x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    15 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Fregata Regele Ferdinand, cu peste 200 de militari la bord, a plecat ieri intr-o misiune NATO, de aproape două luni, in Marea Mediterană.



FORŢE NAVALE. Fregata Regele Ferdinand, cu peste 200 de militari la bord, a plecat ieri intr-o misiune NATO, de aproape două luni, in Marea Mediterană. Prezent la ceremonie, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat că se are in vedere repararea singurului submarin din dotarea forţelor navale, Delfinul, pănă la sfărşitul anului. Ministrul a mai precizat că la următoarea şedinţă CSAT va prezenta o informare cu privire la cele cinci firme care şi-au prezentat ofertele pentru achiziţioarea de avioane de către Armată. (Emilia Sava)


16:22 - DESCINDERE
CRAIOVA. Echipe de intervenţie ale Poliţiei au descins in casa unor romi pe care ii suspectau de mai multe furturi.
BRAŞOV. 17 proiectile din al doilea război mondial au fost descoperite de o echipă de muncitori la marginea pădurii din cartierul Răcădău.


16:27 - SCHIMBARE
LITORAL. Şeful Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, Ionel Manafu, a fost schimbat din funcţie printr-o decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale Apele Romăne. Atribuţiile şi sarcinile directorului au fost preluate de Gheorghe Babu, fost director tehnic in aceeaşi instituţie.
GALAŢI. Un cetăţean moldovean a fost prins in flgrant in timp ce incerca să dea 300 de euro unui poliţist de frontieră, pentru a i se permite să intre in Romănia cu ţigări fără documente legale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru dare de mită.


ARAD - Spargere la policlinică
Mai multe cabinete medicale private din cadrul Policlinicii Municipale din Arad, dar şi farmacia şi birourile administrative au fost sparte in cursul nopţii de joi spre vineri, informează Mediafax. "Uşile au fost distruse, la fel şi dulapurile din birouri, iar cabinetele au fost răvăşite complet. Nu ştim ce au căutat şi nici ce a dispărut, inventarierea fiind in curs de desfăşurare", a declarat ieri administratorul Ana Farcaş. Poliţiştii bănuiesc că hoţii au intrat prin fereastra farmaciei, care nu se inchidea bine.


TIMIŞ - Traficant de canabis la 17 ani
Doi tineri de 21 şi, respectiv 17 ani, ambii din judeţul Timiş, au fost prinşi in flagrant in timp ce incercau să văndă 300 de ţigarete de canabis, in valoare de 4.500 de lei, unui poliţist sub acoperire. Cei doi au recunoscut că se ocupau cu prepararea ţigaretelor, pe care apoi le vindeau unor persoane din Timişoara şi din alte localităţi din apropierea frontierei. Flagrantul a fost organizat de oamenii legii după o monitorizare de circa trei luni. Tinerii au fost arestaţi preventiv de o instanţă judecătorească.


ALERTĂ - Risc de inundaţii pe cursul Prutului
Judeţul Botoşani a rămas pănă in această dimineaţă cu avertizarea cod portocaliu pentru inundaţii, in vreme ce hidrologii au ridicat ieri alerta pentru judeţele Bihor, Alba şi Mureş. Specialiştii se aşteaptă ca, in urma ploilor, debitele Prutului să depăşească cotele de inundaţie. Hidrologii au mai avertizat ieri autorităţile locale că se aşteaptă debite mari şi pe cursurile răurilor Crişul Repede, Crişul Negru, Tărnava Mică şi Mureş (sectorul Glodeni - Ocna Mureş).


INŞELĂTORIE - Păcăliţi cu oferte de muncă
Şapte bărbaţi din judeţul Ialomiţa au fost păcăliţi de un escroc, care le-a promis locuri de muncă in Olanda. Suspectul s-a recomandat a fi director al unei firme romăno-olandeze de recrutare a forţei de muncă şi "oferea" posturi de şofer. El a cerut copii după actele de identitate ale celor interesaţi şi suma de 300 de lei pentru perfectarea documentelor, dar după ce a luat banii a dispărut. Poliţia incă il caută pe escroc.


CFR - Schimbări pe ruta spre Litoral
Şase trenuri Intercity de pe ruta Bucureşti - Constanţa vor fi anulate incepănd de luni, insă pe acest traseu vor fi introduse alte trenuri, precum şi pe distanţa Tulcea - Medgidia şi retur. Din cauza lucrărilor la infrastructura feroviară, se anulează trenurile Intercity:581, 582, 583, 584, 588, 589. Informaţii suplimentare privind mersul trenurilor pot fi aflate la telefon 9521 sau pe site-ul www.cfr.ro/calatori.


RECHIZITORIU - Dosarul fotbaliştilor, trimis in judecată
Fostul căpitan al echipei Ceahlăul, Leon Ivanov, in prezent poliţist, a fost trimis ieri in judecată pentru fapte de corupţie. In acelaşi caz au mai fost deferiţi justiţiei doi fotbalişti, un poliţist de la Evidenţa Populaţiei, un instructor auto şi alte trei persoane. Aceştia sunt acuzaţi că, in schimbul unor sume de bani, facilitau obţinerea de paşapoarte şi cărţi de identitate in regim de urgenţă, dar şi de permise auto, fără efectuarea anterioară a cursurilor. (M.P.)


SIBIU - Centenari premiaţi de primărie
Şase sibieni care au depăşit vărsta de 100 de ani au fost premiaţi ieri de Primăria Sibiu, in cadrul unui ceremonial organizat de Comisia Socială a Consiliului Local. Doar doi dintre premianţi au fost prezenţi, cu vărste cuprinse intre 102 şi 104 ani, ceilalţi fiind reprezentaţi de familii. Fiecare dintre cei şase au primit o diplomă şi un sprijin financiar de 390 de lei. (Dan Tomozei)

×
Subiecte în articol: observator