x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    07 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

O casă situată pe DN 7, in comuna Budeşti, a fost parţial distrusă, după ce un şofer ceh şi-a "parcat" tirul intr-unul din zidurile acesteia.



VĂLCEA. O casă situată pe DN 7, in comuna Budeşti, a fost parţial distrusă, după ce un şofer ceh şi-a "parcat" tirul intr-unul din zidurile acesteia. Accidentul s-a soldat cu un mort şi doi răniţi, iar circulaţia a fost restricţionată căteva ore. Accidentul s-a produs din cauza cehului care, aflat sub influenţa alcoolului, a adormit la volan şi a lovit inainte un alt autoturism in care se aflau patru constănţeni. (Alexandra Chivu)

9:09 - INSTANŢĂ
DECIZIE.
CSM a decis ca Nicolae Popa să rămănă preşedinte al ICCJ pănă la implinirea vărstei de 70 de ani.
MĂSURĂ. Premierul Tăriceanu şi-a anulat vizita la Sibiu, pentru a merge la Tecuci, localitate afectată de inundaţii. Pagina 9


9:14 - AMĂNARE
PROCES.
Reprezentanţi ai NASA, ai Marinei Americane şi ai Departamentului de Energie al SUA au fost prezenţi la prima infăţişare in procesul impotriva hackerului Victor Faur, acuzat că a spart codurile şi a intrat ilegal in sistemele informatice ale acestor instituţii americane. Procesul s-a amănat.
BUCUREŞTI. Magistraţii Tribunalului au amănat pentru 4 octombrie procesul in care Florin Chilian a dat in judecată MCC, solicitănd daune de un milion de euro, pentru incălcarea drepturilor de autor. Instanţa a amănat procesul, pentru ca avocaţii să ia la cunoştinţă actele depuse recent la dosar.


IAŞI - Virgil Săhleanu, comemorat ieri
Colegii fostului lider sindicalist de la Tepro Iaşi, Virgil Săhleanu (foto), au organizat ieri o slujbă de comemorare la impli-nirea a şapte ani de la asasinarea acestuia. Slujba religioasă a avut loc la ora 15:00, la mormăntul lui Virgil Săhleanu, situat in Cimitirul Eternitatea. La 7 septembrie 2000, preşedintele sindicatului de la Tepro Iaşi, Virgil Săhleanu, a fost injunghiat de doi necunoscuţi. Deşi a fost transportat la Spitalul de Urgenţe, medicii nu l-au mai putut salva. (C.P.)


STUDIU - Neincredere in pensiile private
Aproape jumătate din romăni nu au incredere in pensiile private, arată rezultatele unui sondaj online publicat de www.pensieprivata.info. 42% din romăni au declarat că nu au incredere in sistemul pensiilor private,
9% din aceştia motivănd că nivelul pensiei ar putea fi prea mic. 33% din repondenţi au incredere intr-o societate de
pensii care are in spate o bancă puternică. Potrivit unui alt sondaj realizat de pensieprivata.info, 36% din romăni se aşteaptă să beneficieze de o pensie privată mai mare de 1.000 de euro. (Cătălin Pruteanu)


CRAIOVA - Angajaţi ai RAT Control, bătuţi
Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au fost solicitaţi, ieri-dimineaţă in jurul orei 9:00, in zona Pieţei Centrale din municipiu, unde şapte persoane au bătut şi au ameninţat cu un pistol doi angajaţi ai Regiei de Transport (RAT Control) care blocaseră roţile unui autoturism ce aparţinea unuia dintre agresori şi era parcat ilegal. Un angajat al regiei de transport a ajuns la spital. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii Secţiei 4 au identificat o parte din agresori şi audiază martorii incidentului. (Mihai Gavrilă)


ARAD - Revoltă in faţa Palatului de Justiţie
Zece chiriaşi ai unui imobil ultracentral din Arad, aflat in proprietatea familiei viceprimarului de Arad, Levente Bognar, au protestat ieri-dimineaţă in faţa Palatului de Justiţie, acuzănd că actul de moştenire in baza căruia clădirea a fost atribuită familiei edilului a fost falsificat. Locatarii spun că există cinci expertize grafologice ale documentului şi că două dintre acestea stabilesc că documentul este un fals. Viceprimarul arădean nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile chiriaşilor săi. Imobilul aflat in litigiu are 24 de apartamente şi este evaluat la căteva milioane de euro. Aici locuiesc 50 de persoane cărora li s-au repartizat locuinţele in perioada comunistă. (A.A.)


INVĂŢĂMĂNT - Supraveghere video in şcoli
Opt unităţi de invăţămănt din Sectorul 3 al Capitalei vor fi dotate cu sisteme de supraveghere cu camere video pănă la inceperea anului şcolar 2007-2008. Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei (foto), anunţa, la inceputul lunii, că va promova un proiect prin care şcolile să fie supravegheate cu camere conectate la Internet, astfel incăt părinţii să ştie, in orice moment, ce fac copiii lor. Ministrul a spus chiar că işi doreşte să poată accesa din biroul personal sistemele de supraveghere. (A.G.)


TRAGEDIE - Patru morţi intr-un accident in Timiş
Patru persoane au murit intr-un accident produs lăngă Dudeştii Noi, după ce o maşină a intrat intr-un copac de pe marginea drumului. Conform primelor date, maşina a depăşit două autoturisme, iar şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat intr-un copac de pe marginea drumului. In urma impactului, maşina a luat foc, iar trei persoane au murit carbonizate, in timp ce una a fost aruncată din autoturism şi a murit pe loc. (T.K)


ACUZE LA BRAŞOV - Maltratat din ordinul primarului
Cel mai vechi protestatar din Romănia, Gheorghe Botorog, a acuzat ieri intr-o conferinţă de presă că a fost bătut şi internat abuziv intr-un sanatoriu de boli mintale din ordinul primarului Braşovului, Gheorghe Scripcaru. Protestul său este unic in Europa, intrucăt braşoveanul protestează de patru ani, in fiecare zi, in faţa Prefecturii Braşov, pentru că Scripcaru, pe vremea cănd era viceprimar, i-a luat vacile, singura sursă de hrană, şi i le-a tăiat la un abator. Primarul Braşovului nu a răspuns jurnaliştilor, in cursul zilei de ieri, la telefonul mobil. (Libiu Mateescu)


BAIA MARE - Accident de muncă la Remat
Un angajat al societăţii de colectare a deşeurilor Remat Baia Mare a ajuns ieri in stare gravă la spital, după ce, in timpul descărcării unei maşini, capul i-a fost aproape strivit intre containerul unei maşini şi o bandă transportatoare, transmite Mediafax. Victima, Gheorghe Lucian Fiuca, de 46 de ani, care s-a accidentat in timpul descărcării unui camion cu de-şeuri din hărtie, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare şi supus imediat unei intervenţii chirurgicale.


SECŢIA 21 - Cercetări in cazul dispariţiei banilor
Poliţistul de la Secţia 21 cercetat pentru neglijenţă in serviciu după ce din vina sa au dispărut peste 40.000 lei, banii de salarii ai colegilor săi, a fost audiat ieri. Au mai fost audiaţi muncitorii care lucrau la o anexă din apropierea Secţiei 21 şi colegii poliţistului care au fost de serviciu in ziua in care au dispărut banii. Poliţistul a adus de acasă 10.000 de lei, pe care i-a dat colegilor care trebuiau să işi primească drepturile salariale, urmănd ca in zilele următoare să aducă intreaga sumă, respectiv incă 30.500 de lei. (Mara Răducanu)


RATB - Deviere de trasee la troleibuze
Linile de troleibuz 90, 91 şi 93 vor funcţiona pe traseele de bază pănă la intersecţia Drumul Taberei/ Str. Sibiu, iar apoi pe un traseu modificat prin Str. Sibiu, Str. 1 Mai, Drumul Taberei (ramura de sud), Str. Valea Argeşului, pănă la terminalul Valea Argeşului, in ziua de 8 septembrie intre orele 5:00-9:00. De asemenea, linia 368 va funcţiona pe traseul de bază pănă la intersecţia Str. Braşov / Drumul Taberei (ramura de nord), Piaţa Drumul Taberei, apoi deviat pe drumul Taberei (ramura de nord) comun cu linia 268, Drumul Taberei (ramura de sud), de unde reintră pe traseul de bază.


MAMAIA - Mazăre importă Carnavalul de la Rio
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, se va intălni pănă la sfărşitul acestei luni cu organizatorii Carnavalului de la Rio pentru adaptarea unui spectacol similar in staţiunea Mamaia. El a declarat că evenimentul a fost deja programat pentru luna iulie, anul viitor, in plin sezon estival. Va fi o paradă a carelor alegorice, cu muzică, iar participanţii vor fi costumaţi specific Carnavalului de la Rio. Evenimentul se va desfăşura pe principala arteră de circulaţie din staţiunea Mamaia, unde pe parcursul a două nopţi circulaţia rutieră va fi blocată. (Emilia Sava)

×
Subiecte în articol: observator drumul taberei