x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    24 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Razvan Chirita/

Aproximativ 200 de lucrători ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au pichetat sediul Guvernului

PROTEST. Aproximativ 200 de lucrători ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au pichetat sediul Guvernului, protestănd faţă de decizia de disponibilizare a 2.450 de muncitori in perioada 2007-2011. Protestatarii spun că i-au informat pe preşedintele Băsescu şi pe premierul Tăriceanu despre situaţia din acest domeniu.


11:37 - DECIZIE
NUMIRE.
Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie semnată de premierul Tăriceanu.
BUCUREŞTI. Un muncitor care lucra la o clădire de pe Strada Delea Nouă a murit după ce a căzut in puţul unui lift de la etajul şase.

11:42 - TREN DERAIAT
RECOMANDARE.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă consumatorilor să fie atenţi la cumpărarea ingheţatei, după ce mai bine de un sfert din cantitatea de ingheţată controlată recent de inspectorii Autorităţii a fost oprită de la comercializare.
SIBIU. Un tren personal a deraiat lăngă Gara Apoldu, după ce locomotiva a lovit un cal. In urma accidentului nu s-au inregistrat victime, persoanele aflate in vagoane alegăndu-se insă cu o sperietură puternică după ce au fost bruscate in momentul in care trenul a ieşit de pe şine.


ANUNŢ MINISTERIAL - Medicamente mai ieftine cu 15%

Preţul tuturor medicamentelor incluse in catalogul naţional va fi redus cu 15%, incepănd cu 1 noiembrie 2007, a anunţat ieri, la Tărgu-Mureş, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Precizăm că in catalogul naţional sunt incluse aproximativ 5.000 de medicamente. Decizia ministrului de a scădea preţul medicamentelor a fost luată după discuţiile purtate cu producătorii, importatorii, distribuitorii de medicamente şi farmaciştii.

Proiect PC - Bani din privatizări pentru pensii

Conservatorii vor depune săptămăna viitoare un proiect de lege care prevede ca 2% din banii rezultaţi din privatizări să fie dirijaţi către fondul de pensii, a anunţat ieri la Galaţi purtătorul de cuvănt al PC, Bogdan Ciucă. "Ceea ce se privatizează a fost realizat de persoanele acestea care au statutul de pensionari şi care se zbat pentru supravieţuire. E moral ca 2% din sumele obţinute in urma privatizărilor să alimenteze fondul de pensii", a spus Ciucă. (AN)



BACALAUREAT - Şeful Comisiei şi-a luat concediu
Deşi in aceste zile se desfăşoară cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, preşedintele Comisiei naţionale de examen, Zvetlana Preoteasa, este in concediu. Secretarul de stat pentru invăţămăntul preuniversitar nu poate fi găsit, pănă la 10 septembrie la Ministerul Educaţiei. In această perioadă, cel care va supraveghea buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat va fi vicepreşedintele comisiei, Cristian Mirescu. (Alina Gavrilă)


JILAVA - Scandal aplanat cu focuri de armă
Un poliţist de la Biroul de Poliţie Jilava a fost nevoit să tragă un foc de avertisment in aer pentru a aplana un scandal izbucnit in noaptea de miercuri spre joi intre două familii de romi din localitatea ilfoveană care s-au luat la bătaie pentru pămănt. Prezenţa poliţiştilor, chemaţi de alţi localnici, i-a deranjat pe scandalagii, care au inceput să arunce cu pietre către oameni legii. Pentru a calma spiritele, şeful de Post de la Brigada de Poliţie Jilava a fost nevoit să tragă un foc de avertisment in aer.


INSPECŢIE - Regii asfaltului, prinşi in ofsaid
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a inspectat ieri neanunţat primul tronson al Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti ce trebuie realizat de concernul patronat de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Dorinel Umbrărescu, supranumiţi şi "regii asfaltului". Ministrul a fost nemulţumit de ceea ce a găsit pe teren, afirmănd că lipsesc utilajele necesare lucrărilor. Chiar şi muncitorii erau cu toţii la odihnă, ceea ce l-a determinat pe Orban să afirme: "Cred că au impresia că se află intr-un sat de vacanţă". (Elena Stan)


SUCEAVA - Tranzitul pe podul peste Tisa, oprit
Direcţia Poliţiei de Frontieră (DPF) Rădăuţi a anunţat ieri sistarea tranzitului intre Romănia şi Ucraina pe podul istoric peste răul Tisa, Sighet-Solotvino, din cauza stării podului, care prezintă risc de prăbuşire. DPF Rădăuţi precizează că persoanele care doresc să tranziteze frontiera de stat cu Ucraina vor fi direcţionate spre alte puncte de trecere a frontierei. Acest punct de trecere a frontierei a fost inaugurat la 15 ianuarie 2007, in prezenţa preşedinţilor Romăniei şi Ucrainei. (Nicu Amurăriţei)


RAHOVA - Agresor identificat

Bărbatul suspectat că a impuşcat, cu un pistol cu gloanţe de cauciuc, un poliţist al Secţiei 19 din Capitalăl, luni seară, in cartierul Rahova, a fost prins ieri, după cum a anunţat Poliţia Capitalei. Lucrători din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Sectorului 5 Poliţie, Secţia 19 Poliţie şi lucrători ai Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă au percheziţionat simultan trei imobile din sectorul 5, fiind reţinut un bărbat de 35 de ani, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale. Iordache Sorin, cunoscut in zonă ca "Sorin Căpăţănă", a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă.


TIMIŞOARA - Demolare terminată cu scandal
15 romi care stau intr-o vilă din Timişoara au fost scoşi ieri din curte cu forţa de jandarmi, pentru ca inspectorii de la Primărie să poată pune in aplicare un ordin judecătoresc de demolare a acoperişului şi de scoatere a uşilor şi geamurilor, transmite Mediafax. Proprietarul nu are autorizaţie de construcţie, dar a reuşit să obţină un ordin judecătoresc prin care autorităţile nu au voie să dărăme vila. Totuşi, pentru că o parte din clădire se află chiar pe terenul statului, Primăria a obţinut in instanţă, in 2005, dreptul de a dărăma acoperişul şi a scoate uşile şi geamurile.

×
Subiecte în articol: observator