x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Replica - Am primit la redactie

Replica - Am primit la redactie

28 Feb 2005   •   00:00

Referitor la articolul cu titlul "Sapte procurori pe capul lui Ilie Sarbu", publicat in Jurnalul National pe data de 28.02.05, doresc sa fac o serie de precizari.

Articolul nu reprezinta altceva decat o reluare a altor materiale de presa publicate, cu saptamani in urma, in Romania Libera si nu contine dovezi potrivit carora eu as fi incalcat legea pe timpul cat am fost ministru, asa cum se insinueaza inca din titlu.

Desi am manifestat, mereu, deschidere catre presa, avand o relatie de respect reciproc cu ziaristii din Timisoara si din tara, nu am fost contactat de reporterul dumneavoastra pentru a mi se solicita un punct de vedere fata de noianul de acuze la adresa mea.

Este cel putin curioasa aceasta atitudine, avand in vedere ca il cunosc foarte bine pe domnul Tiberiu Kiss, pe care l-am tratat intotdeauna cu respectul ce i se cuvine unui ziarist care intelege sa respecte legea si deontologia profesionala. Constat, insa, ca atunci cand interesele sunt mari, cele doua conditii anuntate mai sus se estompeaza pana la anulare.

Mai mult, am prezentat reporterului dumneavoastra, prin intermediul Biroului de Presa al PSD Timis, un document ce contrazice flagrant una dintre afirmatiile continute in articol, cea privind imobilul din localitatea Sanmartinu Sarbesc, care nu imi mai apartine inca din anul 1922. Desi alte publicatii care au abordat subiectul au prezentat si punctul meu de vedere in aceasta chestiune, nu la fel s-a intamplat si in cazul ziarului dumneavoastra.

In privinta unor IAS-uri banatene, vreau sa subliniez faptul ca, potrivit legii, ministrul nu are dreptul sa semneze pe documentele de privatizare, ca urmare semnatura mea nu se gaseste pe nici un astfel de document.Vreau, de asemenea, sa precizez faptul ca toate deciziile care privesc Agentia Domeniilor Statului sunt luate de Consiliul de Administratie al acestei institutii (...)

Din pacate, s-a reusit ca aceasta dezinformare sa apara intr-o publicatie prestigioasa cum este Jurnalul National.

Senator Ilie Sarbu, Presedintele PSD Timis
×
Subiecte în articol: observator