x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție, reguli noi pentru clădirile cu risc seismic din România! Apartamentele din imobilele cu BULINĂ ROȘIE nu mai pot fi închiriate!

Atenție, reguli noi pentru clădirile cu risc seismic din România! Apartamentele din imobilele cu BULINĂ ROȘIE nu mai pot fi închiriate!

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2024   •   19:40
Atenție, reguli noi pentru clădirile cu risc seismic din România! Apartamentele din imobilele cu BULINĂ ROȘIE nu mai pot fi închiriate!

Din acest an au apărut noi modificări  în legislația pentru locuințele care se află în clădiri care se află încadrate în clasa de Risc Seimisc 1.

Astfel, locuinţele aflate în clădiri cu Risc Seismic 1 nu mai pot fi închiriate. Actualele contracte de închiriere expiră pe 5 februarie 2024, scrie Antena3CNN

Totodată, lucrările de consolidare pot începe cu acordul a cel puțin 50% + 1 din numărul total de proprietari. În acest caz, vor fi evitate situațiile în care unul sau mai mulți proprietari refuză consolidarea.

23.000 de clădiri din Bucureşti ar suferi avarii în cazul unui cutremur similar cu cel din 1977.  Aproape 3.000 de clădiri din România sunt încadrate în gradul 1 de risc seismic, dintre care majoritatea, în București.

×
Subiecte în articol: reguli cladiri risc seismic legislatie