x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRUSUL MORTAL EBOLA: Preşedintele nigerian a decretat starea de urgenţă sanitară

VIRUSUL MORTAL EBOLA: Preşedintele nigerian a decretat starea de urgenţă sanitară

09 Aug 2014   •   08:10
VIRUSUL MORTAL EBOLA: Preşedintele nigerian a decretat starea de urgenţă sanitară

Preşedintele nigerian Goodluck Jonathan a decretat vineri starea de 'urgenţă naţională' în lupta contra virusului Ebola ce a făcut doi morţi în Nigeria, informează DPA şi AFP, citate de Agerpres. 'Controlul şi oprirea răspândirii virusului Ebola în Nigeria sunt o urgenţă naţională', a declarat preşedintele, conform unui comunicat al președinției.

Goodluck Jonathan a aprobat de asemenea un plan de intervenţie specială şi deblocarea imediată a 1,9 miliarde de naira /11,67 milioane dolari/ pentru combaterea bolii în Nigeria, cea mai populată ţară din Africa.

Preşedintele nigerian a cerut populaţiei să evite orice miting de masă pentru a preveni răspândirea virusului: 'grupurile politice şi religioase, familiile, asociaţiile şi alte organizaţii trebuie sa descurajeze adunările şi activităţile ce au ca rezultat un contact apropiat cu persoanele infectate şi ar fi un factor de risc'.

El a însărcinat ministerul federal al sănătăţii să lucreze pentru 'a asigura că sunt luate toate măsurile posibile pentru a opri cu succes ameninţarea virusului Ebola, în conformitate cu protocoalele internaţionale'.

×