x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

10 Aug 2005   •   00:00

Ascuns in portbagaj de teama vamesilor

Un botosanean a fost prins luni noaptea, la Beba Veche, dupa ce a trecut ilegal frontiera, pe jos, apoi s-a ascuns in portbagajul unei masini conduse chiar de fratele lui, de teama sa nu aiba probleme, pentru ca depasise termenul de sedere in strainatate. (Radu Crivat)

Costinesti - Cheloo nu s-a prezentat la audieri

Desi dupa ce ii anuntase pe politistii din Costinesti ca le va calca pragul, Cheloo nu s-a prezentat ieri la audieri. Membru al trupei Parazitii, Cheloo a fost implicat la 6 august intr-un scandal cu Monica Panaitescu, de 30 de ani, din Constanta. Conform plangerii victimei, "parazitul" a imbrancit-o, i-a dat o palma si i-a stricat aparatul de fotografiat, pe o terasa din Costinesti. Din primele verificari efectuate de Politie s-a stabilit ca Cheloo a lovit-o pe femeie, pentru ca aceasta dorea sa-l fotografieze pe hip-hopper impreuna cu iubita sa. Intr-o scrisoare deschisa, Cheloo afirma ca nu ar fi lovit-o pe femeie, ci doar ca a impins-o. (Dana Ciobanu)

Campanie - Salvati bisericile inundate!

Jurnalul National vine in ajutorul bisericilor afectate de inundatii cu o campanie umanitara. Toti cei care doresc sa contribuie la renovarea bisericilor sunt rugati sa sune la redactia Jurnalului National (318.20.43 sau 318.20.37), sa scrie pe adresa redactiei Jurnalului National sau pe cea de e-mail: umanitar@jurnalul.ro. Donatiile se pot face in urmatoarele conturi: LEI (BRD - SMCC): RO 71BRDE450SV07429814500, euro (BRD - SMCC): RO18BRDE450SV074 29904500, Contul Patriarhiei Romane: RO67 RNCB 50400 000002511.D1 - 25168 ROL, BCR - Sector 4, Bucuresti, Patriarhia Romana.

Maracineni - Vechiul pod a fost dinamitat

Vechiul pod de la Maracineni, judetul Buzau, a fost distrus ieri-dimineata, in urma unei operatiuni de dinamitare, transmite Mediafax. Initial, operatiunea a esuat, dupa ce imploziile la piloni nu si-au facut efectul, in cele din urma podul fiind distrus cu ajutorul unui buldozer. In jurul orei 8:00, unul dintre piloni a fost dinamitat, iar, dupa o jumatate de ora, ambii piloni au fost supusi unor implozii. Bucata de pod care a cazut in raul Buzau a creat un baraj care usureaza misiunea muncitorilor de pe santier de a schimba cursul apei.

Decizie - Sporul de 40% pentru magistrati va fi eliminat

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca intentioneaza sa elimine sporul de 40% acordat "discriminatoriu" magistratilor. Acest spor a fost extins de la procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) la procurorii de la Parchetul instantei supreme, apoi la judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si la cei de la Curtea Constitutionala. Macovei a explicat ca acest spor nu ar trebui sa motiveze judecatorii pentru a fi incoruptibili si ca, pe de alta parte, ar putea constitui un mijloc de presiune pentru obtinerea de dosare de coruptie.

UBB Cluj - Titlul de Doctor Honoris Causa, pentru Papa

Papa Benedict al XVI-lea a acceptat titlul de "Doctor Honoris Causa" pe care Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca dorea sa i-l confere inca de pe vremea cand era cardinal, a anuntat Biroul de presa al UBB. Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea va avea loc in ziua de 4 noiembrie 2005, in Aula Magna a Universitatii "Babes-Bolyai". La ceremonie va participa si profesorul Andrei Marga, iar opera teologica si filozofica a lui Joseph Ratzinger va fi prezentata de decanul Facultatii de Teologie Romano-Catolica, Jozsef Marton, si de decanul Facultatii de Teologie Greco-Catolica, episcopul Virgil Bercea. (Elena Stanciu)

Tepro Iasi - Fostul director Balan a fost arestat

Fostul director al fabricii iesene Tepro, condamnat la inchisoare in cazul asasinarii liderului sindical Virgil Sahleanu, a fost arestat. Balan poate suporta regimul de detentie, motiv pentru care el a fost mutat de la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde era internat, si transferat in arestul IJP Iasi. "In perioada imediat urmatoare va fi transferat la Spitalul-penitenciar Jilava", a declarat Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al IJP Iasi. Fostul director de la Tepro, Victor Balan, a fost condamnat de instanta suprema la 15 ani de inchisoare pentru instigare la omor calificat. Potrivit anchetatorilor, fostul director de la Tepro si omul de afaceri ceh Frantisek Priplata, fugit acum doua saptamani din tara, au negociat cu patronul unei firme de paza din Vaslui asasinarea liderului sindical Virgil Sahleanu. (Mirela Cimpoi)

Antena 3 - "Cafeaua cu sare" si doza zilnica de... cultura

Dupa cum ne-a obisnuit in fiecare dimineata, Dana Deac ne serveste si astazi o savuroasa "Cafea cu sare" alaturi de o portie mare de cultura. Astfel, la rubrica "Cafeaua cu frisca", Mihaela Michailov ne va povesti despre expozitiile care merita vizitate. Pentru ca telespectatorii Antenei 3 sa beneficieze de cele mai sigure informatii si de cele mai avizate comentarii si analize, Dana Deac a invitat la o "Cafea cu sare" pe ministrul Justitiei, Monica Macovei. (Ovidiu Anton)

Masura - Ghiseu special pentru pasapoartele retinute

Romanii carora le-au fost ridicate pasapoartele de catre politistii de frontiera isi pot recapata actul de calatorie mult mai repede. De ieri, la sediul Directiei de Pasapoarte, din strada Nicolae Iorga nr. 27-29, s-a deschis un ghiseu special cu trei lucratori. Orarul de functionare a ghiseului este de luni pana vineri, intre 9:00 si 17:00. Cetatenii se pot prezenta cu documentele ce justifica depasirea termenului legal de sedere in strainatate pentru returnarea pasaportului. Aceste documente trebuie traduse in limba romana si legalizate de un notar public, daca legalizarea se face in Romania, sau de Misiunea Diplomatica sau Oficiul Consular din tara de provenienta.
×
Subiecte în articol: observator