x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Remus Truică: "Adevărul nu mă deranjează cu nimic. Acuzaţiile sunt absolut aiuristice"

Remus Truică: "Adevărul nu mă deranjează cu nimic. Acuzaţiile sunt absolut aiuristice"

11 Dec 2015   •   15:23
Remus Truică: "Adevărul nu mă deranjează cu nimic. Acuzaţiile sunt absolut aiuristice"

Remus Truică, unul dintre acuzaţii în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, a declarat vineri, la Braşov, înainte de pronunţarea magistraţilor Curţii de Apel în privinţa arestării preventive a acestora, că "adevărul nu-l deranjează cu nimic".

"Eu, din ce am observat aseară, (.n.r. - joi seara, la şedinţa Curţii de Apel), şi ceilalţi, care sunt suspecţi-inculpaţi în acest dosar, să spunem - avem singura dorinţă de a se afla adevărul. Pe mine, adevărul nu mă deranjează", a declarat Remus Truică.

În legătură cu transcrierile convorbirilor telefonice apărute în presă, Truică a spus că "toată lumea îl întreabă de acestea" şi, oricum, sunt mult mai multe decât au apărut în presă. "Normal, am mii de convorbiri telefonice. Bineînţeles, s-a subliniat o zonă care poate fi interpretabilă", a adăugat Truică, referindu-se la procentele de care se vorbeşte în acele convorbiri.

Referitor la audierea Prinţului Paul, care are loc vineri, la DNA Braşov, Truică a replicat: "Ştiţi când a venit prima dată Prinţul Paul aici, la Braşov?. Ştiţi de ce a venit. Cred că ştiţi, că a fost celebru cazul la vremea respectivă, şi cred că Prinţul Paul încearcă tot felul de variante. Prinţul Paul este o personalitate".

Întrebat de relaţiile pe care le-ar avea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ar fi putut influenţa retrocedarea de care este acuzat, Truică a explicat că acest lucru "face parte din denunţul Alteţei Sale, Prinţul Paul", în care a găsit "nişte acuzaţii absolut aiuristice".

"Noi am făcut exact ceea ce trebuia să facem şi anume am contractat serviciile unei firme de avocatură care să facă aceste demersuri peste tot unde este necesar. Atât şi nimic mai mult", a mai spus Truică.

În final, el a precizat că vrea să se plimbe până la ora pronunţării deciziei magistraţilor Curţii de Apel, anunţată la 15.30.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, procurorii Serviciului Teritorial Braşov i-au reţinut pe omul de afaceri Remus Truică pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, pe Robert Mihăiţă Roşu, avocat partener la o casă de avocatură, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, pe Dan Andronic, consultant politic şi jurnalist, pentru constituire de grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă.

În dosar au fost reţinuţi şi Marius Marcovici, administrator al unei societăţi comerciale, consilier, pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, şi Lucian Mateescu pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

Şedinţa de judecată de la Curtea de Apel Braşov în acest dosar a început joi, la ora 15.30, şi s-a încheiat vineri dimineaţă, la ora 2.30, magistraţii anunţând că pronunţarea va avea loc la ora 13.00.

Toate cele cinci persoane reţinute în acest dosar de DNA Braşov pentru 24 de ore, Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi Robert Roşu sunt în libertate, după ce mandatul de reţinere le-a expirat în cursul nopţii respectiv dimineaţa.

×