x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    21 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

A V-a ediţie a Tărgului Gaudeamus - Carte Şcolară s-a deschis la Casa Radio.

CULTURĂ. A V-a ediţie a Tărgului Gaudeamus - Carte Şcolară s-a deschis la Casa Radio. La manifestare participă peste 40 de edituri cu ofertă de manuale şcolare şi beletristică, practicănd reduceri intre 10% şi 50%. Suprafaţa dedicată tărgului a crescut cu 15% in comparaţie cu ediţiile precedente. Tărgul va fi deschis pănă la 30 septembrie, de luni pănă vineri intre orele 10:00 şi 19:00, iar in week-end, intre 10:00 şi 14:00.

13:48 - AVERTIZARE
CONSTANŢA.
Căpitănia Zonală a transmis avize de inrăutăţire a vremii tuturor navelor aflate in porturile maritime.
HARGHITA. Un bărbat a murit, iar alţi doi au fost răniţi, după ce maşina in care se aflau s-a răsturnat intr-o curbă, pe DN13 A.


13:53 - NUMIRE
LUCRĂRI. Electrica Muntenia Sud a anunţat intreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări astfel: luni, 24 septembrie, intre orele 08:00-15:00, in perimetrul străzilor Drumul Gării, Cămpul cu Maci, Intr. Cămpul cu Maci, Naturaliştilor, Mamaia, Murfatlar, Buclei şi Petru Maior.
ARGEŞ. Comisarul-şef Petre Ioniţescu a fost numit şef interimar al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, după ce solicitarea de eliberare din funcţie a fostului inspector-şef, comisarul-şef Marian Orjanu, a fost aprobată de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.


BRAŞOV - Soţul avocatei, la poligraf

Poliţistul braşovean Cristian Cioacă, soţul avocatei Elodia Ghinescu care a dispărut de acasă la sfărşitul lunii august, a fost supus testului poligraf. Potrivit Mediafax, suspectul a prezentat "un comportament disimulat", in sensul că răspunsurile la intrebările din cadrul testului nu erau răspunsurile standard date de o persoană care nu are nimic de ascuns. Poliţistul este suspectat că şi-a omorăt soţia şi a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, insă in prezent este cercetat in libertate.




CAZUL TANACU - Pedeapsa lui Corogeanu, redusă
Curtea de Apel Alba-Iulia a decis ieri injumătăţirea pedepsei la care a fost condamnat in primă instanţă fostul preot Daniel Corogeanu pentru moartea măicuţei Irina Cornici, in urma unui ritual de exorcizare. Astfel, călugărul de la Mănăstirea Tanacu a primit şapte ani de inchisoare pentru lipsire de libertate, urmată de moartea victimei, maica stareţă - şase ani după gratii, iar celelalte călugăriţe - căte cinci ani de inchisoare. (M. Pasă Petru)


PRAHOVA - Şcoală in pericol de prăbuşire

O grindă care uneşte două corpuri de clădire ale Liceului "Simion Stolnicul" din Comarnic s-a rupt şi a afectat trei etaje, miercuri după-amiază, in momentul in care peste 300 de elevi se aflau la ore, transmite Rompres. Nimeni nu a fost rănit, dar există riscul ca imobilul să se dărăme, potrivit consilierului local Mircea Roşca. Cursurile au fost temporar sistate.



EVENIMENT - Salon de grafică satirică la Huşi
Cea de-a treisprezecea ediţie a Salonului naţional de grafică satirică "Damigenius" debutează in municipiul Huşi. Vernisajul expoziţiei are loc măine, la ora 12:00, la Galeria de artă "Primart". Vor expune graficienii Cristian Marcu, Octavian Bour, Constantin Pavel, Mihai Boaca, Doru Axinte, Florian Crihana, Dan Silviu Turculeţ, Alex Leonte Năstase şi Pavel Botezatu. Tema acestei ediţii este "Vinuri integrate şi dezintegrate". Evenimentul este organizat de Asociaţia culturală "Punct" impreună cu Primăria şi Casa de Cultură "Al. Giugaru" din Huşi.


Medicina - Transplant multiplu la Spitalul Floreasca

O echipă de medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală a efectuat ieri mai multe transplanturi de organe prelevate de la un tănăr de 18 ani, aflat in moarte cerebrală in urma unui accident rutier. Familia victimei a fost de acord cu donarea, salvănd astfel vieţile unor bolnavi aflaţi pe listele de aşteptare pentru un transplant. Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota, declara ieri că se urmăreşte prelevarea ficatului, a rinichilor, corneei şi a altor ţesuturi, dar că transplantul de cord ar putea să nu aibă loc. (Carmen Ştefan)


ALBA - Accidente rutiere cu şapte victime
Şase persoane au fost rănite ieri-dimineaţă intr-un accident rutier produs intre localităţile Aiud şi Măgina, din judeţul Alba. In coliziune a fost implicat un microbuz de transport local. Din primele verificări ale poliţiştilor reiese că accidentul s-ar fi produs din cauza şoferului microbuzului, care a intrat pe contrasens, probabil intr-o depăşire, lovind frontal un autoturism Dacia. Un alt accident rutier s-a produs ieri-dimineaţă, tot in judeţul Alba, in zona Cunţa, unde un microbuz de marfă s-a răsturnat, iar şoferul a fost grav rănit. (Lucian Dobrater)


CARITABIL - Rechizite pentru copiii nevoiaşi
O sută de copii care provin din familiile nevoiaşe ale Sectorului 1 din Capitală au primit ieri rechizite, uniforme şi echipamente sportive necesare noului an şcolar. Evenimentul caritabil a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, prin Serviciul de Prevenire a Separării Copilului de Familie, in colaborare cu Fundaţia Principesa Margareta a Romăniei, Fundaţia "Irene", Organizaţia "Salvaţi Copiii" şi Organizaţia "SOS Satele Copiilor Romănia".


BUCUREŞTI - Tăriceanu, la marşul motocicliştilor

Peste trei sute de motociclişti au participat ieri după-amiază la un marş in memoria celor morţi in accidente rutiere. Coloana de bolizi pe două roţi a plecat din Piaţa Constituţiei, iar punctul final a fost Arcul de Triumf. Aici şi-a făcut apariţia şi Călin Popescu Tăriceanu. Premierul şi ministrul Internelor, Cristian David, au primit memorii prin care participanţii la miting cer sprijin pentru elaborarea unor măsuri care să ducă la reducerea numărului de accidente in care sunt implicaţi motociclişti. De la inceputul anului, motocicliştii au fost implicaţi in 578 de accidente rutiere, soldate cu 64 de morţi şi 168 de răniţi grav.

×
Subiecte în articol: observator