x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRUSUL MORTAL EBOLA: OMS a decretat STARE DE URGENŢĂ LA NIVEL MONDIAL!

VIRUSUL MORTAL EBOLA: OMS a decretat STARE DE URGENŢĂ LA NIVEL MONDIAL!

08 Aug 2014   •   10:55
VIRUSUL MORTAL EBOLA: OMS  a decretat STARE DE URGENŢĂ LA NIVEL MONDIAL!
Sursa foto: SALVATORE DI NOLFI/EPA

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, în această dimineaţă, că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", informează AFP, EFE şi Reuters.

"Sunt întrunite condiţiile unei situaţii de urgenţă de sănătate publică la nivel mondial. Un răspuns internaţional coordonat este esenţial pentru a opri şi a reduce răspândirea la nivel internaţional a Ebola", a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Potrivit organizaţiei, toate statele în care a fost transmisă Ebola - până în prezent Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone - ar trebui să declare situaţie de urgenţă naţională, însă nu se impune o interdicţie generală de călătorie sau de comerţ internaţional. Totuşi, "statele trebuie să se pregătească să detecteze şi să trateze toate cazurile de Ebola şi să faciliteze evacuarea cetăţenilor lor, în special a personalului medical care a fost expus la virus".

De asemenea, OMS a cerut comunităţii internaţionale să ajute în mod urgent ţările afectate de focarul febrei Ebola.

"Este un apel clar la solidaritate internaţională cu ţările afectate, care nu au capacitatea de a înfrunta un focar de o dimensiune şi o complexitate care le depăşeşte", a declarat directoarea generală a OMS, Margaret Chan. Ţările unde transmiterea acestei boli este prezentă sunt Guineea Conakry, Liberia şi Sierra Leone, iar în Nigeria evoluţia este monitorizată cu atenţie.




×