x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    17 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Paco de Lucia a căntat la Festivalul Plai, care s-a desfăşurat la Timişoara in perioada 14-16 septembrie.

FESTIVAL. Paco de Lucia a căntat la Festivalul Plai, care s-a desfăşurat la Timişoara in perioada 14-16 septembrie. Printre invitaţi s-au mai numărat şi trupe din Franţa, Germania, Portugalia, Peru şi Serbia. Pe lăngă concerte au mai avut loc workshopuri, piese de teatru şi spectacole de dans contemporan.

10:32 - SFINŢIRE
NEAMŢ.
Prea Fericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romăne, a participat la slujba de sfinţire a unui schit de călugări din comuna Ţibucani.
PLOIEŞTI. Un bărbat a ajuns la spital in stare gravă in urma unui accident rutier provocat de un şofer care a fugit de la locul faptei. (N.M.)

10:37 - INFRACŢIUNI
SPARGERI IN SERIE. Poliţiştii bucureşteni caută mai mulţi infractori care au spart sămbătă noapte cel puţin zece apartamente din cartierul ANL "Constantin Brăncuşi". Potrivit anchetatorilor, hoţii au profitat de faptul că vecinii, recent mutaţi in blocuri, nu se cunosc intre ei.
ACŢIUNE. Peste şapte mii de pachete de ţigări de contrabandă, găsite in autoturismul unei firme din zonă, au fost confiscate de poliţiştii din localitatea hunedoreană Vulcan. Administratorul firmei a incercat să convingă autorităţile că ţigările erau pentru consumul personal al bunicilor lui.


TECUCI - Sinistraţi cazaţi in case modulare
Cele 150 de familii de sinistraţi din Tecuci işi vor petrece iarna in case modulare. Autorităţile au instalat pănă acum 48 de asemenea locuinţe. Aceste module sunt dotate cu energie electrică şi au căte un calorifer, dar apa curentă şi toaleta se află intr-o altă clădire. Inundaţiile de săptămăna trecută au afectat peste 1.500 de case şi au determinat dărămarea a 304 locuinţe. Autorităţile din Tecuci speră că in următoarele şedinţe de guvern să fie aprobat şi planul de construire a unor case noi pentru sinistraţi.


MASIVUL RETEZAT - Turistă din Cehia, in comă de gradul doi Â
O turistă din Cehia, accidentată grav in Masivul Retezat, a fost salvată sămbătă noapte de salvamontişti şi jandarmi, in urma unei operaţiuni extrem de dificile desfăşurate la o altitudine de 2.300 de metri. Tănăra de 23 de ani este internată in comă de gradul doi la Spitalul Judeţean din Deva. Femeia a suferit multiple traumatisme după ce s-a rostogolit mai mult de 100 de metri.


BUCUREŞTI-CONSTANŢA / Trenuri anulate din cauza lucrărilor
Şase trenuri Intercity care circulă pe traseul Bucureşti - Constanţa (581, 582, 583, 584, 588, 589) vor fi anulate incepănd de astăzi din cauza efectuării unor lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare. Vor fi introduse in schimb şase trenuri Rapid pe relaţiile Bucureşti Nord - Constanţa şi retur, şi Tulcea - Medgidia şi retur.


TRANZACŢIE - Petromservice poate ajunge la Petrom
Adunarea Generală a Acţionarilor Petromservice va decide marţi dacă va accepta sau nu propunerea de vănzare a firmei de servicii către Petrom. Acesta a confirmat interesul pentru achiziţia companiei care efectuează reparaţia şi mentenanţa la sonde. Potrivit unui comunicat al Petrom, compania a purtat discuţii pentru găsirea de modalităţi prin care Petromservice ar putea eficientiza activitatea Petrom, insă ia in calcul şi achiziţia. (Daniel Ionaşcu)


DECIZIE - CFR Marfă se privatizează
Ministerul Transporturilor a inceput procedurile de privatizare a CFR Marfă şi a invitat firmele de consultanţă să prezinte oferte de asistenţă a statului. "Firma de consultanţă care urmează să fie selectată in octombrie, prin licitaţie deschisă, va furniza statului, timp de trei luni, servicii de asistenţă specializată la elaborarea strategiei de privatizare", au afirmat surse din minister. Statul va plăti pentru consultanţă aproximativ 90.000 de euro. (D. Ivan)

CRAIOVA - Măncarea bolnavilor, furată din spitale
Patru angajaţi de la două spitale din Craiova au fost surprinşi de jandarmi in timp ce scoteau din instituţie produse alimentare sustrase din bucătăria unităţilor, informează Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvănt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, locotenent Ion Ţapu, alimentele urmau să fie folosite pentru consumul propriu. Cele patru persoane, două femei angajate ale Spitalului Filantropia şi doi bărbaţi care lucrau ca muncitori la Spitalul Judeţean de Urgenţă, vor fi cercetate pentru furt.


TSD - Concurs pentru un loc la Euroalegeri
Organizaţia de Tineret a PSD va organiza incepănd de măine un concurs pentru desemnarea tănărului care va ocupa locul cinci pe lista PSD la alegerile pentru Parlamentul European. "Modul actual de a face politică trebuie să inceteze, nu este bine să mai punem pe listă oameni doar pentru că sunt obedienţi faţă de şefi sau doar pentru că sunt in relaţii cu cine trebuie. TSD consideră că trebuie să punem oameni pe listă, pentru că aşa merită", a declarat preşedintele TSD Nicolae Bănicioiu. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: observator