x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

15 Mar 2005   •   00:00

16 martie 2005

27 de proiectile la subsol

Muncitorii care efectuau lucrari la subsolul unui magazin din centrul Craiovei au gasit ieri 27 de proiectile. Cei de la Protectia Civila spun ca bombele sunt degradate din cauza umiditatii si ca nu se stie cat de vechi sunt sau cum au ajuns acolo, dar ca puteau exploda oricand. (Cristian Vasilcoiu)

Instanta suprema - Sofer de Ambulanta condamnat la inchisoare

Un sofer de Ambulanta care a abandonat in strada, acum opt ani, impreuna cu asistenta echipajului, un pacient bolnav de TBC care a murit ulterior de frig, a fost condamnat ieri la trei luni de inchisoare de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi au fost arestati in 1997. Dupa mai multe sentinte si recursuri judecate, asistenta medicala Mariana Zuica a primit cinci ani de detentie pentru omor. Soferul echipajului a primit pedeapsa privativa de libertate de la magistratii instantei supreme, dar a executat-o deja in timpul cercetarii penale.

Scrisoare - Primarul din Giurgiu, parat premierului

Deputatii PSD Dan Iosif si Nicolae Badalau, senatorul PSD Ion Radoi si deputatii PPRM Irina Loghin si Dan Liga au adresat ieri o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu, prin care cer acestuia demiterea primarului municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu (PNL), acuzandu-l de delapidarea a peste 14 miliarde de lei. "Am prezentat, in urma cu doua luni, un raport al Curtii de Conturi in care se arata foarte clar o delapidare de peste 14 miliarde de lei", a spus Dan Liga. Cei cinci cer premierului "sa retraga sprijinul politic" acordat primarului. (Carmen Vintila)

Vandalizare - Sediul PSD Timis, spart de necunoscuti

Sediul PSD Timis, aflat intr-unul dintre cele mai luxoase cartiere din orasul de pe Bega, a fost spart si vandalizat, in noaptea de luni spre marti, de persoane inca necunoscute. Cum nu exista personal de noapte, evenimentul a fost observat abia dimineata de portarul care a intrat pe tura. In mai putin de 10 minute, o echipa de criminalisti a inceput sa ia amprente de pe toate bunurile din jur si chiar sa amprenteze angajatii filialei. Cei din conducerea partidului sustin ca din primele verificari nu au constatat lipsuri, dar ca paguba pricinuita se ridica la peste 100 milioane de lei.

Ajutor - Donatie pentru romani in bugetul Germaniei

Ministerul german de Interne a acordat ieri Politiei Romane dotari tehnice - masini, echipamente IT si tehnica de laborator antidrog - in valoare de 165.000 de euro. Ambasadorul Germaniei, Wilfried Gruber, a declarat ca aceasta donatie a fost cuprinsa in bugetul Ministerului Federal de Interne si al Politiei Germane pe anul 2004. Totodata, Germania a mai oferit Politiei Romane si serviciile unui consilier, Gernot Marger, care va fi incadrat in IGPR, pentru a-i instrui pe romani in combaterea crimei organizate. (Eduard Pascu)

Brasov - Alba-neagra cu eliberarea suspectului de la farmacie

Principalul suspect in cazul crimei de la o farmacie brasoveana, petrecuta in decembrie anul trecut, a fost la un pas de a fi eliberat. Dupa ce, luni, Curtea de Apel Brasov a dispus judecarea lui in stare de libertate, dar procurorii l-au retinut pentru 24 de ore in baza unei noi ordonante de retinere, in cursul zilei de ieri anchetatorii au cerut din nou judecatorilor de la Tribunalul Brasov arestarea lui Alexandru Diaconescu. Procurorii spun ca ultima expertiza ADN confirma ca barbatul se afla in farmacie cand s-a produs crima. La inchiderea editiei, instanta nu se pronuntase inca. (Libiu Mateescu)

Bragadiru - Taximetrist injunghiat la marginea Capitalei

Un taximetrist bucurestean a fost injunghiat de mai multe ori luni noapte si apoi a fost abandonat in zona parcului de agrement din comuna ilfoveana Bragadiru. Tanarul de 26 de ani a fost gasit de colegi in stare de inconstienta, la aproximativ 100 de metri de masina sa, unde se tarase pentru a cere ajutor. Taximetristul avea la el peste 50 de milioane de lei, dar acestia nu i-au fost furati. El nu a putut da declaratii politistilor pentru ca a fost supus unor interventii chirurgicale.

Galati - Sindicalistii au cerut demisia Guvernului

"Jos Guvernul" sunt cuvintele scandate ieri de cei aproximativ 5.000 de sindicalisti galateni in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, care au protestat astfel fata de intentia Guvernului Tariceanu de a face modificari la Codul Muncii. Actiunea la care au participat membri ai celor mai importante confederatii sindicale a fost deschisa de presedintele sindicatului de pe platforma siderurgica Mitall Steel, Mircea Scantei. (Erik Hoosz)

Solutie - Baze de inchiriat pentru americani

Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a propus Pentagonului o noua metoda pentru a se construi baze in Romania, care sa nu mai depinda exclusiv de hotararea Congresului. Demnitarul a sugerat posibilitatea unei finantari private pentru construirea acestor baze, pe care statul roman s-ar angaja sa o gestioneze doar daca partea americana va fi de acord cu inchirierea spatiilor pe o perioada de 10 ani. Dupa cei 10 ani, in lipsa unei noi solicitari a Pentagonului, bazele ar putea fi folosite de Armata Romana. (Razvan Belciuganu)

Justitie - Iorgovan, avocat in procesul cu Miron Cozma

Senatorul Antonie Iorgovan s-a prezentat ieri la Curtea de Apel Bucuresti ca aparator al fostului presedinte Ion Iliescu si al fostului premier Adrian Nastase in procesul prin care Miron Cozma cere statului despagubiri de 5 milioane de euro pentru reincarcerarea sa. El a sustinut ca decretul prezidential de gratiere nu poate fi atacat in instanta. In replica, aparatorul lui Cozma a sustinut ca gratierea nu este o putere aflata in mana presedintelui. (Miruna Pasa)

Numire - Presedinte nou la CNAS

Profesorul universitar doctor Cristian Vladescu este noul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), numirea fiind facuta printr-un ordin al primului-ministru semnat luni, a anuntat Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii. Vladescu este seful Catedrei de Sanatate Publica si Management din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara. O data cu numirea in functia de presedinte al CNAS, Vladescu va avea posibilitatea sa confrunte rezultatele sondajelor cu realitatea din sistem, dupa cum a recunoscut chiar el, in conferinta de presa la care a fost anuntata numirea sa in functie.

Madrid - Posibil permis de sedere pentru soferul ucigas

Soferul roman care a provocat saptamana trecuta, la Madrid, un accident soldat cu moartea a sase cadre ale Garzii Civile ar putea beneficia de legalizarea sederii in Spania, dupa ce a cerut de trei ori acest lucru, dar a fost refuzat, relateaza Mediafax. Ministrul spaniol al Muncii si Afacerilor Sociale, Jesus Caldera, a declarat ca Ionel Toader a cerut de trei ori sa-i fie legalizata sederea, dar a fost refuzat de fiecare data. Caldera a confirmat ca patronul firmei la care lucreaza soferul roman de camion a cerut si el legalizarea situatiei imigrantului si ca, cel mai probabil, solicitarea va fi acceptata.
×
Subiecte în articol: observator