x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila despre Sf. Pantelimon: Nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți

Rafila despre Sf. Pantelimon: Nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   13:15
Rafila despre Sf. Pantelimon: Nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți
Sursa foto: Hepta

„Nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți, ci despre medici și pacienți care împreună pot să dea coerență actului medical”, declară ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon.

„O să stau de vorbă cu echipa de contol, cu managementul spitalului, vreau să știu exact cum se desfășoară activitatea în această secție de terapie intensivă și dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical”, a declarat, vineri, ministrul.

Acesta a precizat că va merge la spital cu președinta Colegiului Medicilor din București, pentru că au două tipuri de responsabilități: „Avem o responsabilitate, prima, pentru pacienți și să fie clară chestiunea asta. Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor și pentru siguranța pacienților. Și cea de-a doua, care este la fel de importantă (...), este legată de prestigiul profesional și de siguranța exercitării profesiei de către medici. Lucrul ăsta este foarte important pentru că, pe baza apărării prestigiului profesional și pe baza încrederii pe care oamenii o au în medici, și satisfacția pacienților și siguranța serviciilor se echilibrează. Cele două nu pot funcționa unul fără celălalt. Nici medicii nu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienților și nici pacienții nu pot primi servicii de bună calitate dacă nu au încredere în medici. Trebuie să înțelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți, ci despre medici și pacienți care împreună pot să dea coerență actului medical”.

Rafila a adăugat că este important să fie transmise două mesaje foarte clare: este vorba despre o instituție medicală importantă din București, un spital de urgență, și acolo există un corp medical calificat.

​Vineri au început audierile în acest dosar, deschis după acuzațiile unui asistent medical, potrivit căruia în intervalul 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din București ar fi murit 20 de pacienți cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rafila spitalul sf pantelimon