x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Stroe a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a şefului IPJ Gorj

Radu Stroe a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a şefului IPJ Gorj

07 Iul 2013   •   13:37
Radu Stroe a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a şefului IPJ Gorj

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a şefului IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea.

"Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, în urma sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie. În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a şefului IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea", se arată într-un comunicat al MAI.

Cercetarea disciplinară va fi realizată de către Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

MAI menţionează că, în conformitate cu prevederile statutului poliţistului, sancţiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă şi după consultarea consiliilor de disciplină, mai relevă sursa citată.

Anterior, o echipă a Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne a efectuat verificări în cazul inspectorului şef al IPJ Gorj, ca urmare a memoriului depus la minister de către un om de afaceri din Motru.

Omul de afaceri Mihai Râmescu a cerut demisia lui Viorel Caragea, pe care l-a acuzat de abuzuri şi de controale excesive la societatea pe care o deţine.

×