x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răspunsul lui Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe Cîțu despre ordinul controversat

Răspunsul lui Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe Cîțu despre ordinul controversat

16 Apr 2021   •   22:14
Răspunsul lui Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe Cîțu despre ordinul controversat
Sursa foto: Lucian Alecu

Vlad Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe premierul Florin Cîțu despre ordinul care schimba regulile pentru carantină, spune că „dacă lucrurile ar fi continuat firesc și nu ar fi fost aceste gesturi din partea lui Cîțu se putea discuta despre orice”.

Întrebat, vineri seară, la Digi24, dacă știa că ordinul care schimba regulile de carantinare va apărea în Monitorul Oficial, fostul ministru a spus: „Nu știam că apare în acea zi. Aveți cea mai mică îndoială că vorbim despre un pretext? (...) Nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte altfel decât să aducă un pic de predictibilitate”.

Despre prevederile ordinului au fost două zile de discuții la Ministerul Sănătății și nu s-a opus nimeni, a afirmat Voiculescu.

„Nu a fost o intenție de a face ceva pe la spate. A fost un demers al unui profesionist impecabil, alături de mulți specialiști de la INSP, Ministerul Afacerilor Interne. Avizul CNSU nu este necesar”, a adăugat Voiculescu.

Întrebat dacă, dând timpul înapoi, ca politician, nu ar fi fost mai bine să aibă o discuție și cu premierul despre schimbarea criteriilor, Vlad Voiculescu a răspuns: „dacă lucrurile ar fi continuat în modul lor firesc și nu ar fi fost aceste gesturi din partea domnului Cîțu puteam discuta despre orice și ar fi fost bine să clarificăm ce era de clarificat. Discuția trebuia să fie despre cât de corecte sau nu sunt criteriile, nu despre ce convine unuia sau altuia. (...) Uităm să vorbim despre interesul oamenilor, despre vieți omenești în acest caz”.

Întrebat mai departe cum califică gestul vicepremierului Dan Barna care ar fi discutat cu premierul despre sacrificarea Andreei Moldovan, Voiculescu a afirmat că nu are această informație și știe doar că Dan Barna se întreba dacă premierul va cere retragerea ordinului, sau un eventual alt mod de comunicare.

În plus, declară Voiculescu, nu s-a pus problema „sacrificării” doar a Andreei Moldovan: „Dacă s-ar fi pus problema, ar fi fost o decizie extrem de dificilă și ar fi fost al doamnei Moldovan”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu