x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ponta a confirmat moartea unui cetăţean român în criza ostaticilor din Algeria

Premierul Ponta a confirmat moartea unui cetăţean român în criza ostaticilor din Algeria

19 Ian 2013   •   15:27
Premierul Ponta a confirmat moartea unui cetăţean român în criza ostaticilor din Algeria

"În urmă cu puţin timp ni s-a confirmat că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în urma luării de ostatici din Algeria. Familia are parte de toată compasiunea noastră şi vom face eforturi pentrru repatrierea acestuia. Îmi exprim compasiunea şi pentru familiile celorlalte şapte ţări europene ai căror cetăţeni au murit", a declarat premierul Victor Ponta.

"Vestea bună este că al cincilea român aflat în zonă a fost salvat şi se află în custodia armatei algeriene. Ceilalţi trei cetăţeni români care au fost salvaţi se află deja la sediul ambasadei noastre din Algeria", a mai declarat Ponta.

"Cunoaştem identitatea cetăţeanului ucis, dar nu o vom dezvălui deocamdată. Familia a fost înştiinţată în urmă cu o oră şi beneficiază de tot suportul nostru", a încheiat primul ministru 

"În urmă cu puţin timp am discutat cu omologul meu din Algeria, care a confirmat terminarea operaţiunii militare", a declarat, la rândul său, ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Conform ultimelor informaţii, asaltul final s-a soldat cu uciderea a 11 terorişti, dar şi a ostaticilor străini pe care aceştia îi mai deţineau, printre care şi cetăţeanul român. Conform bbc.co.uk, este vorba despre 12 ostatici, jumătate dintre ei japonezi.


--------------------------------------
Cel puţin un român a murit în urma luării de ostatici din Algeria. Alţi doi cetăţeni români au supravieţuit. Deocamdată, Ministerul Afacerilor Externe nu a dorit să facă precizări în acest sens, dar a anunţat o conferinţă de presă pentru sâmbătă după-amiază, la care vor participa ministrul de Externe, Titus Corlăţean, alături de premierul Victor Ponta. 

×
Subiecte în articol: ostatici algeria roman mort