x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    28 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

De luna viitoare, trenurile de metrou vor circula la intervale de 6-7 minute pe Magistralele 1 şi 3, respectiv 4-6 minute pe Magistrala 2 la orele de vărf, adică intre 7 şi 9, respectiv 14 şi 19.

METROU. De luna viitoare, trenurile de metrou vor circula la intervale de 6-7 minute pe Magistralele 1 şi 3, respectiv 4-6 minute pe Magistrala 2 la orele de vărf, adică intre 7 şi 9, respectiv 14 şi 19. Metrorex păstrează restricţiile de circulaţie pe Republica - Dristor 2 din cauza inceperii lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de control al traficului. Şantierul va afecta circulaţia numai după ora 20:00, cănd intervalele dintre două trenuri succesive vor fi de 12-14 minute. (E.S.)


10:48 - AVARIE
CLUJ-NAPOCA.
O avarie la reţeaua electrică de medie tensiune a afectat mii de consumatori din trei cartiere ale municipiului.
CĂMPIA TURZII. Un inginer care făcea măsurători la o hală a unei fabrici a murit după ce a căzut de la 9 metri inălţime.

10:53 - ACŢIUNE
CONSTANŢA.
Două persoane au fost reţinute de poliţişti, iar o a treia este urmărită, sub acuzaţia că formau o reţea de proxeneţi care obligau minore să se prostitueze. Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la domiciliile suspecţilor şi le-au eliberat pe fetele sechestrate. (E.S.)
BRAŞOV. Deţinutul de la Penitenciarul Codlea care a evadat in urmă cu două săptămăni a fost prins in zona Cabanei Cerbul, intre Răşnov şi Părăul Rece. Ceapă Stelian Marius era condamnat la trei ani şi şase luni de inchisoare pentru furt calificat. Deţinutul executa pedeapsa in regim semideschis.


MEDICAMENTE - Creşte numărul compensatelor
Numărul medicamentelor compensate inscrise pe listele A şi B va creşte cu 50%, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Prin această nouă politică, Ministerul Sănătăţii Publice vizează lărgirea accesului populaţiei la medicamentele compensate 90% şi 50%. Autorităţile estimează pentru 2008 o creştere cu circa 29% a banilor colectaţi la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.

Meteo - Timp instabil in week-end

Sfărşitul de săptămănă care ne aşteaptă va fi unul instabil din punct de vedere termic. Temperaturile vor fi in scădere uşoară de la o zi la alta, astfel incăt "zilele de vară" vor dispărea şi se va inregistra un regim termic normal pentru sfărşitul lui septembrie. Maximele nu vor depăşi 18... 24°C, iar minimele se vor incadra intre 3... 13°C. In Capitală mercurul termometrelor va atinge 25... 26°C. In această noapte ploile işi vor face simţită prezenţa in vestul ţării. (A.A.)

Sectorul 6 - Răfuială cu săbii şi topoare
Â
Peste 20 de persoane de etnie romă din Sectorul 6, membri ai două clanuri rivale, au ieşit in stra¬dă, in zona Semănătoarea, pen¬tru a incheia nişte dispute mai vechi. Scandalagii erau hotărăţi să "tranşeze" problemele cu săbii, to¬poare, furci şi un pistol cu gaze, dar au fost in cele din urmă cal¬maţi de poliţişti. Arsenalul romilor a fost confiscat de autorităţi, iar cei im¬pli¬caţi in răfuială sunt anchetaţi.
Â


PLANURI - SMURD, extins la nivel naţional
Autorităţile intenţionează să extindă sistemul de intervenţie rapidă SMURD la nivel naţional şi au alocat pentru acest proiect 100 milioane de euro. Anunţul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely. Demnitarul a mai anunţat că pănă la finele anului viitor vom avea şi primele "hărţi de hazard" care stabilesc probabilitatea apariţiei, dimensiunea şi intensitatea unui fenomen natural distructiv. "Riscurile la care Romănia este expusă sunt cel seismic, inundaţie şi alunecările de teren", a spus ministrul.


Severin - Nepot de senator prins cu droguri

Un nepot al senatorului PSD Petre Daea a fost prins in flagrant delict cănd incerca să văndă o doză de haşiş pe o stradă din Drobeta Turnu-Severin, alături de un adolescent. Potrivit Mediafax, Marius Daea, reporter la o televiziune locală, a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de droguri. Deşi procurorii susţin că l-au filat timp de mai multe luni şi că pot proba că Daea este traficant, acesta a declarat că se afla la locul flagrantului doar pentru a filma acţiunea.

JUSTIŢIE - Fostul director juridic AVAS, liber
Fostul director juridic al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Alexandru Măndruţ, acuzat că ar fi primit o şpagă de 40.000 de dolari, poate fi judecat in stare de libertate, a decis Curtea de Apel Bucureşti. Măndruţ urma să fie eliberat ieri după-amiază, după ce a stat in arest preventiv o jumătate de an, informează Mediafax. In acest caz, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de 20.121 de dolari, 1.987,44 de euro şi 4.930,19 de lei, precum şi asupra autoturismului marca BMW, aparţinănd lui Măndruţ.


Bucureşti - Consilierii, filmaţi şi puşi pe internet

Bucureştenii vor putea să monitorizeze activitatea aleşilor locali prin internet. Şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti vor fi inregistrate şi postate pe site-ul municipalităţii, prima incercare fiind făcută ieri. Oportunitatea de a se adresa necenzurat bucureştenilor i-a determinat pe unii consilieri să-şi facă imagine, abordănd teme de interes public, gen traficul infernal, preţurile prea mari la salubrizare, salvarea spaţiilor verzi. Au lipsit scandalurile şi limbajul de mahala, semn că această măsură a produs deja efecte. (Monica Andrei Capatos)



NUNTĂ DE PRESĂ - Casă de piatră, Andreea!
Corespondentul de Vălcea al Jurnalului Naţional, Andreea Botez, a decis recent să renunţe la statutul de domnişoară şi a spus un mare DA in faţa altarului, partener devenindu-i, după o relaţie de un an, Vasile Căprescu, director la cotidianul Ediţie Specială. Cei doi aşteapă şi o fetiţă, care va veni pe lume la sfărşitul anului. Colegii de la Jurnalul Naţional le urează să se bucure unul de celălalt şi, impreună, de micuţa care le va purta numele.

×
Subiecte în articol: observator