x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    10 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Localnicii comunei Pericei din judeţul Sălaj au reuşit o performanţă mai puţin obişnuită: au impletit o cunună de ceapă cu o lungime de 4.518 metri.

CUNUNA URIAŞĂ. Localnicii comunei Pericei din judeţul Sălaj au reuşit o performanţă mai puţin obişnuită: au impletit o cunună de ceapă cu o lungime de 4.518 metri. Cu această cunună, care s-a intins pe toate uliţele satului, oamenii aşteaptă să intre in Cartea Recordurilor, ai cărei reprezentanţi au fost prezenţi in comuna sălăjeană. (Vasile Dale)

10:14 - ACCIDENT
CAPITALĂ. Un bărbat in vărstă de circa 50 de ani a fost găsit spănzurat in curtea Muzeului Antipa din Capitală.
BUZĂU. O persoană a murit şi alte trei au fost grav rănite după ce maşina in care se aflau s-a răsturnat pe DN 10, in apropiere de localitatea Nehoiu, Buzău. Se pare că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, pe fondul drumului alunecos, după precipitaţii.

10:19 - PESCUIT MORTAL
SUCEAVA. Trei tineri au fost răniţi, după ce maşina in care se aflau s-a răsturnat in zona localităţii Drăgoieşti
BACĂU. Un bărbat ce pescuia pe digul răului Bistriţa, din preajma municipiului Bacău, a murit, in momentul in care a aruncat lanseta in apă şi a atins un fir de inaltă tensiune aflat deasupra capului. Poliţiştii nu au suspiciuni privind moartea bărbatului.

Silvia Ciornei, cetăţean de onoare

Senatorul PC Silvia Ciornei a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Tărgu-Neamţ. Distincţia a fost acordată la iniţiativa primarului Decebal Arnăutu, pentru meritele deosebite şi implicarea in sprijinirea unor proiecte de maximă importanţă pentru Tărgu-Neamţ. Printre proiectele realizate de senatorul PC se numără consolidarea malului drept al Ozanei, finanţarea staţiei de epurare şi modernizarea unei şcoli. Silvia Ciornei s-a declarat onorată de distincţia primită.

BOTOŞANI - Dubă ultramodernă pentru deţinuţi
Deţinuţii din PMS din Botoşani vor fi transportaţi la instanţele de judecată in maşini cu aer condiţionat, după ce unitatea de detenţie a achiziţionat o autospecială dotată ultramodern, pentru transportul persoanelor private de libertate. Penitenciarul Botoşani, in care sunt incarcerate aproximativ 1.100 de persoane, dispune de şase autospeciale pentru deţinuţi.

ARGEŞ - Salt mortal de pe clădirea primăriei
Un muncitor a murit după ce a căzut de pe clădirea noului sediu al primăriei comunei Negraşi, de la o inălţime de aproape zece metri. In timp ce incerca să indepărteze cofragul din lemn de pe placa superioară a construcţiei, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut in gol, cadavrul lui fiind găsit ulterior la baza clădirii. Potrivit primelor cercetări, decesul s-a produs din cauza leziunilor grave suferite de victimă. Procurorii şi reprezentanţii ITM fac cercetări in acest caz, fiind vorba despre un accident de muncă. (Elly Cristea)

ORADEA - Utilaj prăbuşit peste două maşini
Şoferul unui autoturism a fost grav rănit sămbătă seară, după ce un utilaj al unei firme de construcţii s-a prăbuşit peste două maşini şi peste un gard de beton, distrugăndu-le in intregime, accidentul producăndu-se in cartierul orădean Ioşia. Bărbatul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral cu plagă deschisă. Aflat pe şantier, inginerul-şef Mircea Paşcalău, reprezentantul firmei de construcţii care executa lucrarea, a declarat că utilajul s-a prăbuşit din cauza solului instabil. (Natalia Ivan)

PRAHOVA - Circulaţia pe DN 1A, ingreunată de un tir
Traficul rutier pe Drumul Na-ţional 1A, intre Ploieşti şi Braşov, s-a desfăşurat cu dificultate ieri, timp de mai bine de cinci ore, după ce un tir incărcat cu ciment a rămas blocat pe şosea, din cauza unor defecţiuni. Intrucăt autotrenul nu a mai putut porni, circulaţia autovehiculelor pe sensul Braşov - Ploieşti a fost restricţionată, circulăndu-se doar pe sensul de urcare către Braşov. DN 1A a fost deblocat in jurul orei 9:45, cănd autotrenul a fost tractat, iar circulaţia rutieră a reintrat in normal.


DĂMBOVIŢA - Militarul ucis a fost inmormăntat
Sublocotenentul (p.m.) Aurel Marcu, ucis joi in Afganistan, a fost ingropat ieri in satul Puţul cu Salcia, localitatea natală a tănărului. Slujba a fost oficiată de IPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscopul Tărgoviştei. La funeralii au participat ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, locţiitorul şefului Statului Major al Armatei, gen. lt. Ioan Sorin, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, gen. lt. Teodor Frunzetti, şi comandantul Corpului 1 Armată Teritorial, gen. de brigadă Ion Bărloiu.


SECTORUL 2 - 30.000 de ani de căsătorie
Locuitorii care au implinit şi chiar au depăşit peste 50 de ani de căsătorie au fost sărbătoriţi ieri la Primăria Sectorului 2. Cele 555 de cupluri care se află in această situaţie au adunat impreună 30.119 ani de căsătorie. Au participat 4.610 nuntaşi, din care 1.100 de miri şi peste 3.500 de invitaţi. Au fost prezente nume importante ale culturii romăneşti, printre care Carmen Stănescu (foto), Samian Crăşmaru, Adela Mărculescu, Nicu Constantin, Ileana Stana Ionescu, Andrei Ionescu, Eusebiu Ştefănescu, Cristina Deleanu, Eugen Cristea.

×
Subiecte în articol: observator