o vilă de pe Kiseleff a fost vândută cu 5 milioane de euro

de Mediafax    |    13 Iun 2012   •   16:28
RA-APPS a început să producă: o vilă de pe Kiseleff a fost vândută cu 5 milioane de euro

O vila cu terenul aferent, de circa 2.700 metri patrati, unde isi are sediul social firma de investitii imobiliare Steda Residence, detinuta de Gheorghe Stelian, a fost vanduta de catre RA-APPS cu putin peste 5 milioane euro inclusiv TVA, acesta fiind cel mai scump activ vandut de regie pana in prezent.

Imobilul, amplasat in centrul Capitalei, pe soseaua Kiseleff, dispune de un etaj si are o suprafata construita desfasurata de 515 metri patrati.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Consultantii imobiliari au declarat recent ca infiintarea unui fond imobiliar listat la bursa pentru administrarea activelor RA-APPS sau transferul acestor servicii catre fir­me private sunt alternative la vanzarea in­di­viduala a proprietatilor, care ar asigura o trans­parenta sporita si un profit mai bun pen­tru stat.

Ei au aratat ca vanzarea activelor RA-APPS in conditiile actua­le ale pietei nu este cea mai buna solutie.

Infiintarea fondului de investitii ar tre­bui insa precedata de o curatare a porto­fo­liului, astfel incat sa fie pastrate doar activele performante care sa atraga investitori.

×
Subiecte în articol: vila patrimoniu raapps kiseleff