x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    13 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Căteva zeci de persoane au participat ieri la un marş de protest la adresa autorităţilor centrale şi locale, revendicănd o centură ocolitoare pentru municipiul Sibiu.



SIBIU. Căteva zeci de persoane au participat ieri la un marş de protest la adresa autorităţilor centrale şi locale, revendicănd o centură ocolitoare pentru municipiul Sibiu. Purtănd sloganul "Daţi Sibiului centura", participanţii au marcat astfel un an scurs de la data la care autorităţile au promis că vor da in folosinţă centura ocolitoare a oraşului. Potrivit noilor declaraţii, aceasta va fi gata abia in anul 2010. Municipiul Sibiu este tranzitat zilnic de peste 70.000 de autovehicule. (Dan Tomozei)


11:06 - INUNDAŢII
SATU-MARE. Trei tineri au fost surprinşi de poliţişti in timp ce plasau 80 de bancnote false de căte 100 RON.
VASLUI. Aproape 40 de gospodării din localitatea Pochidia au fost inundate in urma ploilor torenţiale căzute in zonă.

11:11 - ACCIDENTE
CLUJ-NAPOCA. Un angajat al unei firmei clujene a murit după ce a căzut in gol de la o inălţime de 6 metri. Bărbatul, angajat ca electrician, verifica o lampă montată pe peretele unei hale, moment in care motostivuitorul pe care se afla a fost lovit accidental de o macara.
INCIDENT. Un bărbat de 59 de ani a murit in timp ce se afla la volanul maşinii sale, in trafic, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Bucureşti. Potrivit Poliţiei Capitalei, decesul a survenit cel mai probabil din cauze medicale. Maşina scăpată de sub control a tamponat alte patru autoturisme.


INCIDENT - Sucevean fără măini, atacat de jder
Un sucevean a fost atacat şi muşcat de găt de un jder turbat şi din cauză că are măinile amputate bărbatul nu s-a putut apăra, rămănănd timp de un sfert de oră cu animalul atărnăndu-i de găt pănă cănd, ajutat de soţie, a reuşit să-l omoare pe atacator, transmite Mediafax. Bărbatul fost transportat la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-au acordat primele ingrijiri medicale. (Nicu Amurăriţei)


CANTACUZINO - Cazul suspect de antrax, infirmat
Institutul Cantacuzino - Centrul Naţional de Referinţă pentru Zoonoze - a informat ieri Ministerul Sănătăţii Publice despre infirmarea cazului suspect de antrax din localitatea gălăţeană Priponeşti. La 8 septembrie, o femeie in vărstă de 59 de ani din comuna gălăţeană Priponeşti a murit la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, la o zi după ce fusese internată cu diagnosticul de traumatism toracic, in urma autopsiei stabilindu-se că o posibilă cauză a decesului ar fi putut fi antraxul.


GALAŢI - Liber la vizite pentru deţinuţi
Deţinuţii care execută la penitenciarul Galaţi pedepse privative de libertate intre 5 şi 15 ani şi care nu-şi puteau vedea rudele decăt la vorbitor, după paravanele de sticlă, şi-au putut vedea ieri
familiile. Conducerea Penitenciarului i-a lăsat pe deţinuţii cu pedepse mari să se intălnească cu soţiile şi copiii care săptămăna viitoare vor incepe şcoala. Acţiunea va dura pănă măine. (D. Mihalaşcu)


TECUCI - Trafic restricţionat pănă măine
Restricţia instituită pentru inlăturarea aluviunilor de pe partea carosabilă pe raza oraşului Tecuci se prelungeşte pănă măine, la ora 8:00. Autorităţile gălăţene interzic, la intrarea in Tecuci, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care circulă pe DN 25, dinspre Galaţi. Ruta recomandată este: DN 25 Galaţi - Hanu Conachi, DJ 204 spre Fundeni - Vulturu - Focşani, DN 2(E85) Focşani - Tişiţa, DN 24 Tişiţa - Tecuci, după care se continuă pe DN 24.


IAŞI - Proiect pilot: cartier pentru nevoiaşi
Municipalitatea ieşeană intenţionează să construiască un cartier de locuinţe ieftine pentru familiile nevoiaşe, după modelul celui din Rădăuţi, transmite Rompres. Viceprimarul Constantin Adăscăliţei susţine că preţul pentru o astfel de locuinţă variază intre 10.000 şi 15.000 de euro. Suma poate fi achitată in rate, pe o perioadă de 20 de ani, afirmă viceprimarul. Potrivit acestuia, modelul a fost implementat la Rădăuţi, unde a fost ridicat un astfel de cartier de "Habitat for Humanity".


DE LA OLANDEZI - Ajutor pentru magistraţii romăni
Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a primit ieri vizita delegaţiei olandeze condusă de ministrul Afacerilor Europene din Regatul Olandei, Frans Timmermans. Cele două părţi au convenit să organizeze un seminar in cadrul căruia magistraţii olandezi să le prezinte colegilor romăni sistemul EUR-INFRA, sistem care facilitează accesul la legislaţia comunitară. Sistemul va fi prezentat mai intăi in cadrul unui seminar organizat de Ministerul romăn de Justiţie. (V.F.)


EVENIMENT - Ziua Crucii la Muzeul Ţăranului
Muzeul Ţăranului Romăn ne invită, in perioada 14-16 septembrie, să prăznuim cu meşteri, iconari, cruceri şi artişti. Vizitatorii vor putea admira intre orele 10:00-19:00 măiestria meşterilor in troiţe şi cruci, icoane şi izvoade, miniaturi şi ingeri ţesuţi. In Foaierul Horia Bernea va fi deschisă pănă in 29 septembrie expoziţia "De Ziua Crucii". La 15 septembrie, ora 17:00, Cvartetul Freesound va susţine un concert cu instrumente tradiţionale.


DAEWOO CRAIOVA - S-a semnat contractul
Contractul pentru privatizarea uzinei Daewoo de la Craiova a fost semnat ieri la Salonul Auto de la Frankfurt. Din partea grupului Ford a semnat John Fleming, preşedinte şi director executiv al Ford Europa, iar din partea statului romăn, premierul Călin Popescu Tăriceanu. Alături de aceştia au mai fost negociatorii celor două părţi, Lyle Watters, respectiv Sebastian Vlădescu (foto). Ford va achita 57 milioane de euro pentru 72,4% din capitalul Automobile Craiova şi va investi 675 milioane de euro in producerea de automobile. (Daniel Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: observator