x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BREAKING NEWS. Un posibil prim caz de EBOLA, în ROMÂNIA

BREAKING NEWS. Un posibil prim caz de EBOLA, în ROMÂNIA

10 Aug 2014   •   14:25
BREAKING NEWS. Un posibil prim caz de EBOLA, în ROMÂNIA

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola a fost transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti - informează Antena 3.

Bărbatul s-a întors recent din Nigeria, ţară în care a fost declarată stare de urgenţă sanitară, din cauza epidemiei de Ebola.

În prezent, pacientul se află în condiţii de izolare - transmite Agerpres.

Citeşte: Ce spune profesorul Adrian Streinu Cercel, despre prima alarmă de Ebola, din România

După efectuarea analizelor, rezultatul va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum 7 zile – informează Mediafax. Probele recoltate la Institutul „Matei Balş” vor fi trimise în Germania.

Pacientul a ajuns, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti cu vărsături, febră şi diaree, fiind ulterior transportat pentru un set complex de analize la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

"Este vorba despre un caz mai deosebit, în sensul că pacientul avea greaţă şi vărsături de vreo trei zile. Când a fost întrebat unde a fost, acesta a precizat că a fost plecat la Vama Veche. I s-au făcut analize iar ulterior, pentru că acestea erau proaste, am decis ca el să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru un consult mai complex", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean.

La consult s-a depistat faptul că bărbatul s-a întors de la muncă din Nigeria pe 25 iulie, astfel că este luată în calcul ipoteza că acesta ar putea avea o boală infecţioasă, inclusiv boala Ebola.

Potrivit prefectului Rodica Paraschiv, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au luat toate măsurile necesare pentru dezinfecţia unităţilor sanitare în care a fost pacientul.

Familia pacientului este izolată la domiciliu până când va fi stabilit un diagnostic.


Vezi Comunicatul Ministerului Sănătăţii

---------------

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, pe 5 august, că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", informează AFP, EFE şi Reuters. "Sunt întrunite condiţiile unei situaţii de urgenţă de sănătate publică la nivel mondial. Un răspuns internaţional coordonat este esenţial pentru a opri şi a reduce răspândirea la nivel internaţional a Ebola", a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate şi în prezent nu există niciun vaccin aprobat împotriva lui.

Epidemia, care a izbucnit anul acesta în vestul Africii, a ucis aproape 1.000 de oameni în această zonă.

Deşi în trecut mortalitatea în caz de Ebola era de 90%, anul acesta virusul a ucis în 55% dintre cei infectaţi.

Perioada de incubaţie a Ebola este de 21 de zile. Simptomele includ febră ridicată, sângerări şi afectarea sistemului nervos central.


×
Subiecte în articol: ebola ebola romania roman ebola