x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România a înregistrat în mai cea mai mare scădere din UE a activităţii sectorului de construcţii

România a înregistrat în mai cea mai mare scădere din UE a activităţii sectorului de construcţii

19 Iul 2010   •   00:00

România a înregistrat în luna mai cel mai puternic declin din Uniunea Europeană (UE) al producţiei sectorului de construcţii, de 20,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul zilelor lucrătoare, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, la nivelul blocului comunitar scăderea medie fiind de 2,4%.

Dintre cele 14 state pentru care Eurostat, biroul de statistică al UE, a avut date disponibile, producţia sectorului de construcţii din luna mai a scăzut în ritm anual în zece, urcând în celelalte. Cele mai accentuate evoluţii negative ale indicatorului au fost observate, excluzând România, la Spania (18,9%) şi Bulgaria (16,6%). Cele mai mari creşteri au fost raportate de Marea Britanie (10%), Olanda (5,7%) şi Germania (3,8%).

România a înregistrat în mai, de asemenea, cea mai mare scădere lunară a activităţii sectorului de construcţii din UE, de 6,6%, ca serie ajustată în funcţie de sezonalitate. La nivel comunitar, indicatorul a coborât cu 0,6%.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat la începutul lunii iulie că în luna mai volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna aprilie, ca serie brută, cu 0,7%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, indicatorul a scăzut cu 6,6%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 20,9% în mai faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, indicatorul a coborât cu 17,3%.

×
Subiecte în articol: observator