x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    30 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Căteva zeci de mici ziarişti, mai precis "reporterii" şi "editorii" revistei Vocea Şcolii din localitatea vălceană Piriienii de Jos, comuna Livezile, ne-au vizitat ieri la sediul redacţiei.



OASPEŢI. Căteva zeci de mici ziarişti, mai precis "reporterii" şi "editorii" revistei Vocea Şcolii din localitatea vălceană Piriienii de Jos, comuna Livezile, ne-au vizitat ieri la sediul redacţiei. Jurnaliştii in devenire sunt elevi in clasele V-VIII. Ei au venit insoţiţi de dascălii lor pentru a vedea cum se lucrează intr-un "trust media din lumea greilor", după cum afirmă reprezentanţii echipei.

15:58 - AGRESIUNE
BISTRIŢA
. O fată de 20 de ani a fost eliberată de poliţişti după ce a fost sechestrată şi bătută de prietenul ei, care bănuia că il inşeală.
EXAMEN. Sesiunea de toamnă a Bac-ului s-a incheiat cu ultima probă. Rezultatele vor fi afişate la 31 august.


16:03 - LANSARE
PITTIŞ.
La 5 septembrie, la ora 15:15, se va lansa pe Radio3net site-ul in site "Florian Pittiş - Profetul generaţiei in blue-jeans", ce va cuprinde aspecte ale vieţii şi carierei artistului şi va intra in galeria nemuritorilor de pe www.radio3net.ro. Lansarea are loc la o lună de la subitul deces al Moţului.
COLIZIUNE. Un tramvai de pe linia 41 din Capitală a lovit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate intr-o intersecţie din cartierul Ghencea. Două persoane au fost rănite. Circulaţia in zonă a fost intreruptă căt timp au fost scoase victimele din maşină.


BUCUREŞTI - Un puşti a furat nouă maşini
Un adolescent din Sectorul 3 al Capitalei a fost arestat preventiv după ce a furat nouă autoturisme de la sfărşitul lunii iunie pănă la 9 august. Puştiul de 15 ani se plimba cu maşinile furate, fără să aibă permis de conducere, după care le abandona in Capitală sau in judeţul Ilfov. Potrivit Poliţiei Capitalei, minorul a produs un prejudiciu de circa 100.000 de lei, care a fost recuperat aproape in intregime. (Lucian Florea)


MEHEDINŢI - Traficanţi de mercur capturaţi in flagrant
Doi mehedinţeni care incercau să comercializeze 3,5 kilograme de mercur industrial au fost prinşi in flagrant de poliţişti marţi seară. Marfa era ascunsă sub bancheta din spate a unei maşini. Eugen Grecu, de 40 de ani, şi Mihai Altomii, de 27 de ani, urmau să primească in schimbul mercurului 1.500 de euro. Procurorii Parchetului de pe lăngă Tribunalul Mehedinţi au preluat cazul, iar cei doi acuzaţi riscă intre 3 şi 15 ani de inchisoare. (Dumitru Stoichiţa)


ALBA - Copil de doi ani "uitat" la mănăstire
Un băieţel in vărstă de aproximativ 2 ani a fost abandonat in curtea Mănăstirii Rămeţ din judeţul Alba, informează Mediafax. Autorităţile incearcă să stabilească identitatea copilului şi să-i găsească părinţii. Potrivit Poliţiei, băieţelul a fost cazat la mănăstire in urmă cu căteva zile insoţit de o femeie de aproximativ 40 de ani, care a dispărut marţi.


ACCIDENTE RUTIERE - Zi neagră pe şoselele din Constanţa
Un om a murit şi alte cinci persoane au ajuns la spital ieri, in doar căteva ore, in urma accidentelor rutiere petrecute in judeţul Constanţa. Prima victimă este un motociclist in vărstă de 23 de ani care, deşi circula regulamentar, şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un autoturism care nu i-a acordat prioritate. O femeie insărcinată a fost victima coliziunii dintre două maşini, iar pasagerii unui microbuz au avut nevoie de ingrijiri după ce vehiculul, scăpat de sub control, s-a izbit de un copac in localitatea Moviliţa. (Emilia Sava)


GALAŢI - Trafic oprit la graniţa cu Moldova
Traficul rutier la graniţa Romăniei cu Republica Moldova, prin Punctul de Trecere Galaţi-Rutier, a fost sistat ieri timp de opt ore din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară din zona de frontieră moldoveană. Poliţiştii au redirecţionat autovehiculele spre Punctul de Frontieră Oancea. Mulţi şoferi au fost nevoiţi să mai parcurgă incă aproape 100 km pentru a ajunge la Vama Oancea, dar o parte dintre transportatori au preferat să aştepte redeschiderea drumului după ora 20:00. (Daniel Mihalaşcu)


GORJ - Amenzi la Rovinari pentru poluare
Aproape 100.000 de lei reprezintă cuantumul amenzilor aplicate Complexului Energetic Rovinari de autorităţile de mediu pentru poluarea produsă pe răul Jiu. O conductă care transporta păcură la termocentrală s-a spart marţi seară şi o cantitate de 300 de litri de produs petrolier s-a deversat in Jiu. Toată noaptea următoare s-a lucrat pentru a limita efectele poluării. Ieri, pe suprafaţa apei se mai puteau vedea mici pete de petrol, dar acestea, spun specialiştii, vor fi dispersate. (Gabriela Mladin)


REŢINERE - Mafiot italian prins in Romănia
Un mafiot italian in vărstă de 60 de ani, urmărit internaţional prin Interpol, a fost prins in urmă cu două zile in oraşul Bocşa de poliţiştii din Caraş-Severin şi Timiş in colaborare cu doi anchetatori italieni. Frateriggo Salvatore face parte din familia siciliană Giuseppe Madonia, grupare specializată pe traficul de droguri şi arme. Curtea de Apel Genova a emis un mandat european de arestare, deoarece mafiotul se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 11 ani de inchisoare. Italianul a venit in Romănia in urmă cu cinci zile pentru a se intălni cu prietena lui care locuieşte in oraşul Bocşa. (Petru Zoltan)


SECU - Canonizare cu băi de mulţime
Circa 7.000 de persoane au participat la slujba de canonizare a mitropolitului Varlaam, desfăşurată ieri la Mănăstirea Secu din judeţul Neamţ. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi in frunte cu IPS Daniel. Printre credincioşi şi-au făcut apariţia Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, care au profitat de ocazie pentru a face "băi de mulţime". Preşe-dintele şi premierul s-au ignorat pe tot parcursul slujbei, evitănd să vorbească sau să se privească.

×
Subiecte în articol: observator