x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

05 Sep 2005   •   00:00

Vamesi supravegheati online


Un sistem video, destinat supravegherii traficului si activitatii desfasurate de cadrele Politiei de Frontiera, va fi inaugurat astazi, la Stamora Moravita, de ministrul Administratiei si Internelor. Sistemul urmeaza sa fie extins la toate Punctele de Trecere a Frontierei. (R.C.)

Decizie - Cazul Iustin Covei, verificat de inspectorii CSM


Consiliul Superior al Magistraturii cerceteaza o posibila implicare a judecatorului craiovean Marin Covei in rezolvarea problemelor cu justitia ale fiului sau. Al saselea dosar penal pe numele lui Iustin Covei, zis Leo, a fost deschis la sfarsitul lunii august. El este cercetat pentru tulburarea linistii publice, dupa ce a participat la un raliu neautorizat. Fiul magistratului are sase dosare penale. Primul a fost intocmit cand acesta avea doar 16 ani, pentru conducerea fara permis a unui autoturism neinmatriculat. De atunci, Iustin Covei a colectionat dosare penale pentru un grav accident de circulatie, diverse agresiuni si unul pentru ca a intrat cu un scuter intr-o masina a MI. De fiecare data, fiul magistratului a scapat.

Control - MAI verifica pagubele inundatiilor


Ministrul Administratiei si Internelor a dispus controale in judetele afectate de inundatii, pentru a vedea daca valoarea pagubelor a fost evaluata corect, a declarat la Targu-Mures ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely. El a spus ca judetul Mures nu a primit fonduri la nivelul solicitarilor, insa nici un judet nu poate sa primeasca fonduri la acest nivel. Desi autoritatile din Mures s-au declarat nemultumite de sumele repartizate, ministrul crede ca, spre deosebire de alte judete, judetul Mures a primit fonduri destul de mari pentru remedierea pagubelor produse de inundatii.

Loto 6/49 - Report de 2,5 milioane RON


Jucatorii la Loto 6/49 au avut ghinion in aceasta saptamana. Nici unul dintre impatimiti nu a reusit sa ghiceasca cele sase numere norocoase. La categoria I a fost report, iar cei 25 de castigatori la categoria a doua au devenit posesorii unui autoturism Dacia Logan. Numerele extrase au fost 13, 27, 34, 29, 15, 24. Norocosii castigatori ai categoriei a treia s-au imbogatit cu 386 RON. Reportul cumulat la categoria 1 este de 2.451.917 RON. Numarul extras la Noroc a fost 9864190.

Preturi preferentiale - Azomures face presiuni asupra Guvernului


Societatea Azomures exercita presiune asupra Guvernului prin intermediul salariatilor, a afirmat, la Targu-Mures, Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului. Potrivit acestuia, in primavara, reprezentantii combinatului au solicitat un pret preferential pentru gaz metan, deoarece sunt consumatori eligibili. In urma discutiilor, intre Azomures si Romgaz a fost semnat un contract care prevede un pret de 94 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaz metan.

Furtuna pe Litoral - Peste 15 persoane salvate de la inec


Un barbat de 40 de ani si-a pierdut viata in valurile Marii Negre si cel putin 15 persoane au fost salvate de la inec ieri de salvamarii aflati in statiunile din sudul Litoralului. Coordonatorul salvamarilor din zona de sud a Litoralului, George Lipoveanu, afirma ca, in statiunile Olimp si Neptun, zece turisti s-au aflat la un pas sa se inece, iar in Jupiter au fost aduse la mal de salvamari alte cinci persoane aflate la un pas de inec. De asemenea, s-a intervenit pentru doi turisti, sot si sotie, reusindu-se salvarea femeii. Barbatul nu a mai putut fi ajutat, trupul lui fiind dus de curenti spre sudul Litoralului. (Mariana Craciun)

Siguranta - Politistii asigura ordinea la Festivalul Enescu


Politistii bucuresteni vor asigura ordinea desfasurarii Festivalului "George Enescu", in acest sens fiind organizate actiuni in zona salilor de concert, precum si a locatiilor de cazare. Politistii bucuresteni vor asigura ordinea la Sala Mare a Palatului, unde vor avea loc concerte, si la Aula Academiei Romane, Palatul Cantacuzino si Salile "Fr. Chopin" si "G.D. Kiriac" ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde vor fi organizate dezbateri. Cea de-a XVII-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu" se va desfasura in perioada 4-20 septembrie, la Bucuresti.

Galati - Mittal Steel, dator cu 371 de miliarde municipalitatii


Consiliul Concurentei a decis recuperarea ajutoarelor de stat acordate combinatului Mittal Steel Galati. Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a declarat ca decizia a fost luata in urma cercetarii de catre Consiliul Concurentei a modului in care a fost respectat plafonul maxim al ajutoarelor acordate de stat combinatului galatean, plafon stabilit prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana. Consiliul Concurentei a stabilit ca scutirea de la plata a unor sume catre Consiliul Local Galati a depasit cu 371 de miliarde de lei vechi plafonul impus de UE. (Erik Hoosz)

Cazul Teo Peter - Puscasul criminal, judecat de Curtea Martiala


Puscasul american care a provocat in decembrie anul trecut accidentul rutier in care si-a pierdut viata Teo Peter, basistul formatiei Compact, a fost trimis in fata Curtii Martiale, riscand o pedeapsa totala de pana la 14 ani de inchisoare, informeaza Mediafax. Colonelul Glen Sachtleben, comandant de marina militara in cadrul unitatii de la Camp Lejeune (SUA), a ales sa-l trimita pe puscasul Christopher VanGoethem in fata Curtii Martiale, dupa ce a analizat cazul si a apreciat ca sunt suficiente dovezi pentru ca el sa fie judecat. Nu a fost stabilita inca o data pentru inceperea procesului. Acuzatiile sunt de omor prin neglijenta, declaratii false in fata autoritatilor si obstructionarea justitiei.

Propunere PSD - Pro si contra reformarii clasei politice


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca formatiunea pe care o conduce va sustine in perioada urmatoare o reforma profunda a clasei politice romanesti, in care va promova introducerea votului uninominal si trecerea la un Parlament unicameral. In replica, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a spus ca liberalii sustin necesitatea reformarii clasei politice, insa considera ca PSD nu este in masura sa faca o propunere in acest sens, atat timp cat nu a reusit reforma interna. In schimb, presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ca sprijina "neconditionat" orice proiect de reforma politica profunda, dar "bazat pe fapte, si nu pe vorbe".
×
Subiecte în articol: observator