x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

14 Mar 2005   •   00:00

15 MARTIE 2005

Copil uitat in taxi

O clujeanca si-a lasat bebelusul de cateva luni pe bancheta din spate a unui taxi, intr-o geanta intredeschisa. Soferul care a descoperit copilul, la sfarsitul saptamanii trecute, a reusit sa o gaseasca pe mama cu ajutorul politiei, in sala de bingo unde o transportase, si spune ca aceasta mirosea a alcool.

Primaria Capitalei - Videanu s-a inscris la Biroul Electoral Municipal

Adriean Videanu s-a inscris ieri oficial in cursa pentru Primaria Capitalei, din partea Aliantei D.A. Actualul vicepremier a venit insotit de lideri si primari ai Aliantei si de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Videanu si-a depus dosarul de candidatura la Biroul Electoral al municipiului Bucuresti si este al saptelea candidat inscris pentru postul de primar general. "Sunt convins de faptul ca avem forta si putem rezolva problemele Bucurestiului", a spus Videanu la iesirea din Primarie.

Victime - Trei morti si sapte raniti intr-un accident rutier

Trei persoane au murit, iar alte sapte, intre care si trei copii, au fost grav ranite in urma unui accident rutier care s-a produs duminica pe DN 1, intre localitatile brasovene Persani si Vladeni, transmite Mediafax. Potrivit politistilor, soferul unui Ford, in care se aflau patru persoane, a pierdut controlul volanului la iesirea dintr-o curba, probabil din cauza vitezei, iar masina ajunsa pe contrasens a izbit un autoturism Dacia Solenza, in care se aflau sase persoane. In urma impactului, Solenza s-a rotit in aer cativa metri si s-a prabusit pe marginea soselei.

Covasna - UDMR ajuta un om condamnat pentru crima

UDMR Covasna a platit ieri suma necesara pentru a impiedica evacuarea din locuinta a unei persoane condamnate pentru uciderea maiorului de Militie Aurel Agache, in timpul Revolutiei din decembrie 1989, transmite Mediafax. Conform unei hotarari judecatoresti, Reiner Antal trebuia sa plateasca pana maine 94,633 de milioane de lei urmasilor maiorului ucis. Daca nu ar fi achitat banii, Antal risca sa ramana fara casa din comuna Estelnic. Potrivit anchetatorilor cazului, Antal facea parte dintr-un grup de cinci persoane care l-au batut cu bestialitate, pana la moarte, pe militianul Agache.

Delta Dunarii - Bistroe, din nou in centrul atentiei

Problema canalului navigabil de marea adancime Dunare - Marea Neagra, construit de Ucraiana si cunoscut sub numele de Bistroe, va fi din nou supusa atentiei organismelor de mediu la o reuniune internationala la Kiev. Romania este reprezentata de guvernatorul Deltei Dunarii, Virgil Munteanu, cel care a prezentat problema saptamana trecuta Biroului Permanent al Conventiei Ramsar, care a decis ulterior sa sisteze fondurile pentru Ucraina pana isi va clarifica pozitia in ceea ce priveste Bistroe. (Alexandru Nastase)

Revolutia de la Cluj - Din nou amanare, dupa 16 ani de procese

Judecarea dosarului Revolutiei de la Cluj, in timpul careia au murit 22 de persoane si au fost ranite alte 55, a reinceput ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu o amanare, pentru ca doi dintre inculpatii trimisi in judecata nu erau insotiti de avocat. Generalul in rezerva Iulian Topliceanu, Colonelul Valeriu Burtea, locotenent-colonelul Ioan Cocan, maiorul Ilie Dicu, fostul prim-secretar de partid Ioachim Moga si Marian Bolbos vor fi rejudecati dupa ce instanta suprema a hotarat in octombrie 2004 sa trimita dosarul inapoi, la prima instanta. Procesul a inceput in anul 1990 si nu a fost finalizat nici dupa 16 ani. (Miruna Pasa)

Nemultumiri - Noi proteste fata de Codul Muncii

Aproximativ 8.000 de muncitori brasoveni de la mai multe confederatii sindicale, BNS, CNSLR si Cartel Alfa, au demonstrat ieri impotriva noilor prevederi ale Codului Muncii in Piata Sfatului din Brasov. Liderul sindical de la Tractorul si presedintele BNS Brasov, Gheorghe Apostu, a declarat ca nu are stabilita nici o intalnire cu prefectul de Brasov, dar prefectul avea in program o intrevedere cu delegatia sindicalistilor, dupa terminarea mitingului, la indicatia vicepremierului Adriean Videanu. (Libiu Mateescu)

Cazul Avram Muresan - Martorii vor fi adusi de politie la judecata

Martorii care au lipsit ieri de la procesul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, vor fi adusi de politisti la termenul viitor. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat aceasta decizie dupa ce au constatat ca judecata treneaza din cauza absentei unor martori-cheie, care, desi au fost citati, nu au venit la instanta. Muresan si alti trei fosti directori din Ministerul Agriculturii au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si deturnarea unor fonduri de 29 de miliarde de lei. (Miruna Pasa)

Brasov - Suspectul crimei de la farmacie ramane in arest

Tanarul acuzat ca a ucis doua farmaciste in Brasov, pe 6 decembrie anul trecut, va ramane in stare de arest. Curtea de Apel Brasov a admis ieri recursul inculpatului, dar procurorii au emis o noua ordonanta de retinere. Alexandru Diaconescu si-a sustinut din nou nevinovatia. Decizia de prelungire a mandatului a fost luata dupa ce testul cu poligraful, efectuat saptamana trecuta, a relevat ca Diaconescu a mintit cand a spus ca nu este autorul delor doua omoruri. (Libiu Mateescu)

Marcel Tundrea: "Vreau sa ma asigur ca-s oasele Mioarei!"

Marcel Tundrea, omul care a stat 12 ani in inchisoare si pentru care expertiza ADN a stabilit ca nu el este autorul unui omor pentru care a fost condamnat, este chemat la 17 martie la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici". Tundrea a cerut anchetatorilor dreptul de a asista la exhumarea cadavrului victimei Mioara Gherasie, la prelevarea probelor si la desigilarea acestora in momentul expertizarii, pentru ca vrea sa se asigure ca ramasitele sunt ale femeii. (Gabriela Mladin)

Bucuresti - Din nou inghesuiala la taxele locale

Centrele unde se incaseaza taxele si impozitele locale au fost si ieri aglomerate. Bucurestenii se inghesuie la cozi tot mai mari, ca in fiecare an, dupa ce lasa pe ultima suta de metri plata darilor catre autoritatile locale. Astazi este ultima zi in care cetatenii pot achita aceste taxe fara sa plateasca penalitati si dobanzi suplimentare. Taxele si impozitele locale se colecteaza la oficiile postale, la sediile Directiilor de Venituri Buget Local sau prin Internet-banking.

Numire - Avem presedinte la CNAS

Profesor doctor Cristian Vladescu a fost numit presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Potrivit prevederilor OUG 150/2002, presedintele CNAS este numit de primul-ministru si indeplineste si functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. In functia de presedinte al CNAS, prof. dr. Cristian Vladescu il inlocuieste pe dr. Cristian Celea, care a demisionat.
×
Subiecte în articol: observator