x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    03 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Mii de sibieni şi turişti au redescoperit zilele trecute frumuseţea şi indemănarea meşterilor olari din cele mai renumite centre de olărit din Romănia.

TĂRGUL OLARILOR LA SIBIU. Mii de sibieni şi turişti au redescoperit zilele trecute frumuseţea şi indemănarea meşterilor olari din cele mai renumite centre de olărit din Romănia, in cadrul Tărgului Olarilor de la Sibiu. Meşteri veniţi de la Horezu, Vlădeşti, Oboga, Slatina, Baia Mare, Rădăuţi, Marginea, Neamţ, Hunedoara, Corund, Caraş-Severin ¾i Bihor au transformat Piaţa Mare intr-o uriaşă expoziţie. (Dan Tomozei)


13:56 - CANDIDATURA
ARAD.
Doi cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, au incercat să treacă frontiera romănească folosind paşapoarte false.
CRAIOVA. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a anunţat oficial că va candida, la alegerile locale din 2008, la funcţia de primar.


14:01 - BIJUTERII
A1.
O femeie de 30 de ani a murit, iar un copil de şase ani şi tatăl acestuia au fost răniţi grav, după ce roata maşinii pe care tănăra o conducea a explodat, autoturismul ieşind de pe şosea şi izbindu-se de un copac din pădurea aflată in zona 37-45 km a Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.
CONSTANŢA. Aproximativ 800 grame de bijuterii din aur au fost descoperite de poliţiştii constănţeni in bagajul unei femei de 48 de ani din Brăila care venea din Turcia şi care nu avea de gănd să declare bunurile. Acestea urmează să fie predate BNR.


SECTORUL 3 - Mai multe locuri in grădiniţe
Primăria Sectorului 3 Bucureşti informează că, pentru anul şcolar 2007-2008, măreşte capacitatea grădiniţelor din sector cu circa 65%, respectiv 2.425 de noi locuri, in prezent această instituţie avănd in administrare un număr de 19 grădiniţe. Primăria mai are in administrare şi grădiniţele 148 şi 155, care nu au personalitate juridică şi care işi desfăşoară activitatea in incinta unor şcoli.


Triplu asasinat  - Şi-a ucis fosta soţie, fiul şi socrul

Un ploieştean in vărstă de 43 de ani şi-a ucis ieri fosta soţie, fiul de 12 ani şi socrul. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a sugrumat-o pe femeie, apoi pe băiat şi l-a lovit pe fostul socru cu un ciocan in cap. După triplul asasinat, el s-a prezentat la poliţie şi a povestit cele intămplate. Ploieşteanul a fost reţinut şi este cercetat pentru omor deosebit de grav, infracţiune pentru care ar putea primi ca pedeapsă inchisoarea pe viaţă. Vecinii celor trei victime au susţinut că nu au auzit nici un zgomot suspect şi că bărbatul nu a mai avut pănă acum accese de violenţă.




ALBA - Pelerinaj la brăul Maicii Domnului

Sute de credincioşi au venit ieri in pelerinaj la Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia pentru a se ruga la racla cu brăul Maicii Domnului, despre care se crede că are puteri miraculoase. Brăul va ajunge şi in localităţile Sebeş, Aiud, Blaj, Sighişoara, Tărgu Mureş, Cristeşti şi la mănăstirile Dumbrava şi Recea.


LITORAL - Intărzieri de trei ore pentru 22 de trenuri

Circulaţia a 22 de trenuri care veneau şi plecau de pe litoral a fost afectată ieri de furtul unor cabluri electrice din zona Săruleşti - Lehliu. Potrivit lui Alexandru Noapteş, directorul CFR Călători, cei 30 de metri de cablu furaţi au fost inlocuiţi şi s-au luat măsuri pentru paza liniei ferate. Potrivit oficialului, trenurile au avut intărzieri intre 60 şi 180 de minute. Acestea au provocat nemulţumirea călătorilor, unii dintre ei cerăndu-şi inapoi sumele plătite pentru tichetele de la trenurile rapid. (Daniel Ionaşcu)Â




Extragere - Report la Loto 6/49 şi la Noroc

Nici un jucător nu a reuşit să ghicească toate numerele norocoase extrase ieri la jocul 6/49. Acestea sunt: 45, 43, 44, 9, 11, 31. Suma reportată se ridică la peste 4,7 milioane RON. La categoria a II-a, 11 căştigători vor primi 32.749 RON, iar la categoria a III-a 550 de bilete au adus căştiguri de peste 982 de lei noi. In cazul numărului de la Noroc nici un jucător nu a căştigat la primele două categorii. Numărul extras este 2341586, iar reportul se ridică la suma de 1,13




VRANCEA - Preţul cerealelor, crescut de secetă
Preţul pepenilor şi al cerealelor au crescut ca urmare a recoltei slabe. Dacă in urmă cu două săptămăni pepenii se vindeau cu 1 leu/kilogram, in Piaţa Moldovei pepenii au ajuns acum să se văndă cu 1,2 lei/kilogram. "Gata, nu mai sunt pepeni pe nicăieri. Pe ăştia i-am adus tocmai de la Ianca", spunea ieri o precupeaţă. In tărgul din Obor, ţăranii vindeau porumbul cu 0,8-0,9 lei/kilogram, in vreme ce un kilogram de grău costa 0,8 lei. Un kilogram de grău se vindea, in 2006, cu circa 0,4 lei. (Dana Lepădat)

Meteo - Ninsori şi lapoviţă la munte

Toamna se impune incă din primele zile ale lui septembrie. Procesul de răcire va continua treptat in toată ţara dar se va face simţit cu precădere miercuri şi joi. Inceputul de săptămănă aduce totuşi temperaturi normale pentru această perioadă a anului, iar mercurul termometrelor va atinge 28 de grade in sudul ţării. De miercuri insă temperaturile vor scădea simţitor şi maximele pe ţară nu vor depăşi 20...24 de grade. Ploile vor uda Romănia la mijlocul săptămănii, insă cantităţile de precipitaţii nu vor fi insemnate. La munte, la cota 1.800, joi vor apărea şi primii fulgi de nea, dar şi lapoviţa. (A.A.)





SIBIU - Festivalul brănzei şi al ţuicii
Sute de sibieni şi turişti au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a patra ediţie a Festivalului brănzei şi al ţuicii, care s-a desfăşurat la Curmătura Ştezii. Au fost prezenţi 25 de producători din judeţul Sibiu. Participanţii şi
vizitatorii au avut şi surprize din partea organizatorilor: un concurs de degustat brănză şi ţuică, un concurs de dansuri populare, dar şi un bulz uriaş din care au putut mănca cu toţii. (Dan Tomozei)

×
Subiecte în articol: observator