x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    20 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: ©Ciprian STERIAN/

O scurgere de la un vagon plin cu peste 40 de tone de gaz petrol lichefiat, oprit in Gara Buzău, a pus pe jar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă



ALERTĂ. O scurgere de la un vagon plin cu peste 40 de tone de gaz petrol lichefiat, oprit in Gara Buzău, a pus pe jar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă in noaptea de marţi spre miercuri. Garnitura a fost izolată la marginea oraşului, existănd pericolul producerii unei explozii. Defecţiunea de la o vană a fost in cele din urmă remediată. Traficul feroviar nu a fost perturbat. (Mihai Bunăziua)

16:12 - VIZITĂ

SIBIU. Prinţul Moştenitor Alois de Liechtenstein şi Prinţesa Moştenitoare Sophie au fost oaspeţii Capitalei Culturale Europene.
PROTESTE. O femeie s-a dezbrăcat şi un bărbat a ameninţat că işi dă foc in faţa Palatului Cotroceni, reclamănd probleme sociale.


16:17 - INCIDENT
TIMIŞOARA. O ambulanţă care se indrepta spre o urgenţă la un pacient cardiac nu a mai ajuns la intervenţie din cauza unei guri de canal. Şoferul a agăţat capacul spart al canalului, volanul s-a blocat, iar maşina a putut fi cu greu oprită. Nimeni nu a fost rănit, dar autospeciala nu mai poate fi folosită.
ALBA. Un bărbat a scăpat cu viaţă după ce maşina pe care o conducea a fost lovită in plin de un tren. Potrivit poliţiştilor, omul se afla la volanul unui autoturism Dacia şi nu a oprit la semnalele luminoase şi sonore ale unei treceri de cale ferată din zona localităţii Coşlariu. Maşina a fost avariată serios.


DNA - Fost director BCR, trimis in judecată
Fostul director al sucursalei Băncii Comerciale Romăne (BCR) din Negreşti Oaş, judeţul Satu-Mare, a fost trimis in judecată de procurorii anticorupţie. El este acuzat că a fost implicat in fraudarea unităţii bancare cu aproximativ 1,5 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, Ştefan Mircea Pop ar fi acordat credite fără indeplinirea condiţiilor legale către mai multe firme administrate de cel de-al doilea acuzat deferit justiţiei in acest caz, Mihai Nistor. (M.P.)


EVENIMENT - Festival folcloric la Slobozia
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional al Tinerilor Interpreţi "Ion Albeşteanu" se desfăşoară, incepănd de astăzi şi pănă la 21 septembrie inclusiv, la Slobozia. In cadrul manifestării dedicate celui care a fost un mare dirijor, violonist şi interpret al scenei romăneşti sunt prezente voci deosebite ale muzicii populare. La 21 septembrie este programată şi o expoziţie ce cuprinde obiecte personale ale marelui artist. (R.R.)


ORĂŞTIE - Casă spulberată de o explozie
O casă din Orăştie a sărit in aer din cauza unei instalaţii de gaz improvizate. Proprietarul, un bărbat de 44 de ani, a fost internat la Spitalul Judeţean din Deva cu arsuri de gradele 3 şi 4. Viorel Cărăban folosea o instalaţie de gaz metan care nu avea racordurile bine izolate, iar explozia s-a produs de la o ţigară aprinsă. Structura de rezistenţă a casei a fost grav afectată. (Monalise Hihn)


PROPUNERE - Fără fast-food in şcoli
Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat ieri că va incerca să elimine vănzarea produselor fast-food in şcoli sau in apropierea acestora. "Noi oricum ne-am adresa unui efect şi nu unei cauze. Cauza pănă la urmă ţine de educaţia pe care acel copil o primeşte", a spus ministrul. Prezent la Galaţi pentru a se intălni cu şefii inspectoratelor şcolare din ţară, Adomniţei a mers şi spre Tecuci, pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă şcolile afectate de inundaţii. (Daniel Mihalaşcu)


ORADEA - Investiţie coreeană de 30 milioane euro
Consilierii locali orădeni şi-au dat ieri acordul de principiu pentru realizarea unui complex industrial, alcătuit din patru fabrici, ce va produce monitoare LCD Samsung. Propunerea a venit din partea firmei coreene Hanil Electronics, care doreşte să investească circa 30 de milioane de euro şi să creeze peste 3.500 de locuri de muncă. Coreenii intenţionează să inaugureze complexul in maximum un an, iar intreaga producţie să fie exportată in 16 state europene. (Teodora Ivan)


INMORMĂNTARE - Zi de doliu in oraşul Zalău
Cei doi tineri care şi-au pierdut viaţa săptămăna trecută, in urma exploziei provocate de o acumulare de gaze la un bloc din Zalău, au fost conduşi pe ultimul drum de sute de oameni. Inmormăntarea a fost amănată pănă ieri pentru ca taţii celor doi, aflaţi la muncă in străinătate, să poată ajunge in ţară, informează Mediafax. Rude, prieteni, colegi ai adolescentei de 14 ani şi ai băiatului de 20 de ani au parcurs pe jos drumul de la blocul distrus pănă la cimitir. Circulaţia rutieră a fost blocată.


ANCHETĂ - Dealer de canabis la 14 ani
Cinci adolescenţi din Alba, cu vărste cuprinse intre 14 şi 17 ani, sunt acuzaţi de poliţişti că au pus la punct o adevărată reţea de distribuţie de canabis, transmite Mediafax. Tinerii se aprovizionau dintr-o cultură spontană pe care au descoperit-o in vacanţă şi unde au fost găsite peste 300 de kilograme de plante. Cei cinci, vecini de cartier, le-au declarat anchetatorilor că au incercat să văndă drogurile după o metodă folosită de adevăraţii dealeri, văzută intr-o emisiune de televiziune. (L.D.)


OFTALMOLOGIE - Centre pentru glaucom
Un centru destinat diagnosticării şi monitorizării persoanelor susceptibile de glaucom a fost inaugurat ieri in cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Este singurul centru de acest gen din Capitală, dar alte două au fost deschise in această lună la Iaşi (in cadrul Spitalului Universitar "Sf. Spiridon") şi la Craiova (in cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă). Consultaţiile se acordă pe baza unei trimiteri de la medicul specialist şi sunt gratuite pentru pacienţii asiguraţi. Centrele dispun de aparatură modernă, care asigură o diagnosticare corectă şi precoce a glaucomului. (Steluţa Indrei)

×
Subiecte în articol: observator