x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    22 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Doi muncitori echipaţi cu o secure şi cu un aparat de tăiat au inceput ieri demolarea blocului din Zalău afectat de explozia produsă in urmă cu o săptămănă.

ZALĂU. Doi muncitori echipaţi cu o secure şi cu un aparat de tăiat au inceput ieri demolarea blocului din Zalău afectat de explozia produsă in urmă cu o săptămănă. Operaţiunea, care va dura circa două luni, a fost intărziată din cauza unor funcţionari. Muncitorii au inceput cu decopertarea clădirii şi vor relua lucrul luni. (Cosmin Pirv)


16:11 - ACŢIUNE
ANCHETĂ.
O grupare de zece traficanţi de droguri ce acţiona in Bucureşti şi in judeţul Ilfov a fost destructurată de poliţişti.
CONSTANŢA. Un bărbat a fost găsit mort in maşina sa, in faţa unui cazinou. Omul avea tăieturi la găt, iar poliţiştii cred că s-a sinucis. (E.S.)


16:16 - CONCURS
CAPITALĂ.
La finele acestei săptămăni, şcolarii din ciclul primar sunt aşteptaţi la concursul de decorat organizat in cadrul hipermarketurilor Cora. Marele căştigător va primi un computer pentru intreaga sa clasă. Evenimentul este organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Bucureşti. (I.D.)

CLUJ. Curtea de Apel a dispus suspendarea dosarului privind arestarea fiului solistei de muzică populară Valeria Peter Predescu in baza unui mandat internaţional. Excepţia de neconstituţionalitate va fi trimisă la Curtea Constituţională. Următorul termen fixat de magistraţii clujeni este 2 octombrie.





MINERIADA ’90 - Amănare la primul termen de judecată
Debutul procesului mineriadei din iunie 1990 a fost amănat ieri la instanţa supremă pănă in luna octombrie, din cauza unor probleme procedurale. Generalii Mihai Chiţac, Gheorghe Andriţa şi Dumitru Costea au fost prezenţi in sala de judecată, dar colonelul Vasile Constantin nu a putut veni, deoarece a suferit recent un infarct. Cei patru vor fi judecaţi pentru ordinele pe care le-ar fi dat in timpul evenimentelor de la 13-15 iunie şi care au dus la uciderea a patru persoane. (M.P.)


DECIZIE - Vanghelie a dat afară consilierii rebeli
Aşa cum era de aşteptat, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie (foto), i-a dat afară din partid pe cei doi consilieri generali, Liviu Goncea şi Mihai Voicu, care au refuzat joi să-şi dea demisia din funcţia de ales local. Vanghelie a precizat că nu a făcut presiuni asupra consilierilor generali PSD pentru a-şi da demisia, aşa cum s-a vehiculat, această decizie aparţinăndu-le. El a spus că Liviu Goncea "are o societate" şi "interese de toate naturile", iar Mihai Voicu ar fi interesat de concesionarea unui teren pe Strada Poligrafiei şi de aceea ar fi dorit "să mai stea puţin".


ALBA - 16 muncitori răniţi intr-un accident
Un autobuz care transporta aproape 50 de muncitori de la Tărnăveni la o societate comercială din municipiul Alba-Iulia a fost implicat ieri-dimineaţă intr-un grav accident rutier pe raza comunei Jidvei. 16 persoane au fost rănite. Intr-o curbă la stănga, vehiculul a ieşit pe carosabil şi s-a răsturnat in şanţul de pe marginea drumului. Din primele cercetări se pare că principala cauză a accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. (Lucian Dobrater)


BUZĂU - Falsificatori de carduri arestaţi
O reţea de falsificatori de carduri formată din cinci tineri din Buzău şi Bacău a fost anihilată recent de procurori şi poliţişti de la Crimă Organizată. Potrivit anchetatorilor, cei cinci au reuşit să inşele cu peste 6.000 de euro mai mulţi cetăţeni din Italia şi din Spania. Oamenii legii au făcut zece percheziţii domiciliare şi au ridicat numeroase echipamente electronice şi bani. Doi dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv. (Mihai Bunăziua)


DEZBATERI - Diversitatea culturală, la Sibiu
Sibiul a devenit, incepănd de ieri, spaţiul in care vor fi dezbătute teme legate de diversitatea culturală şi rolul pe care diversitatea o poate avea in dezvoltarea regională in Europa. 80 de participanţi din 12 ţări europene vor căuta, timp de trei zile, argumente pentru impulsionarea cooperării regionale. In final se va adopta "Rezoluţia privind diversitatea culturală şi dezvoltarea regională a oraşului Sibiu", care se doreşte să devină un document de referinţă. (Dan Tomozei)


DAN VOICULESCU - Sprijin pentru copiii excepţionali
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Dezvoltarea Romăniei se vor deplasa astăzi in Maramureş pentru a demara un program de identificare şi sprijinire a copiilor supradotaţi, se arată intr-un comunicat de presă al PC. "Cred că aceşti copii reprezintă soluţia pentru mersul inainte al Romăniei. Imi doream de mult să investesc in dezvoltarea unui astfel de proiect, iar retragerea din Parlament mi-a adus timpul necesar pentru a demara astfel de iniţiative cu semnificaţii sociale concrete", a subliniat Dan Voiculescu. (Dana Piciu)


EDUCAŢIE - Studenţii l-au părăt pe Adomniţei
Premierul Tăriceanu a declarat ieri, in timpul unei vizite la un cămin studenţesc din Bucureşti, că problema şpăgii pentru cazarea in cămine poate fi rezolvată doar dacă studenţii reclamă astfel de practici, inclusiv primului-ministru. Studenţii s-au plăns premierului că ministrul Adomniţei nu ţine cont de propunerile lor privind noile legi ale invăţămăntului. (Alina Gavrilă)


INCIDENT - Explozie la Nitramonia Făgăraş
O explozie, urmată de un incendiu puternic, s-a produs ieri in fabrica de dinamită din cadrul Combinatului Nitramonia Făgăraş, o persoană fiind rănită, transmite Mediafax. Victima nu era angajată a Nitramonia şi intrase in combinat pentru a fura cabluri electrice. Surse din cadrul intreprinderii au declarat că in urma deflagraţiei nu s-au inregistrat emisii toxice.

×
Subiecte în articol: observator