x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

26 Iul 2021   •   21:33
Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

Spunem „La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie, suntem mândri de moștenirea lăsată, își explică Raluca Turcan urarea de „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit cu peste 200 de ani în urmă.

 

Raluca Turcan scrie pe Facebook că face precizările cu întârziere pentru că a fost „blocată” într-o întâlnire la Constanța.

„Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească. Așadar, spunem în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet. Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România. Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, scrie Turcan.

Ea îi îndeamnă pe cei care vor „să îl descopere” pe Samuel von Brukenthal să înceapă la muzeul cu același nume, „imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00. PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia să se dea deștepți, să nu se panicheze, că vor avea și ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, cu executare!”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a fost ironizată după ce i-a urat „La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803.

Ulterior, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare.

×
Subiecte în articol: raluca turcan