x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răniţii stabilizaţi, operaţi cu grefe de piele

Răniţii stabilizaţi, operaţi cu grefe de piele

de Monica Cosac    |    05 Noi 2015   •   12:01
Răniţii stabilizaţi, operaţi cu grefe de piele
Sursa foto: Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

În spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 132 de tineri dintre cei 200 de răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv, după ce unul a fost transferat la un spital din Israel. Peste 80 rămân în stare critică şi gravă, a anunţat ministrul Sănătăţii.

Complexitatea leziunilor suferite de zeci de tineri răniţi în incendiul de săptămâna trecută face ca pronosticul medicilor să rămână unul rezervat. În timp ce pentru cei stabilizaţi, chirurgii au început intervenţiile de grefare, starea altora s-a agravat.

Este şi cazul unuia dintre tinerii internaţi la Secţia de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Bagdasar-Arseni, care iniţial nu se afla printre pacienţii critici.

De asemenea, la Spitalul Elias, unul dintre cei 10 pacienţi de la ATI a fost intubat şi ventilat mecanic, după agravarea stării. Altor doi tineri intubaţi li s-a făcut traheostomie (o incizie deschisă pe gât, prin care este introdusă o canulă în trahee). Şi la Spitalul Militar starea a șase răniți din cei opt aflați la ATI rămâne critică. Unii se simt mai bine şi sunt ferinu se afla printre pacienţii critici. ciţi că au început operaţiile cu grefe de piele. „Tuturor li s-a făcut bronhoscopie cu lavaj bronșic. Ne gândim că poate evoluția puțin mai bună a pacienților de la noi se poate datora și acestui fapt”, a spus comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, după ce o analiză a aerului din Clubul Colectiv a relevat că tinerii au inhalat un cocktail de gaze extrem de toxice. Cei 133 de pacienţi sunt la: Spitalul de Arşi - 26, Universitar - 19, Floreasca - 14, Bagdasar-Arseni - 21, Elias - 14, Militar - 12, Grigore Alexandrescu - 7, Sf. Ioan - 7, Agrippa Ionescu – 6, Pantelimon - 4, Gerota - 3.

Nicolae Bănicioiu a spus că va coordona în continuare toate echipele de medici care îngrijesc răniţii din Colectiv, până la venirea unui nou ministru.
 

×