x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

06 Iul 2005   •   00:00

Politist somnoros filmat in post


Un politist din Pascani este cercetat dupa ce, in urma cu o saptamana, a fost filmat de victima unui furt dormind in timp ce se afla la post ca ofiter de serviciu, transmite Rompres. Pentru a nu fi deranjat, el a scos telefonul din priza si a blocat din interior usa sectiei.

Aniversare - 15 ani de invatamant jurnalistic


Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) din cadrul Universitatii din Bucuresti a sarbatorit ieri 15 ani de la infiintare. Evenimentul desfasurat la Palatul Parlamentului a reunit cadre universitare, specialisti ai media si ai PR-ului romanesti, dar si studenti ai facultatii. In cadrul manifestarii, facultatea a primit o Diploma de Excelenta de la Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice, precum si de la Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania. Decanul facultatii, profesorul universitar Mihai Coman, a declarat ca in ultimii 15 ani s-a creat o constiinta profesionala a corpului didactic.

Medgidia - Mama fostului primar, batuta in propria casa


Mama fostului primar al orasului Medgidia, o femeie de 78 de ani care locuia singura, a fost batuta si violata ieri-dimineata de o persoana care inca nu a fost identificata. Agresorul a spart geamul de la baie si a intrat in locuinta batranei. Barbatul a lovit-o pe Elena Pintilie, care a incercat sa se apere, si apoi a fugit. Se pare ca autorul s-a ranit la o mana in momentul in care a spart geamul de la baie. Septuagenara a fost internata in spitalul din Medgidia, iar politistii incearca sa depisteze agresorul. (Mariana Craciun)

Valcea - Poduri fara autorizatie in tot judetul


Pe fiecare curs de apa din judetul Valcea sunt amplasate poduri si podete fara autorizatie. Constructiile, care nu au avizul Directiei pentru Gospodarirea Apelor, fac, cel mai adesea, legatura intre sate. Informatia a fost confirmata de conducerea Directiei Apelor Olt. Toti primarii care au in subordine zone unde se afla astfel de poduri si podete construite ilegal au primit notificari. Ei trebuie sa remedieze situatia si sa obtina toate avizele necesare de la institutiile de resort. (Octavian Herta)

Invitat - Joe Cocker va canta la Cerbul de Aur


Dupa luni de agonie, in care Televiziunea Romana nu stia cand se va tine Cerbul de Aur, iata ca Irina Radu arunca bomba: la 21 septembrie, in deschiderea festivalului, Joe Cocker va sustine un concert. Negocierile cu managerii artistului au durat cateva luni si Joe Cocker a decis sa-si incheie turneul european cu un concert in Romania. Dupa intalnirea de la Brasov, de saptamana trecuta, in care primarul orasului a confirmat sprijinul financiar si organizatoric, se poate spune ca Cerbul va ramane acasa, adica la poalele Tampei. Festivalul se va desfasura in perioada 21-24 septembrie. (Catalina Iancu)

Alarma falsa - Amenintari cu bomba la Otopeni si Baneasa


Terminalul "Sosiri Internationale" de la Aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni a fost evacuat ieri-dimineata, in urma unei amenintari cu bomba, care s-a dovedit in cele din urma o alarma falsa. Activitatea a revenit la normal in jurul pranzului, fara ca traficul aerian sa fie perturbat. Tot ieri, in timp ce trupele Antitero erau in alerta la Otopeni, si la Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Baneasa a fost primit un telefon care anunta o bomba. In cele din urma, verificarile au aratat ca si aici fusese, de fapt, doar o gluma proasta.

Pagube - Peste 3.500 de animale ucise de inundatii


Inundatiile de la sfarsitul saptamanii trecute au facut pagube de aproximativ 145 miliarde de lei, dar au insemnat si moartea a peste 3.500 de animale, arata un bilant al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare. Cele mai multe "victime" au fost pasarile si porcii si s-au inregistrat in judetul Olt. In acelasi raport se arata ca nu au fost semnalate boli contagioase sau intoxicatii la animale si nici toxiinfectii alimentare in randul populatiei.

Modificare - Avem un nou Cod al Muncii


Noul Cod al Muncii a intrat in vigoare ieri, o data cu publicarea lui in Monitorul Oficial, la o saptamana dupa ce a fost adoptat de Guvern. Actul normativ a fost adoptat in forma in care a fost convenit de confederatiile sindicale si de cele patronale, dupa negocieri care au durat mai multe luni. Noul Cod al Muncii aduce o serie de modificari privind durata timpului de lucru si sanctiunile aplicate firmelor care lucreaza cu forta de munca la negru. (Cristian Petru)

Datorii la stat - Prejudiciul creat de Omar, 100 miliarde de lei


Inspectorii fiscali au stabilit, in urma verificarilor la firmele din grupul Manhattan, ca societatile controlate de Omar Hayssam datoreaza bugetului impozite si penalitati de peste 10 milioane de lei (100 miliarde de lei vechi). Firmele prin intermediul carora omul de afaceri sirian a prejudiciat statul sunt: Optil Exim SRL din Buzau, Dunarea International SRL, Globus Import Export SRL Buzau, Turan Com 2003 SRL Bucuresti, Foresta Nehoiu si Best Wood Nehoiu. La Kaiser Trading 95 SRL, Hartop Com SRL, Shaining Sky SRL si Turan Com 2003 SRL se vor efectua verificari de specialitate.

Evaluare - Ministrii PNL, chemati la raport


Ministrii PNL vor prezenta in sedinta de maine a Delegatiei Permanente (DP) a partidului rapoartele de activitate la sase luni de la preluarea mandatului. "Daca in cazul vreunuia dintre ei vor exista nemultumiri si neincredere, se va supune la vot mentinerea sprijinului politic", a declarat ieri deputatul PNL Eugen Nicolaescu. El a precizat insa ca in prezent nu este amenintata pozitia nici unuia dintre ministrii liberali. Premierul Tariceanu a declarat recent ca in perioada urmatoare nu se pune problema unei remanieri guvernamentale si ca evaluarea ministrilor se face permanent. (Gabriela Antoniu)

Mioara Mantale - "Sa ne fereasca Dumnezeu de un cutremur"


Lipsa banilor si a personalului calificat ii determina pe cei responsabili cu salvarea vietilor bucurestenilor, in caz de calamitate naturala sau de accident chimic, sa invoce mila Providentei. "Dotarile echipelor de interventie sunt la nivelul anilor ’70. Macar de ar fi suficiente si asa, dar nu sunt. Lipseste cu desavarsire un plan de interventie, de actiune, lipseste coordonarea intre sectoare. Ca responsabil cu situatiile de urgenta ar trebui sa gestionez un buget care nu exista. In concluzie, sa ne fereasca Dumnezeu de un cutremur, incendiu sau o inundatie catastrofala", a declarat prefectul Capitalei, Mioara Mantale. (Monica C. Andrei)
×
Subiecte în articol: observator