x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    11 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Marea Neagră s-a retras de la ţărm, ieri, in staţiunea Mamaia, cu pănă la 20 de metri, in urma furtunii puternice produse la sfărşitul săptămănii trecute.

MAMAIA. Marea Neagră s-a retras de la ţărm, ieri, in staţiunea Mamaia, cu pănă la 20 de metri, in urma furtunii puternice produse la sfărşitul săptămănii trecute, fenomenul fiind considerat normal de specialişti. Procesul de retragere a apei mării afectează flora şi fauna marină. (Emilia Sava)

11:56 - DECIZIE
SENAT.
Ordonaţa de urgenţă a guvernului care viza reorganizarea DIICOT a fost respinsă ieri, definitiv, de Senat.
FURTUL SECOLULUI. Petre Nica a fost pus din nou in libertate, de Tribunalul Bucureşti. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.


12:01 - TEL VERDE
COPII DISPĂRUŢI. Abuzurile sexuale impotriva copiilor, dar şi dispariţiile vor putea fi semnalate la numărul de telefon gratuit 0800.822.116, anunţă organizaţia Centrul Romăn pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual -
FOCUS. Vechiul număr 021.310.31.16 rămăne valabil, dar contracost.
Scumpire. Petrom majorează preţul motorinei cu 9 bani pe litru in cazul produselor OMV Premium Diesel, Top Euro Diesel 4 şi Euro Diesel 4 şi cu 8 bani pe litru pentru motorina OMV Sprint Diesel. Scumpirea este o consecinţă a creşterii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere.



SUCEAVA - Un jandarm a căzut cu maşina in Bistriţa
Un sergent major de la Postul de Jandarmi Montani Broşteni a condus maşina de serviciu băut şi, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a părăsit carosabilul şi a plonjat in albia răului Bistriţa, jandarmul fiind acum sancţionat disciplinar şi cercetat de Parchetul Militar. In urma accidentului, au rezultat numai pagube materiale, respectiv avarierea autoturismului in partea din faţă. (Nicu Amurăriţei)


Sectorul 2 - Telverde pentru sinistraţii din Tecuci

Primăria Sectorului 2 a lansat o campanie umanitară de străngere de ajutoare pentru sinistraţii din Tecuci a căror situaţie este disperată, ei rămănănd fără agoniseala de-o viaţă in urma inundaţiilor din ultima vreme. Cei care vor să-i ajute pot suna la 0800-80.07.72. De asemenea, au fost amplasate două corturi militare pe Aleea Circului de pe Ştefan cel Mare, unde pot fi aduse pături, imbrăcăminte, alimente, materiale de construcţii.

Dămboviţa - Copil ţinut in lanţuri de bunic

Un bărbat de 63 de ani din oraşul dămboviţean Pucioasa riscă pănă la 15 ani de inchisoare după ce şi-a ţinut legat nepotul de numai nouă ani cu un lanţ pe care i-l prindea de picior şi-l fixa de un stălp din lemn din curtea casei, transmite Mediafax. Cel care l-a reclamat pe bunic la Poliţie a fost tatăl copiilor.

TECUCI - Tone de animale moarte adunate
In urma inundaţiilor de săptămăna trecută din Tecuci au rezultat circa 19 tone de deşeuri animaliere, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Gradea, şeful Serviciului ADP din oraş. In timp ce autorităţile au trimis cadavrele, la incinerat, in judeţ a continuat vaccinarea populaţiei şi distribuirea de apă şi alimente. Şi in judeţul Vaslui a fost demarată campania de vaccinare impotriva Hepatitei A şi a tetanosului la populaţia afectată de inundaţii, informează Rompres. (Anca Aldea)


POSTOPERATOR - Băsescu evoluează foarte bine

In urma controlului la care a fost supus ieri preşedintele Băsescu, echipa medicală care l-a operat a constatat că evoluţia postoperatorie locală este foarte bună, se arată intr-un comunicat al Spitalului Militar. Medicii mai spun că rezultatul definitiv al examenului histopatologic la parafină al piesei operatorii a confirmat rezultatul examenului extemporaneu intraoperator de "guşă polinodulară benignă". Preşedintele Băsescu a ajuns aseară la Neptun, impreună cu soţia sa.




DECES - Suspiciune de antrax la Priponeşti
O femeie suspectă de antrax, domiciliată in comuna Priponeşti, afectată de inundaţiile de săptămăna trecută, a murit la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Femeia a murit a doua zi după ce fusese diagnosticată cu traumatism toracic. Medicii legişti au descoperit, la autopsie, mai multe semne care arată posibilitatea existenţei antraxului in organism. Autorităţile sanitar-veterinare nu exclud posibilitatea ca antraxul să fi ajuns in corpul femeii din cauza inundaţiilor. (Daniel Mihalaşcu)


VATRA DORNEI - Militari bătuţi pentru un sac cu măncare
Doi militari angajaţi pe bază de contract la UM 01037 Roşu din Vatra Dornei au fost bătuţi de un grup de patru tineri din staţiune, unui militar fiindu-i furat un rucsac in care avea haine şi alimente. In urma măsurilor intreprinse, poliţiştii i-au identificat pe agresori ca fiind: Ionuţ B. (17 ani), Claudiu C. şi Petrică R. (18 ani) şi Ionuţ R. (17 ani), toţi din Vatra Dornei. Cu ocazia cercetărilor, rucsacul şi un incărcător de telefon au fost recuperate de la Ionuţ B.. (Nicu Amurăriţei)


Inţelegere - Bursele studenţilor, mai mari

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din Romănia şi cei ai Ministerului Educaţiei s-au inţeles, la negocierile de ieri, in privinţa majorării bursei. De asemenea, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, intenţionează infiinţarea unei agenţii de credite pentru studenţi, pe principiul: nu ai bani să mergi la facultate, ii imprumuţi de la stat şi ii dai inapoi după ce iţi vei fi găsit un loc de muncă. "Invăţămăntul este gratuit, dar traiul la oraş este unul scump. Şi sunt unii copii care, deşi sunt foarte deştepţi, nu pot să-şi permită din familie să meargă la universitate", a spus ministrul. (Alina Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator