x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    25 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Un transportor blindat s-a impotmolit ieri intr-o groapă plină cu apă pe care ar fi trebuit să o traverseze chiar sub privirile ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu.



APĂRARE. Un transportor blindat s-a impotmolit ieri intr-o groapă plină cu apă pe care ar fi trebuit să o traverseze chiar sub privirile ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu, in timpul unui exerciţiu militar desfăşurat la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" din Piteşti. Ministrul a declarat că incidentul demonstrează că dotările tehnice ale Armatei Romăne sunt invechite.


15:32 - CARANTINĂ
BRĂILA. Jumătate din municipiu a intrat in carantină, după ce intr-un cartier a fost descoperită o vulpe turbată.
VICTIMĂ. O a treia persoană care fusese rănită grav in explozia de la Oltchim Vălcea de la 14 august a murit la spital in Bucureşti.


15:37 - PANĂ
OTOPENI.
O pană de curent a afectat porţiuni ale Aeroportului "Henri Coandă", dar a fost remediată după căteva zeci de minute. Reprezentanţii aeroportului spun că incidentul nu a influenţat sistemele vitale ale aerogării, cum ar fi comunicaţiile, sistemul de balizaj sau turnul de control.
REŢINERE. Un important membru al grupării infracţionale conduse de israelianul Shimon Naor, moldoveanul Ion Busuioc, condamnat pentru trafic de armament şi urmărit internaţional, a fost prins de poliţiştii de frontieră intr-un hotel din Bucureşti, după aproape o lună de supraveghere.


REORGANIZARE - Schimbări in Ministerul Educaţiei
Ministerul Educaţiei va fi reorganizat prin redistribuirea a 29 de posturi in aparatul propriu al instituţiei, potrivit unei hotărări adoptate recent de Guvern. De asemenea, se vor infiinţa două direcţii speciale pentru implementarea proiectelor şi verificarea şi validarea cheltuielilor. Din totalul celor 29 de posturi redistribuite in cadrul ministerului, 18 locuri vor fi alocate Direcţiei Audit, iar 6 posturi vor fi rezervate pentru Direcţia de Buget-Finanţe, Patrimoniu şi Investiţii. (Alina Gavrilă)


CONCERT - Deep Purple, in Romănia
Formaţia Deep Purple va concerta pe 31 octombrie in Capitală. Veteranii rock-ului britanic se intorc la Bucureşti cu ocazia turneului european "Rapture of Deep", după ce au mai concertat in Romănia in 1998. Concertul din Romănia se anunţă a fi primul din segmentul european, urmănd ca pe 1 noiembrie trupa să concerteze la Sofia, in Bulgaria, iar pe 3 noiembrie, in Sarajevo, Bosnia, pe 4 noiembrie, in Split, Croaţia, iar pe 6 - in Budapesta, Ungaria. (R.G.)


IAŞI - Sugar inscris la grădiniţă
O mamă din Iaşi şi-a inscris bebeluşul in vărstă de numai 11 luni la grădiniţă. Femeia a vrut astfel să ii asigure băieţelului său pentru anul 2011 un loc la grădiniţa "Junior" a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi. In această instituţie, toate cele 32 de locuri au fost ocupate pentru următorii cinci ani. Potrivit unor estimări neoficiale, in judeţul Iaşi există un deficit de peste 800 de locuri in grădiniţe.


TIMIŞ - Accident rutier cu patru morţi
Patru persoane şi-au pierdut viaţa intr-un accident rutier care a avut loc ieri la 15 kilometri de Timişoara, pe şoseaua către Arad. Maşina in care se aflau victimele s-a izbit de un copac de pe marginea drumului şi s-a rupt in două, transmite Mediafax. Din primele cercetări a reieşit că şoferul conducea cu viteză mare, iar intr-o curbă a pierdut controlul volanului.Martorii spun că două dintre victime mai trăiau imediat după accident, dar au decedat pănă la sosirea echipelor de intervenţie. In urma accidentului, traficul rutier a fost ingreunat timp de mai multe ore.


ACŢIUNE - Precursori ai heroinei capturaţi
Peste 1.100 de litri de precursori pentru droguri, din care puteau fi fabricate 600 de kilograme de heroină, au fost descoperiţi in urma unor percheziţii domiciliare de poliţiştii de la Direcţia Antidrog, in curtea unui bucureştean, a anunţat ieri Poliţia Romănă. Substanţa - anhidridă acetică - valora aproximativ 18 milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că anhidrida a fost adusă pe o filieră internaţională, in care sunt implicaţi cetăţeni turci şi iranieni. Principalul suspect este un bucureştean despre care anchetatorii spun că voia să plaseze marfa pe piaţa Capitalei.


ORA POPULARĂ - Intoarcerea la tradiţii
O emisiune dedicată celor mai frumoase părţi ale sufletului romănesc: "Ora Populară". "Dirijată" de cunoscuta interpretă Niculina Merceanu, "Ora populară" işi propune in fiecare sămbătă să aducă in faţa telespectatorilor de pe TVR 2 muzica populară autentică, meşteri populari care vor-besc despre frumuseţea lucrurilor din gospodăria unui romăn, tinere speranţe care doresc să ducă mai departe frumuseţea folclorului. Astăzi, de la ora 16:30, pe TVR 2, vă invităm să vă bucuraţi sufletele alături de Saveta Bogdan, Gheorghe Gheorghe, Dolores Doncea, Mariana Denisa Grecu şi Antoaneta Nadu, meşter popular. (C.A.)


CONSTANŢA - Incident naval lăngă Agigea
Două nave au intrat in coliziune ieri dimineaţă pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, insă incidentul nu s-a soldat cu victime, informează Mediafax. Şlepul autopropulsat "Alexander", sub pavilion Moldova, s-a lovit de impingătorul romănesc "Mercur 301", care conducea un convoi compus din şase barje goale, la 9 kilometri de Ecluza Agigea. Potrivit autorităţilor navale, nu s-au inregistrat semne de poluare cu hidrocarburi, iar navele au
fost ancorate in siguranţă.


PROGRAM - Medicamente gratis pentru fumători
Ministerul Sănătăţii a lansat un program de sprijinire a celor care doresc să se lase de fumat. Astfel, persoanele care vor să renunţe la viciu beneficiază de asistenţă medicală şi medicamente gratuite. Au acces toţi fumătorii, indiferent că sunt sau nu asiguraţi medical, deoarece finanţarea programului este realizată din taxa pe viciu. Programul se derulează deocamdată in Bucureşti, urmănd ca din 10 septembrie să se extindă in alte zece oraşe din ţară. Informaţii privind medicii care acordă consultaţii in cadrul programului pot fi solicitate la tel verde: 0 8008 STOP FUMAT (0808786738628). (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: observator