x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    29 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Singurul delfin care se mai află la delfinariul din Constanţa, Mark, a fost sărbătorit ieri la aniversarea a 21 de ani.

CONSTANŢA. Singurul delfin care se mai află la delfinariul din Constanţa, Mark, a fost sărbătorit ieri la aniversarea a 21 de ani de cănd ii incăntă pe cei mari şi mici. Angajaţii delfinariului i-au pregătit un tort din peşte şi i-au căntat lui Mark "La Mulţi Ani!". Căteva zeci de oameni au venit la petrecerea delfinului. (E.S.)


12:09 - ACCIDENT
GIURGIU. Un autotren s-a răsturnat, pe DN5, in localitatea Daia, traficul rutier desfăşurăndu-se pe un singur sens.
BUCUREŞTI. Terminalul sosiri al Aeroportului Henri Coandă a fost afectat, pentru căteva minute, de o pană de curent.


12:14 - FĂRĂ APĂ
SIBIU. Un bărbat care lucra pe un şantier in construcţii din municipiul Sibiu a murit, ieri, după ce a căzut de la etajul al patrulea al unui bloc in construcţii, transmite Mediafax. Martorii spun că intr-un moment de neatenţie bărbatul, care trebuia să regleze o grindă, s-a dezechilibrat şi a căzut.
VASLUI. Peste 90% din populaţia municipiului Vaslui a rămas ieri fără apă potabilă la robinete, in urma unei avarii majore la magistrala de alimentare a oraşului, conducta care traversează oraşul explodănd din cauza unei presiuni mari. Singurii care au apă sunt locuitorii din 13 Decembrie.


CONTRACT CU REBU - Piedone va face plăngere penală

Vicepreşedintele PC Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, a anunţat ieri că va face plăngere penală impotriva celor care au semnat pentru prelungirea contractului REBU cu sectoarele 1 şi 4, acesta neputănd fi prelungit decăt o singură dată. Piedone a mai spus că PC Bucureşti va face o plăngere internaţională pentru ca firmele de salubrizate din Romănia să fie monitorizate. (Dana Piciu)

INCIDENT AVIATIC - Posibilă prăbuşire in Maramureş

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Maramureş au intrat in alertă ieri-seară după ce au primit prin intermediul telefonului de urgenţă 112 un apel conform căruia un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit in Munţii Maramureş. Doi cetăţeni susţineau că au auzit o bubuitură puternică la scurt timp după trecerea unui avion de mici dimensiuni. Reprezentanţii Inspectoratului au demarat imediat operaţiunea de căutare.

BORŞA - Patru mineri blocaţi in subteran

O galerie minieră s-a prăbuşit ieri-seară la Borşa, in judeţul Maramureş. Patru angajaţi ai minei se aflau in subteran cănd pereţii s-au prăbuşit, iar galeria s-a umplut cu apă. Bărbaţii au fost scoşi la suprafaţă, iar unul dintre ei se află in stare foarte gravă, cu şanse foarte mici de supravieţuire. La faţa locului au sosit mai multe ambulanţe, pompieri şi forţe de ordine. Aceştia s-au chinuit mai multe ore să-i scoată pe minerii blocaţi in subteran. (Alina Gavrilă)

DROBETAÂ - Poliţist enervat de un cerşetor

Un poliţist din Mehedinţi l-a luat la bătaie pe un cerşetor, l-a trăntit de beton, şi apoi s-a urcat cu picioarele pe el. După ce s-a asigurat că nu mai este nici un trecător prin zonă, omul legii l-a luat la pumni şi palme pe tănărul care-l supărase. Totul s-a petrecut ieri-dimineaţă, cănd străzile erau pustii. Un jurnalist Antena 3 a fost martor la eveniment şi a filmat intreaga scenă. Cănd a realizat că a fost filmat, ofiţerul l-a urcat pe cerşetor in maşină şi a demarat.

IAŞI - Şeful IJP, acuzat de tentativă de omor
Şeful IJP Iaşi, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, alături de doi subalterni, este acuzat de tentativă de omor după ce impotriva lor, Bacu Stănescu, tatăl fetiţei de 12 ani care a fost impuşcată in timpul unei razii a Poliţiei in Ciurea, a depus plăngere penală. Mai mult, familia copilei cere excluderea din Poliţie a celor pe care ii consideră vinovaţi. Şeful IJP respinge acţiunea, dar este dispus să colaboreze cu procurorii in cazul unei eventuale anchete. Grădina Stănescu, fata reclamantului, a fost impuşcată in luna iulie in urma unei acţiuni a Poliţiei, ea fiind şi acum internată la Spitalul "Sf.Maria" din Iaşi. (C.P.)


FLAGRANT - Mobil ascuns in oala cu untură
Un bărbat care a incercat să introducă in Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bărcea Mare un telefon mobil ascuns sub capacul unei oale cu untură a fost prins ieri de gardieni. Aceştia spun că atunci cănd au ridicat capacul de pe oală pentru a vedea dacă nu e ascuns vreun obiect interzis in interior au simţit că este mai greu decăt unul obişnuit. (Mara Răducanu)


CLUJ-NAPOCA - Doi mascaţi au jefuit o alimentară
Două persoane mascate au jefuit, in noaptea de luni spre marţi, un magazin alimentar situat pe Strada Peană din Cluj-Napoca, furănd peste 5.000 de lei, unul dintre ei avănd şi un pistol, posibil de jucărie, transmite Mediafax. Cei doi sunt căutaţi de poliţişti.


BRĂILA - Şi-a gonit invitaţii cu o sabie ninja
Un tănăr din Brăila şi-a gonit, ieri dimineaţă, cu o sabie ninja, invitaţii alături de care şi-a sărbătorit toată noaptea ziua de naştere. Cristinel A., 23 de ani, a băut toată noaptea alături de nouă prieteni, iar spre dimineaţă s-a supărat pe aceştia şi a vrut să-i dea afară din casă. Pentru a fi mai convingător, a scos o sabie ninja de un metru. Scandalul s-a mutat in stradă, unde invitaţii au inceput să arunce cu pietre in casa sărbătoritului, o echipă de jandarmi fiind nevoită să intervină pentru a aplana conflictul.


OLT - Copil in stare gravă din cauza meningitei
Un băieţel in vărstă de un an şi patru luni din Slatina a fost internat luni seara in stare foarte gravă la Spitalul Clinic Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova, fiind diagnosticat cu meningită acută. Medicul specialist Georgiana Grecu a precizat, ieri dimineaţă, că băieţelul a fost adus de la Spitalul Municipal Slatina, Olt. In ultimele două luni, la "Victor Babeş" Craiova au fost inregistrate două decese din cauza meningitei - un adolescent de 16 ani din Craiova şi un copil de un an şi trei luni din oraşul Balş.


FOCŞANI - Centru de transfuzii in sediul Poliţiei
Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IJP) Vrancea a infiinţat pentru două zile un centru de transfuzii sangvine in propriul sediu. Forţati de criza de sănge din Centrul de Transfuzii Focşani şi la indemnul unei studente la UMF Bucureşti, voluntarii Crucii Roşii impreună cu Poliţia au derulat o campanie de donare de sănge in municipiul Focşani. Din păcate nu s-a străns decăt un sfert din cantitatea necesară de sănge care ar trebui să fie in mod normal in stoc. (Dana Lepădat)


ACCIDENTE UŞOARE - Despăgubirile, plătite simplificat
Accidentele rutiere din care rezultă doar pagube materiale vor fi raportate societăţilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator şi denumit "constatare amiabilă de accident", in care vor fi precizate circumstanţele accidentului, persoanele şi vehiculele implicate. Formularul va fi transmis societăţii de asigurare şi va fi inmănat o dată cu poliţa de asigurare RCA, conform unui proiect de lege aprobat, ieri, de Guvern. Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a poliţei de asigurare, unul sau mai multe formulare, dacă actul dobăndit iniţial a fost folosit, instrăinat sau pierdut.


CRAIOVA - Poliţist bătut in timpul unui scandal
Dumitru Paraschiv, fostul şef al Poliţiei Rutiere Craiova, in prezent inspector principal la Secţia 4 Craiova, a fost lovit cu pumnii, in timp ce incerca să aplaneze un conflict intre mai mulţi tineri dintr-un cartier craiovean. Victima a solicitat imediat ajutorul colegilor. Paraschiv a fost demis la inceputul anului 2004 din funcţia de şef al Poliţiei Rutiere Craiova, după ce a fost văzut in maşina judecătorului Marin Covei, tatăl lui Iustin Covei. (Mihai Gavrilă)
×
Subiecte în articol: observator