x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport ingrijorator - Romania este mai corupta decat Surinam

Raport ingrijorator - Romania este mai corupta decat Surinam

de Lucian Florea    |    19 Oct 2005   •   00:00
Raport ingrijorator - Romania este mai corupta decat Surinam

Tara noastra are acelasi "grad de rezistenta la coruptie" ca Mongolia si Republica Dominicana si este ultima tara dintre statele membre sau candidate la Uniunea Europeana in ceea ce priveste capacitatea de combatere a coruptiei.

EFORTURI. Potrivit unui studiu realizat de Transparency International dat publicitatii ieri, tara noastra ocupa locul 85 in lume la acest capitol, in urma unor state ca Surinam, Lesotho, Cuba sau Seychelles. Am depasit totusi state europene ca Albania, Armenia, Bosnia, Serbia, Moldova, Macedonia, care sunt considerate mai corupte decat Romania.

Tara noastra a primit, in 2005, 3 puncte din 10 posibile, in timp ce media la nivelul statelor UE este de 6,66 puncte. Bulgaria a capatat 4 puncte, iar Turcia - 3,5. "Interpretand datele, putem spune clar ca autoritatile romane nu fac destule pentru a incerca sa lupte cu fenomenul coruptiei", a spus directorul executiv al TI Romania, Victor Alistar. In clasamentul general, primul loc il ocupa Islanda, cu 9,7 puncte, in vreme ce la capatul opus, cea mai corupta tara este perceputa a fi Chad, cu 1,7 puncte. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator