x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radio Vacanta, pe 100,1 MHz

Radio Vacanta, pe 100,1 MHz

de Miruna Mihalcea    |    18 Aug 2005   •   00:00
Radio Vacanta, pe 100,1 MHz

Rodica Serbanescu e persoana care ne-aduce, an de an, Radio Vacanta pe Litoral. O face cu reala pasiune, pentru ca, daca Alexandru, fiul ei, este si "Oscarul de imagine", Radio Vacanta e "copilul ei etern".

Putin peste 3.200 de ore de emisie in direct. Atat aduna, puse cap la cap, programele Radio Vacanta, de la 1 mai pana la 15 septembrie, cand se-ncheie "sezonul radio estival". Realizat de o echipa redactionala si tehnica de profesionisti tineri si dimanici, programul estival Radio Vacanta reprezinta cea mai complexa agenda sonora, continand atat informatii utile, relatari din statiuni, info-service, cat si emisiuni de divertisment si cocteiluri muzicale.

SPECTACOL. Din 1990 incoace, de cand Rodica Serbanescu a permanentizat structura Radio Constanta in varianta ei estivala, terasa de la Vila nr. 1 a devenit neincapatoare atat pentru artisti, cat si pentru public. Pe langa cantari si lansari de albume, Radio Vacanta organizeaza pe terasa o multime de show-uri si evenimente rasunatoare. De exemplu, Circul Globus a venit in vara aceasta pentru prima data pe Litoral si, in fiecare miercuri si vineri seara, pret de aproximativ o ora, sustine cate un spectacol la terasa Radio Vacanta. In grila de programe, duminica are si ea un rol privilegiat, fiind gazda emisiunii "Viata ca un spectacol", realizata in colaborare cu Radio Romania Actualitati.

TERASA CU TRADITIE. Radio Vacanta a fost primul post care a emis, on air, programe special dedicate turismului estival. A adunat pe terasa artisti care au devenit, cu timpul, recunoscuti pe scena muzicii romanesti. Tot atunci, in anii ’90, cand la malul Marii Negre strainii gaseau inca o oaza de liniste si relaxare, Radio Vacanta emitea si buletine de stiri in franceza, engleza, germana si rusa, pentru ca oaspetii de vara sa fie la curent cu ce se mai petrece in jurul lor. Insa din 1997, cand turismul a cunoscut un adevarat colaps si strainii au inceput sa evite Marea Neagra, a incetat si Radio Vacanta transmiterea de stiri in limbi straine. Abia in 2004, Radio Vacanta a reluat astfel de transmisii, preluate de la Radio Deutsche Welle si difuzate de la orele 9:00, 14:00 si 20:00, pentru cate 5-6 minute.

NUME SI RENUME. Nu putini sunt artistii al caror nume e strans legat de Radio Vacanta. Mihai Traistariu si Laurentiu Duta aici si-au facut debutul, iar Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Mirabela Dauer, Irina Loghin, Stela Popescu, Arsinel, Angela Similea, Sanda Ladosi, Corina Chiriac, Marcel Pavel sunt doar cateva nume care-au trecut pe-aici. Madalina Manole ne-a declarat, in acest context, ca unele dintre cele mai dragi amintiri ale ei sunt legate de Radio Vacanta, ca nu uita niciodata verile in care avea aici cantari peste cantari si ca s-ar intoarce oricand, cu cel mai mare drag! In ce-o priveste pe doamna directoare, unul dintre momentele Radio Vacanta cu care se mandreste este momentul "Catalina Ponor - Dana Sofronie". Dupa Atena, fetele au venit aici, au intrat in direct si-au fost coplesite de flori si ropote de aplauze de la miile de turisti care s-au strans la terasa cand au auzit cine le vorbeste. Iar semnaturile lor din cartea de onoare a radioului stau marturie!

RADIO DE COLECTIE
Printre manifestarile care diversifica oferta Radio Vacanta se numara, din 1996, si organizarea Crosului Olimpic, pentru care presedintele Comitetului International Olimpic de atunci a inmanat o diploma de merit. Asa a aparut si crosul Campionilor Radio Vacanta, alaturi de concursurile cu caracter preventiv-educativ pe teme antidrog. Nu in ultimul rand, interventiile in direct ale copiilor din tabara pentru jurnalism din Navodari reprezinta si ele o noutate. Ca sa nu mai vorbim de colectia de radiouri vechi ale Rodicai Serbanescu, ce poate fi admirata de orice turist care trece pragul Radio Vacanta!
×
Subiecte în articol: observator radio vacanta radio vacanta