x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    21 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat ieri la Centrul Romăn pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, unde susţine examenul pentru reconfirmarea in funcţia de comandant de navă. In 2006



CONSTANŢA. Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat ieri la Centrul Romăn pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, unde susţine examenul pentru reconfirmarea in funcţia de comandant de navă. In 2006, şeful statului şi-a pierdut dreptul de a naviga in calitate de comandant de vas.

14:09 - ACCIDENT
DECIZIE.
Omul de afaceri Genică Boerică şi cei doi complici ai săi rămăn in arest preventiv in dosarul rambursărilor ilegale de TVA.
DN 1 B. Circulaţia rutieră intre Buzău şi Ploieşti a fost blocată o oră, după un accident in urma căruia un bărbat a murit.

14:14 - CĂUTĂRI
HUNEDOARA.
Echipe de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara" au căutat ieri un pescar dispărut pe malul Lacului Cinciş. Dispariţia pescarului a fost observată duminică seară de oamenii campaţi in zona Tătăuş, de pe malul lacului de agrement Cinciş.
BUCUREŞTI. Căteva zeci de persoane s-au prezentat ieri la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, pentru a cere să le fie eliberate noile carduri de sănătate, numărul lor fiind mult mai mic decăt al celor care, la inceputul anului, au cerut prima variantă a documentului, stănd la cozi interminabile.


VASLUI - Copil de 6 ani, in comă alcoolică
Un copil de 6 ani din comuna Bogdăneşti a ajuns in comă alcoolică la spital. Din spusele bunicii, cea care l-a găsit pe micuţ beat, se pare că, după ce a adormit bunicul, băiatul a inceput să cotrobăie prin casă, nesupravegheat. Intr-un dulap, micuţul a găsit o sticlă de lichior din care a inceput să bea, atras de gustul dulceag, şi nu s-a lăsat pănă ce nu a căzut inconştient. (Ana Ionaşcu)


IAŞI - Licitaţie pentru corturile pelerinilor
Primăria Iaşi va cumpăra luna viitoare, prin licitaţie publică, un număr de 150 de corturi care vor fi inchiriate comercianţilor ce vor veni la Iaşi la jumătatea lunii octombrie, de sărbătorile Sfintei Parascheva, transmite Mediafax. Edilii Iaşiului au decis să impună un singur tip de corturi, la cerinţele ieşenilor.


AGRESIUNE - Focuri de armă la IML Craiova
Un tănăr din Craiova a fost agresat ieri in incinta Institutului de Medicină Legală (IML) din municipiu de mai mulţi indivizi inarmaţi care au tras focuri de armă pe holurile instituţiei. In urma declaraţiilor făcute de tănărul agresat poliţiştilor Secţiei 4 din Craiova, indivizii veniţi la IML l-au atacat la ordinul unui membru al lumii interlope din municipiu. Dumitru Daniel Ogun (22 ani) se prezentase la IML pentru a obţine un certificat medical după ce, in urmă cu căteva zile, fusese agresat de mai mulţi indivizi. (Mihai Gavrilă)


ACCIDENT RUTIER - Două microbuze s-au ciocnit la Sibiu
Două microbuze in care se aflau aproximativ 20 de persoane care se intorceau de la o nuntă au fost implicate intr-un accident in lanţ, in noaptea de duminică spre luni, produs pe DN1, in judeţul Sibiu, in urma accidentului trei oameni ajungănd la spital. Potrivit poliţiştilor, din cauza carosabilului umed, a denivelărilor, dar şi a vitezei neadaptate la condiţiile de drum, unul dintre microbuze a intrat in cel aflat in faţă şi l-a proiectat intr-o altă maşină care circula regulamentar in faţa celor două microbuze.


MĂSURĂ - Rompetrol ieftineşte carburanţii
Carburanţii se vor ieftini la staţiile Rompetrol in această săptămănă. Sortimentele de benzină şi motorină Euro 5 se vor ieftini cu 2 bani. Un litru de benzină Premium Euro 4 va costa 3,38 lei, in vreme ce aceeaşi cantitate de Euro Super 98 fără plumb va putea fi cumpărată cu 3,96 lei. Un litru de Efix 95 va fi 3,37 de lei, insă preţul la motorina Efix Diesel va rămăne nemodificat, la 3,18 lei pe litru. Variaţiile de preţ sunt cauzate de cotaţiile barilului de petrol pe pieţele internaţionale. (D.I.)


PLOIEŞTI - Cinci răniţi grav pe centura de est
Cinci persoane au fost grav rănite, ieri după-amiază, intr-un accident rutier produs pe şoseaua de centură din zona de est a oraşului Ploieşti, patru dintre victime ajungănd la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Ploieşti, iar o a cincea a fost dusă cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală. Potrivit martorilor, şoferul unui autoturism Renault, un bărbat in vărstă de 30 de ani din Ploieşti, a depăşit un Matiz şi a intrat cu maşina intr-un autoturism Opel care venea din sens opus. In impactul extrem de violent, cele două autoturisme au acroşat şi Matizul.


CRAIOVA - Bebeluş mort din cauza meningitei Â
Un bebeluş in vărstă de un an şi trei luni, din Balş (Olt), internat sămbătă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie (SCBIP) "Victor Babeş" din Craiova, cu diagnosticul de meningoencefalită acută, a murit in cursul aceleiaşi zile. Potrivit unui comunicat de presă transmis ieri de SCBIP Craiova, in ultimele zile au fost internate cu meningită şase persoane. Conform sursei citate, starea de sănătate a celorlalţi cinci pacienţi este stabilă, avănd o evoluţie favorabilă.


CAPTURĂ - Evadatul de la Bacău, prins
Tănărul care in urmă cu o săptămănă a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Bacău a fost prins duminică noaptea de poliţişti, intr-un hotel din judeţul Iaşi, unde incerca să se cazeze, relatează Mediafax. Potrivit comandantului Poliţiei judeţene Iaşi, comisar-şef Liviu Zanfirescu, tănărul Constantin Petria (foto centru), de 24 de ani, nu a opus rezistenţă in momentul in care a fost prins. Petria executa, in regim semideschis, o pedeapsă privativă de libertate pentru furt şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

×
Subiecte în articol: observator