x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    18 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Stamatin/

Romănii se inghesuie să joace măcar un bilet la Loto 6/49, mai ales că, la categoria I, Compania Naţională Loteria Romănă (CNLR) estimează un fond de căştiguri de peste opt milioane de euro.



LOTO. Romănii se inghesuie să joace măcar un bilet la Loto 6/49, mai ales că, la categoria I, Compania Naţională Loteria Romănă (CNLR) estimează un fond de căştiguri de peste opt milioane de euro.
Suma pusă la bătaie măine va fi cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romăne, dacă va exista un căştigător la categoria I, potrivit CNLR.


12:11 - INIŢIATIVĂ
ALBA. Consiliul Judeţean vrea să infiinţeze in catacombele cetăţii istorice din Alba-Iulia un muzeu al vinului. Â
BOTOŞANI. Poliţiştii au declanşat o campanie de sancţionare a conducătorilor de motoscutere neinregistrate la consiliile locale.

12:16 - TIMIŞ
FĂRĂ LAPTE.
Cantitatea de lapte praf ce se distribuie gratuit copiilor din Timiş este insuficientă, deoarece licitaţia de achiziţionare a produsului nu s-a finalizat. Pănă cănd licitaţia nu se va incheia, circa 1.400 de bebeluşi din judeţ sunt lipsiţi de acest preţios aliment.
ACCIDENT. O persoană a decedat şi altele două au fost transportate in stare foarte gravă la spital, după ce şoferul unui autoturism Opel a intrat intr-un utilaj feroviar, care făcea manevre de control pe calea ferată, in apropiere de Timişoara. Se pare că şoferul nu a respectat semnul de atenţionare.


DEFRIŞĂRI - Competenţe in plus pentru jandarmi
Jandarmii au primit competenţe sporite in constatarea faptelor legate de tăierea ilegală a copacilor sau de comerţ ilicit prin completarea unor acte normative. Astfel, jandarmii sunt abilitaţi să constate contravenţiile, ceea ce va contribui la acoperirea mai bună a zonelor in care se săvărşesc astfel de fapte, precum şi la simplificarea procedurii de sancţionare, prin faptul că cei in cauză nu mai trebuie conduşi la Poliţie pentru aplicarea sancţiunii.


GORJ - Primarul din Săcelu, reţinut de DNA
Primarul comunei gorjene Săcelu, Dănuţ Rentea şi Alexie Mihăilă, om de afaceri din Gorj, au fost reţinuţi de DNA, ei fiind acuzaţi că au aranjat licitaţia pentru alimentarea cu apă in comună. In 2004, Primăria Săcelu a primit 29 de miliarde de lei vechi din fondurile SAPARD pentru realizarea lucrării de extindere, modernizare şi alimentare cu apă in comună. Anterior licitaţiei, primarul a acceptat propunerea făcută de omul de afaceri de a primi un miliard două sute de
milioane de lei vechi in scopul atribuirii lucrării, fapt ce s-a şi intămplat. (Gabriela Mladin)


FEROVIAR - Trenurile au intărziat două ore
Trenurile au sosit ieri in Gara de Nord cu o intărziere de 100-130 de minute, după ce un copac a căzut peste firele de alimentare cu energie electrică pe ambele sensuri de mers, la ora 6:10, intre localităţile Crivina şi Brad. Deşi reparaţiile au fost finalizate in jurul orei 8:00, traficul feroviar a fost dat peste cap. Cele mai mari intărzieri, de 130 de minute, sunt inregistrate la trenurile de la Sighetul Marmaţiei, Ploieşti,
Predeal, Oradea şi Vatra Dornei.


GALAŢI - Polonezi cu stomacul in piuneze
Şase polonezi participanţi la Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului", ce se desfăşoară in aceste zile la Galaţi, au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, fiind suspectaţi de toxiinfecţie alimentară. ASP Galaţi a declanşat o anchetă la Liceul "Elena Doamna", acolo unde artiştii din Polonia sunt cazaţi, şi la cantina căruia iau masa. Reprezentanţii Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi, organizatorii festivalului, spun că este exclus ca polonezii
să se fi imbolnăvit după ce au luat masa oferită de organizatori. (Daniel Mihalaşcu)


BRAŞOV - Agenţi de poliţie condamnaţi
Doi agenţi de poliţie braşoveni au fost condamnaţi de instanţa Tribunalului Braşov la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mită. Adrian P. şi Gheorghe C. au fost condamnaţi la doi ani inchisoare pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită, cu suspendarea executării pedepsei pe o durată de incercare de patru ani. De asemenea, instanţa a dispus interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de patru ani de la data rămănerii definitive a sentinţei. (Libiu Mateescu)


CONSTANŢA - Trimis de medic la spital cu microbuzul
Un băiat in vărstă de 10 ani, cu multiple plăgi la ambele picioare, după ce a fost muşcat de un căine rottweiler, a fost pus de un medic in situaţia să parcurgă 100 de kilometri pănă la spital, la Constanţa, cu mijlocul de transport in comun, transmite Rompres. "La spital, copilul plăngea, a leşinat şi, pentru că doctorul de gardă a zis că nu poate să-i coase rănile, m-a intrebat dacă vreau să mergem la spital la Constanţa şi am acceptat. Ni s-a dat trimitere la Constanţa, dar de Salvare nu mi-a spus nimeni nimic", a declarat ieri pentru Rompres mama băieţelului. (E.S.)


IAŞI - Işi pierde casa pentru 20 de centimetri
Un ieşean va fi nevoit să işi demoleze casa pentru că a depăşit planul de construcţie cu 20 de centimetri. Gheorghe Tătaru a fost reclamat in instanţă de un vecin care a declarat că viitoarea construcţie "ii umbreşte locuinţa". După doi ani de procese, judecătorii ieşeni au decis ca noua locuinţă să fie dărămată, dar, spre ghinionul celui reclamat, citaţiile la tribunal i-au fost trimise pe o adresă greşită. Tătaru nu a ştiut că a pierdut procesul şi a aflat lucrul acesta abia cănd un executor judecătoresc i-a bătut la poartă.


CARBURANŢI - Petrom reduce preţul benzinei
Petrom a redus preţurile la benzina comercializată in staţiile proprii cu 0,05 lei pe litru sau 500 de lei vechi. Preţul la motorină va rămăne neschimbat. (D.I.)


BUCUREŞTI - Program modificat la Poliţia Rutieră
Şoferii cărora li s-a reţinut permisul de conducere nu şi-l vor putea ridica astăzi, intrucăt Ghişeul restituiri permise reţinute nu va avea program cu publicul. Ghişeul, care e inchis pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a sistemului informatic, işi va relua activitatea luni, de la ora 8:00, precizează sursa citată. De asemenea, luni, 20 august, programul de lucru cu publicul la birourile Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi inmatriculare a vehiculelor al Municipiului Bucureşti va fi intre 14:00 şi 20:00 (in loc de 07:00-20:00). (M.R.)


SIBIU - Plafonul unui pasaj s-a prăbuşit
O porţiune de aproape 100 de metri pătraţi din plafonul unui pasaj pietonal aflat in centrul Sibiului s-a prăbuşit joi noaptea la mică distanţă de un grup de oameni, fără ca vreo persoană să fie rănită. Zece sibieni, printre care şi o femeie, se aflau in zona respectivă la momentul incidentului. Construcţia nu a mai suportat reparaţii capitale de 23 de ani. (D. Tomozei)


SECTORUL 2 - Parcatul ilegal costă 500 de lei
Autovehiculele parcate neregulamentar in Sectorul 2 al Capitalei vor fi ridicate şi duse intr-un depozit din cartierul Ion Creangă, iar pentru a le recupera şoferii vor plăti minimum 500 de lei. Poliţia Comunitară a Sectorului 2 va organiza licitaţia publică pentru desemnarea operatorului economic care va ridica şi depozita autovehiculele respective. Zece echipaje de poliţie şi utilaje specializate vor ridica maşinile. Astfel, un şofer căruia i s-a ridicat maşina va plăti 150 de lei pentru ridicare, alţi 150 pentru transport şi 200 de lei pe zi pentru depozitare.


ARAD - Răniţi de un cablu rupt de un tir
Două femei şi o fetiţă au fost rănite in noaptea de joi spre vineri la marginea unui cartier arădean, unde un tir care a trecut pe lăngă ele a rupt cablul de inaltă tensiune al unui stălp de electricitate, iar victimele au fost atinse şi au suferit arsuri uşoare. Martorii oculari spun că şoferul tirului a fugit imediat de la locul faptei. "Se pare că este vorba de un tir inmatriculat in Italia, cu semiremorcă. Vom face cercetări pentru a stabili identitatea şoferului", a declarat agentul-şef Ionel Melinte, de la Poliţia Rutieră Arad. (Andrei Ando)


REFUZ - PRM nu votează moţiunea PSD
PRM nu va vota moţiunea de cenzură anunţată de PSD, după cum a anunţat ieri preşedintele partidului, C.V. Tudor (foto).
"Nu vom vota moţiunea. De fapt, nici nu o vor introduce...O votam dacă se lua in calcul propunerea noastră privind formarea unui guvern de uniune naţională", a spus Vadim, precizănd că nu are de gănd să-i aducă la guvernare pe Dan Nica şi pe Viorel Hrebenciuc. Potrivit lui C.V. Tudor, "căpetenii" ale PSD "trag sfori" pentru un guvern PSD-PD-PLD, cu Mircea Geoană premier. (C. Vintilă)


CONCERT - Memorial Elvis in Capitală
The Teachers Orchestra va susţine astăzi, ora 21:00, la clubul Coyote Cafe din Capitală, un concert cu străngere de fonduri. Evenimentul caritabil, reunit sub titlul "Memorial Elvis", este dedicat căminului de copii Sfănta Maria, din Sectorul 5. Repertoriul trupei - ce interpretează rock&roll de tip big band, va cuprinde atăt piese din repertoriul lui Elvis, căt şi piese compoziţie proprie.

×
Subiecte în articol: observator