
Numai că noul sistem a și început să dea bătăi de cap contabililor care trebuie să opereze în această bază. De abia lansată, ea a dat și primul rateu. Ieri nu era funcțională, iar cei de la Inspecția Muncii ridicau nepăsători din umeri în fața valului de nemulțumiți.
Conform procedurior stabilite, cei care trebuie să opereze cu baza REGES-ONLINE trebuie să-și deschidă mai întâi pe noua platformă un cont cu ajutorul cărui să depună documentele legate de angajații firmelor. Deși aveau deschise aceste conturi, mulți contabili se plângeau ieri că nu pot accesa sistemul. În loc să se ocupe de eliminarea erorilor, cei de la Inspecția Muncii îi trimiteau pe contabili să-și compere o nouă semnătură electronică pentru a fi recunoscută de sistem invocând faptul că acestea nu ar mai fi valabile. Evident, motivul invocat era fals, firmele care eliberează semnăturile electronice confirmând că acestea sunt valabile, după cum ne-a declarat unul dintre contabili care ieri s-a lovit de această problemă. Până la eliminarea erorilor, sistemul s-a întors în trecut. La insistențelor multor contabili, inspectoratele teritoriale au acceptat să preia datele care trebuie depuse de firme în aceste zile de pe stick,
Noul sistem REGES-ONLINE va permite simplificarea procedurilor pentru angajatori și salariați, acces facil la date pentru angajați, debirocratizarea și digitalizarea, precum și folosirea eficientă a resurselor, cu respectarea legislației.
Pentru a facilita adaptarea la noul sistem, angajatorii au la dispoziție un termen de 6 luni, începând cu luna aprilie, pentru a face tranziția de la Revisal la REGES-ONLINE. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, va fi emis un ordin al ministrului Muncii care va reglementa procedura de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din registru.
