x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

21 Mar 2005   •   00:00

  • 21 martie 2005
  • Exod stopat la granita

    Politia de Frontiera a intors de la granita in doar sapte zile peste 20.000 de romani care nu indeplineau conditiile pentru a calatori in strainatate. Dupa scandalul declansat in urma cu o saptamana pe tema autocarelor intoarse de catre spanioli, politistii romani de frontiera controleaza la sange fiecare autovehicul.

    PNA - Prinsi in timp ce restituiau mita

    Procurorii anticoruptie au prins in flagrant delict, vineri noapte, un consilier juridic de la ADP Sector 2 si un fost consilier local in timp ce restituiau mita primita de la administratorul unei firme. Potrivit PNA, cei doi primisera 20.000 de euro in ianuarie 2004 in schimbul carora trebuiau sa-i faciliteze administratorului obtinerea la un pret subevaluat a patru spatii comerciale ce urmau a fi scoase la vanzare de Primarie. Pentru ca Dumitru Pavelescu, fost consilier local al Sectorului 2, si Alin Drugau, consilier juridic la ADP Sector 2, nu au rezolvat problema, li s-a solicitat restituirea banilor. Ei au restituit o prima transa, iar vineri noapte urmau sa dea diferenta. Procurorii PNA i-au prins pe cei doi in flagrant si le-au impus sa nu paraseasca localitatea pe o perioada de 30 de zile. (Eduard Pascu)

    Ancheta - Evreul jefuit de "Camatari", in instanta

    Shaul Peleg, omul de afaceri jefuit de oamenii lui Sile Camataru, a fost dat pe mana justitiei, dupa ce procurorii PNA au demonstrat ca acesta a inselat mai multi romani. Peleg este acuzat ca a primit de la mai multe persoane pe care le trimitea la munca in Israel, prin firma sa, 110.000 de dolari. Cei care nu aveau sumele pretinse inainte de plecarea in Israel incheiau cu Peleg - la solicitarea acestuia - contracte de imprumut cu garantie imobiliara. Aceste contracte erau fictive, insa omul de afaceri isi asigura astfel primirea sumelor pretinse prin remiterea sumelor in rate, dupa ce solicitantii ajungeau la locurile de munca. Pe 17 martie, procurorii i-au impus interdictie de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile lui Shaul Peleg.

    Cotroceni - Seculici a fost investit vicepremier

    Noul vicepremier Gheorghe Seculici a depus ieri, la Palatul Cotroceni, juramantul in calitate de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic in fata presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si a premierului Calin Popescu Tariceanu, informeaza Rompres. Dupa depunerea juramantului, Gheorghe Seculici a fost felicitat de seful statului si de colegii sai de Cabinet. La eveniment a fost prezent si Adriean Videanu, fostul vicepremier, care a demisionat vineri din functie. Au asistat, de asemenea, consilierii prezidentiali Theodor Stolojan, Renate Weber, Andrei Plesu, Claudiu Saftoiu, Adriana Saftoiu. (Aniela Nine)

    Identificare - Tanarul care l-a injunghiat pe taximetrist a fost prins

    Presupusul atacator al unui taximetrist bucurestean, injunghiat in urma cu cinci zile in zona comunei Bragadiru, a fost prins de politistii ilfoveni. Vasilica Varlan (21 de ani) a declarat ca in seara de 14 martie a plecat de acasa cu gandul de a face rost de 8 milioane de lei, pentru a-si achita niste datorii. A luat un taxi si i-a cerut soferului sa il duca in comuna Bragadiru. Ajuns la destinatie, Varlan l-a injunghiat de 19 ori pe taximetrist. Apoi, cand a vazut ca soferul a reusit sa-si alerteze colegii, a plecat. Starea de sanatate a ranitului este inca incerta. (Eduard Pascu)

    Transformare - MISA se vrea partid

    Miscarea Spirituala de Integrare in Absolut, cunoscuta drept MISA, si miscarea spirituala Sarmisegetuza vor sa infiinteze Partidul Autentic National si sa participe la eventualele alegeri anticipate. Majoritatea membrilor Partidului Autentic National vor fi practicantii de yoga. Cei cu vocatie politica vor detine si functii de conducere. Acuzat de relatii sexuale cu o minora si judecat in lipsa, liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este de negasit de la sfarsitul lunii mai anul trecut.
    ×
    Subiecte în articol: observator