x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    31 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Andreea Balaurea./

Osemintele unor eroi căzuţi la datorie au fost reinhumate ieri de soldaţi din Garda de Onoare.

CEREMONIAL. Osemintele unor eroi căzuţi la datorie au fost reinhumate ieri de soldaţi din Garda de Onoare. Rămăşiţele pămănteşti ale acestor eroi au fost exhumate in contextul efectuării lucrărilor de modernizare a DN 1. La ceremonialul prilejuit de implinirea a 63 de ani de la luptele de apărare a Bucureştiului au participat oficialităţi MApN, MIRA, precum şi reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti.


14:41 - ACCIDENT

BUCUREŞTI. Trei muncitori de la Apa Nova au murit, după ce au căzut in canalul in care reparau o conductă.
DN 76. Traficul intre Deva şi Brad a fost blocat in urma unui accident produs la Fornădie, in care au fost implicate două autotrenuri.


14:46 - DECIZIE
IAŞI. Reprezentanţii Primăriei Iaşi intenţionează să inchirieze trei grajduri dezafectate din comuna Rediu, pentru a le transforma in padocuri pentru căinii fără stăpăni. Decizia a fost luată, intrucăt in Iaşi există foarte mulţi maidanezi, iar actualul padoc de la Miroslava a devenit neincăpător.
CAPTURĂ. Un constănţean, urmărit internaţional pentru trafic de persoane minore şi posesie de arme pe teritoriul Italiei, a fost prins ieri la Cernavodă, dar Curtea de Apel Craiova a dispus judecarea cererii de predare către autorităţile italiene cu infractorul in stare de libertate.


DOLJ - Grefiera-proxenetă, eliberată

Grefiera de la Tribunalul Dolj acuzată de prostituţie şi proxenetism şi arestată preventiv marţi seară va fi cercetată in libertate. Curtea de Apel Craiova a decis ieri eliberarea Marcelei Popa după ce a admis recursul acesteia.

LOTO 6/49 - Marele premiu, revendicat oficial

Loteria Romănă va prezenta azi intr-o conferinţă de presă căştigătorul marelui pot de 10 milioane de euro de la extragerea 6/49 de duminica trecută, spun surse din instituţie, ceea ce inseamnă că fericitul posesor al biletului căştigător şi-a revendicat premiul. Singura informaţie certă care există pănă acum despre bilet este că a fost jucat la o agenţie din Călăraşi. După impozitare, căştigătorul va rămăne cu un profit net de aproape 7,5 milioane euro. (A.N.)


MINISTRUL DAVID - Prostituţia ar trebui legalizată
Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, liberalul Cristian David, s-a declarat ieri de acord cu predecesorul său, democratul Vasile Blaga, privind legalizarea prostituţiei, precizănd insă că trebuie făcute unele nuanţări. "Practicarea prostituţiei trebuie să aibă un alt regim de reglementare faţă de ceea ce inseamnă proxenetismul sau traficul şi abuzul de persoane", a declarat David. El a adăugat că va exista o dezbatere destul de aplicată pe Legea prostituţiei, pentru că există "deschidere" pentru această lege, pe care o găseşte "necesară". (Dana Piciu)


INTERVENŢIE - Razie de proporţii pe străzile Craiovei
Peste 100 de poliţişti, lucrători de la Departamentul de Intervenţie Rapidă şi jandarmi, au descins in noaptea de miercuri spre joi in mai multe localuri şi pe străzile din Craiova şi au confiscat arme, săbii, băte şi alte arme albe găsite asupra mai multor persoane. Deţinătorii au fost reţinuţi pentru cercetări şi au primit amenzi contravenţionale.


VĂNĂTOARE - Paznic impuşcat de un braconier
Un paznic de vănătoare din localitatea Zăbran, judeţul Arad, a fost impuşcat in noaptea de miercuri spre joi de un braconier care a ripostat la somaţii, bărba-tul ajungănd in stare gravă la Spitalul Judeţean Timişoara. Incidentul a avut loc pe un fond de pădure situat intre localităţile Maşloc, din Timiş, şi localitatea Zăbran, din Arad. (Andrei Ando)


BUCUREŞTI - Focuri de armă in plină stradă
O persoană a fost rănită uşor in noaptea de miercuri spre joi pe o stradă din cartierul Rahova, cănd asupra sa s-a tras cu un pistol cu bile in timpul unei bătăi generate de o neinţelegere intre doi şoferi. Neinţelegerile au apărut intre ocupanţii unui Mercedes şi al unui Renault. Iritaţi, trei bărbaţi din Mercedes au coborăt să ceară socoteală celor din Renault. In timpul scandalului, unul dintre ocupanţii Mercedesului a scos un pistol cu bile şi a impuşcat un pasager al Renaultului. (Mara Răducanu)


SCANDAL ROMI - Ucis pentru un lănţişor de aur
Un bărbat a fost ucis cu lovituri de cuţit, iar altul se află la Spitalul Judeţean Timişoara in stare gravă, după ce au fost injunghiaţi ieri de un vecin la care au mers să-i reproşeze că ar fi furat lănţişorul de aur al fetei unuia dintre ei. Rudele au chemat imediat Ambulanţa şi Poliţia, pentru că zeci de oameni s-au adunat in casa agresorului şi exista riscul să fie linşat. La spital, mascaţii au intervenit din nou pentru a impiedica aproximativ 20 de romi adunaţi in curtea instituţiei să facă scandal. (T.K.)


TIMIŞOARA - Gardian mort de ziua sa de naştere
Un gardian angajat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara a fost găsit mort miercuri noaptea pe o stradă din oraş. Conform martorilor, gardianul şi-a serbat miercuri ziua de naştere şi a mers cu mai mulţi prieteni să petreacă intr-un bar. La un moment dat, după ce a băut mai mult, bărbatul ar fi devenit violent şi ar fi spart nişte pahare. Atunci, bodyguarzii l-ar fi scos in stradă, iar unul dintre ei l-ar fi şi lovit. Bărbatul s-a prăbuşit intr-un şanţ şi nu s-a mai ridicat. (Tiberiu Kiss)


DUPĂ UN AN - Kovesi şi-a ales primul adjunct
După un an de cănd se află la conducerea Ministerului Public, procurorul general Laura Kovesi a numit ieri persoana care să-i fie prim-adjunct timp de 90 de zile. Funcţia va fi ocupată de azi, prin delegare, de către magistratul Tiberiu Mihail Niţu (36 de ani), procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Prahova. Acesta are o vechime de 11 ani şi este specializat şi in Drept comunitar. (Violeta Fotache)
×
Subiecte în articol: observator