x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RATB înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor din cauza surpării asfaltului. Vezi pe unde vor circula autobuzele

RATB înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor din cauza surpării asfaltului. Vezi pe unde vor circula autobuzele

13 Dec 2015   •   15:32
RATB înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor din cauza surpării asfaltului. Vezi pe unde vor circula autobuzele

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) înfiinţează o nouă staţie de autobuz la Eroilor, pe strada Ştirbei Vodă, după ce asfaltul în zona în care se fac lucrări la metrou s-a surpat, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

Anunţul a venit în urma şedinţei Comisiei Tehnice de Circulaţie, care a avut loc la sediul Primăriei Capitalei. În şedinţă a fost stabilit ca, timp de minimum 30 de zile, circulaţia în zona Eroilor să fie restricţionată, până la remedierea situaţiei.

Autobuzele ale căror trasee vor fi deviate în zona Eroilor sunt: 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368, 668.

Potrivit lui Tobescu, autobuzele vor circula deviat de la intersecţia Splaiul Independenţei cu strada Ştirbei Vodă pe Splaiul Independenţei - Şoseaua Cotroceni - strada Dr. Marinescu - bulevardul Eroii Sanitari - strada Dr. Carol Davila - bulevardul Eroilor - bulevardul Dr. Bagdasar.

În sensul spre centru, traficul este deviat pe strada Elefterie - Piaţa Operei - Splaiul Independenţei, de unde reintră pe strada Ştirbei Vodă. Aici a fost înfiinţată suplimentar o staţie de autobuz, care le vine în ajutor celor care vor să meargă la staţia de metrou Eroilor, a adăugat Tobescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a spus că, în cele 30 de zile, "măsurile de fluidizare a traficului vor fi permanente".

"Se continuă supravegherea lucrărilor de intervenţie în zona Eroilor. Măsurile de restricţionare şi deviere a traficului se menţin în următoarele 30 de zile", a adăugat el, menţionând că locuitorii cartierelor Militari şi Drumul Taberei vor fi afectaţi direct de aceste schimbări.

Circulaţia rutieră în sensul de coborâre din cartierele Drumul Taberei şi Militari se va face prin Şoseaua Pandurilor şi Calea 13 Septembrie, iar o altă rută ar fi Şoseaua Geniului şi Şoseaua Cotroceni.

Sensul de urcare spre cartierele Militari şi Drumul Taberei va fi: Splaiul Independenţei - Şoseaua Cotroceni şi Şoseaua Geniului. A doua variantă de traseu propusă este Şoseaua Cotroceni - bulevardul Iuliu Maniu, bulevardul Vasile Milea, iar o a treia variantă: Splaiul Independenţei - strada Elefterie - bulevardul Eroilor.

În acest context, s-a luat măsura interzicerii opririi pe ambele sensuri pe străzile Dr. Marinescu şi Elefterie, iar cei care locuiesc în această zonă sunt rugaţi să elibereze carosabilul până luni.

Ichim a adăugat că, pentru moment, nu s-a impus restricţionarea traficului greu în zonă. "În funcţie de evoluţia lucrurilor, vor fi luate cel mai probabil măsuri suplimentare - măsuri pentru fluidizarea traficului", a arătat Ichim.

Potrivit acestuia, pentru fluidizarea traficului au fost mobilizate, în plus, 40 de echipaje de poliţie.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, duminică, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a discuta măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a perimetrului, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie rutieră în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existând riscul de prăbuşire a carosabilului.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între bulevardul Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului.

PMB a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

Sursa: AGERPRES 

×