x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    05 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Patru persoane au fost rănite intr-un accident in lanţ petrecut ieri după-amiază pe DN 3, in dreptul localităţii Valu lui Traian.



CONSTANŢA. Patru persoane au fost rănite intr-un accident in lanţ petrecut ieri după-amiază pe DN 3, in dreptul localităţii Valu lui Traian. Vinovat este un şofer in vărstă de 30 de ani, care nu a respectat distanţa regulamentară şi a acroşat o cisternă de transportat lapte, care a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină. Circulaţia a fost blocată circa 30 de minute. (Emilia Sava)


15:07 -Â FLAGRANT
TIMIŞOARA. Un bărbat de 33 de ani a fost prins in flagrant in timp ce incerca să plaseze 2.000 de dolari contrafăcuţi.
ARESTARE. Directorul comercial al Remin Baia Mare, Răzvan Roman, a fost arestat de Instanţa Curţii de Apel Cluj pentru luare de mită.

15:12 - TRATAMENT
TRANSPORT.
Senatorul PSD Antonie Iorgovan va fi transportat astăzi intr-un spital din Viena cu un avion militar medicalizat şi va fi insoţit pe toată durata zborului de un medic de anestezie-terapie intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a anunţat medicul Sorin Oprescu.
CONTROL. Peste o tonă de păine a fost retrasă de la vănzare de inspectorii clujeni de la Protecţia Consumatorului după ce s-au constatat probleme legate de depozitare a produselor şi cantitatea de marfă declarată. In urma controlului au fost date amenzi insumănd 24.000 de lei.


PETROŞANI - Centru modern pentru dializă
Un teren de 1.500 de metri pătraţi a fost concesionat de consilierii locali din Petroşani pentru amenajarea de către o firmă americană a unui centru modern de dializă in incinta Spitalului de Urgenţă din localitate. Unitatea medicală are deja un astfel de centru, care funcţionează de nouă ani, dar aparatura existentă ar trebui inlocuită anul viitor. (Monalise Hihn)


IAŞI - Gigolo anchetat de poliţişti
Un tănăr de 29 de ani este cercetat de poliţişti pentru practicarea prostituţiei. El işi racola clientele prin intermediul unor anunţuri postate in paginile unui cotidian local. Doamnele şi domnişoarele interesate puteau afla din ziar despre un "tănăr viril, dotat şi cu apartament", doritor de senzaţii tari. Bărbatul cerea pentru o oră de amor cel puţin 70 de lei. (C.P.)


LANSARE - Site dedicat lui Moţu Pittiş
Radio3net lansează atăzi, la ora 15:15, site-ul in site "Florian Pittiş - Profetul generaţiei in blue-jeans". Inaugurarea va avea loc la o lună după plecarea lui Moţu Pittiş intr-o lume mai bună. Site-ul reprezintă promisiunea din partea echipei Radio3net că povestea pe care Florian Pittiş a inceput să o spună unei lumi intregi acum trei ani o să meargă mai departe. Fumul de "Carpaţi" reprezintă un element distinctiv in site-ul dedicat lui Moţu, site care va cuprinde aspecte ale vieţii şi carierei sale şi care va intra in galeria nemuritorilor de pe www.radio3net.ro.


TĂRGOVIŞTE - Impuşcat la sala de fitness
Un tănăr din Tărgovişte a fost rănit cu o armă cu bile de cauciuc la o sală de fitness din oraş, in timpul unui conflict intre două grupuri rivale, informează Mediafax. Incidentul s-a petrecut luni seară, la intrarea in complexul comercial unde se află sala. Tănărul a fost impuşcat chiar cu arma sa, cu care incerca să se apere de atacatori, dar care i-a fost luată. Poliţia i-a identificat pe agresori şi incearcă să afle imprejurările in care s-a iscat conflictul.


DĂMBOVIŢA - Accident provocat de un poliţist
Un agent de la Poliţia Autostrăzii Bucureşti - Piteşti a fost implicat ieri intr-un accident de circulaţie in localitatea dămboviţeană Valea Mare, iar martorii spun că poliţistul era băut, informează Mediafax. Mai mult, agentul, in vărstă de 28 de ani, ar fi refuzat etilotestul, dar a acceptat să i se recolteze probe biologice. Andrei Zegrea conducea maşina personală, dar a pierdut controlul volanului şi a accidentat un autoturism parcat regulamentar pe marginea drumului.


LITORAL - Tentativă de jaf la un hotel din Eforie
Recepţionera unui hotel din staţiunea Eforie Nord a fost atacată cu un aparat cu electroşocuri de un bărbat care voia să fure din unitatea de cazare. Femeia a reuşit să işi alerteze colegii, iar hoţul a fost prins de poliţişti. Ionel Taifas, in vărstă de 62 de ani, este recidivist şi se "echipase" inainte să vină la furat. Pe lăngă aparatul cu electroşocuri, anchetatorii au mai găsit asupra lui o mască din cauciuc, mănuşi, o şurubelniţă şi bandă adezivă. (Emilia Sava)


CRAIOVA - Avion rămas fără combustibil
Un avion al companiei Carpatair, care plecase de la Constanţa cu destinaţia Timişoara, a aterizat de urgenţă la Craiova, după ce a rămas fără combustibil in timp ce survola zona. Aeronava trebuia să facă escala in Craiova, dar nu a primit culoar de zbor din cauza ceţii şi a epuizat in cele din urmă kerosenul. Cursa a fost anulată, iar cei 16 pasageri care urmau să fie transportaţi la Timişoara au plecat pe cont propriu, pentru că Aeroportul din Craiova nu are un sistem de alimentare cu combustibil. (Mediafax)


CLUJ - Internet gratuit in centrul oraşului
Prima zonă publică cu acces gratuit la internet din Cluj a fost inaugurată ieri in Piaţa Unirii, din centrul oraşului. Primii care s-au conectat au fost ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Iuliu Winkler, şi primarul Clujului, Emil Boc. Investiţia se ridică la peste 34.000 de lei, iar fluxul de date asigurat are o viteză de 2 Mb/s, permiţănd conectarea simultană a peste 30 de utilizatori. Winkler a anunţat că alte două hotspot-uri vor fi lansate la sfărşitul săptămănii la Braşov şi că se lucrează la conectarea la internet a unor spaţii publice din Sinaia, Iaşi, Timişoara şi Băile Felix. (C.P.)

×
Subiecte în articol: observator