x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    29 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 s-a transformat joi in sală de bal pentru a găzdui nunta de aur a 52 de cupluri de seniori ai Capitalei.



NUNTĂ DE AUR. Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 s-a transformat joi in sală de bal pentru a găzdui nunta de aur a 52 de cupluri de seniori ai Capitalei. Printre invitaţi s-a numărat şi marea glorie a fotbalului romănesc, fostul portar stelist Ion Voinescu, care a implinit in luna februarie 52 de ani de căsnicie cu soţia sa, Elena. Sărbătoriţii au primit cadouri aniversare şi bonuri valorice de 200 lei.

13:19 - CONTRABANDĂ
BUCUREŞTI.
Un tir plin cu marfă contrafăcută a fost confiscat de poliţişti in urma unei descinderi in Complexul Europa din Colentina.
ALBA. Un bărbat a furat piese ale unei instalaţii feroviare dintre staţiile Teiuş şi Coşlariu, periclitănd circulaţia trenurilor.


13:24 - INCIDENT
CONSTANŢA.
Două grupări interlope au provocat un scandal la Palatul de Justiţie. Clanurile "Spaniolul" şi "Fraţii" se prezentaseră la un proces in care trei membri ai primei grupări sunt acuzaţi de tentativă de omor asupra unuia dintre "Fraţi". Scandalul de ieri a fost aplanat de jandarmi.
GALAŢI. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Galaţi au inceput urmărirea penală impotriva a şapte persoane angajate ale unei societăţi comerciale din Iveşti, pentru săvărşirea unor infracţiuni economice.


DĂMBOVIŢA - Traficanţi de droguri prinşi
Cinci tineri din Tărgovişte cu vărste cuprinse intre 17 şi 22 de ani au fost prinşi de poliţişti in timp ce vindeau droguri. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dămboviţa, de la cei cinci au fost confiscate 30 de grame de haşiş şi 100 de grame de canabis. S. Alexandru, de 17 ani, şi R. Dragoş, de 20 de ani, au primit interdicţia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalţi trei au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. (M.R.)


CEREMONIE - Patriarhul Daniel, inscăunat măine
Festivitatea de inscăunare a celui de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romăne, PF Daniel, va avea loc măine in Catedrala Patriarhală din Bucureşti. La ceremonie vor participa 30 de delegaţii ale bisericilor creştine surori, precum şi preşedintele Traian Băsescu, premierul Tăriceanu, Regele Mihai şi foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. In cadrul manifestărilor, fostul mitropolit al Moldovei va primi insemnele patriarhale şi va fi aşezat in tronul intăistătătorului BOR. In final, Patriarhul investit va susţine un discurs.


FĂRĂ PERMIS - Gică Popescu nu a driblat poliţiştii
Fostul jucător de fotbal Gică Popescu a rămas pentru trei luni de zile fără permis de conducere. Joi seara, aflat la volanul unui Range-Rover pe Aleea Selgros-Băneasa, actualul impresar nu a respectat regulile de circulaţie, conducănd pe sensul opus de mers. Pe lăngă "confiscarea" permisului, poliţiştii l-au "binecuvăntat" pe fostul internaţional şi cu 12 puncte amendă. (Mara Răducanu)


ZALĂU - Demolare intărziată la blocul E 24
Lucrările efectuate de echipele care demolează blocul E 24 din Zalău, afectat de explozia din 14 septembrie, au fost incetinite ieri din cauza unui strat termoizolant de zgură de 30 de centimetri grosime. Blocul va fi demolat bucată cu bucată, incepănd de la etajul patru şi pănă la etajul doi inclusiv. Pentru o prelevare bună a probelor, etajul I şi parterul clădirii vor fi demolate manual. In urma exploziei două persoane au murit, nouă au fost rănite, iar 19 familii au rămas fără locuinţe. (M.R.)


ZIUA INIMII - Măsurarea tensiunii şi EKG gratuit
O echipă de medici şi asistenţi medicali va lua tensiunea gratuit tuturor celor care vor merge măine la punctele special amenajate in parcurile bucureştene Herăstrău şi Cişmigiu. Medicii le vor calcula doritorilor factorul de risc cardiovascular şi, dacă e cazul, le vor face o electrocardiogramă (EKG). Acţiunea este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, celebrată la 30 septembrie. Sub sloganul "Impreună pentru o inimă sănătoasă", Societatea Romănă de Cardiologie, Bayer Schering Pharma Romănia şi Fundaţia Ascar organizează acţiuni similare şi la Timişoara, Cluj şi Iaşi. (S. Indrei)


TEMPORAR - Trenuri suplimentare
CFR suplimentează trenurile de călători la inceperea anului univesitar, intre 28 septembrie şi 1 octombrie. Vor fi introduse mai multe perechi de trenuri ce leagă Bucureştiul de Braşov, Piatra-Neamţ, Botoşani, Suceava, Iaşi, Galaţi, Cluj-Napoca, Turnu-Severin, Craiova şi Tărgu-Jiu.


GORJ - Mischie, repus in funcţia de prorector
Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie va fi repus in funcţia de prorector al Universităţii "Constantin Brăncuşi" din Tărgu-Jiu, după ce a căştigat procesul cu instituţia de invăţămănt superior. Mischie fusese suspendat din această funcţie după ce Senatul universităţii a ajuns la concluzia că cele şapte dosare penale inregistrate pe numele său aduc o imagine proastă instituţiei. Judecătorii au fost de o altă părere şi, mai mult, i-au acordat lui Mischie despăgubiri de peste o sută de mii lei. (G. Mladin)


PUBLICITATE - Romănii, premiaţi pentru eficienţă
Leo Burnett a căştigat primul premiu obţinut vreodată de o agenţie romănească la Euro-Effie Awards, competiţia europeană ce recompensează eficienţa campaniilor de publicitate implementate la nivel regional. Trofeul căştigat de Leo Burnett este un Bronze Effie şi a fost acordat campaniei "Tide pentru Supermame", concepută pentru brandul Tide, client Procter & Gamble. Campania a fost implementată cu succes in ţări din Balcani (Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Serbia, Muntenegru, Moldova), dar şi in state ca Grecia, Rusia, Ucraina, Belarus şi Ungaria.


HUNEDOARA - Şef din IPJ, la judecată
Şeful Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a fost trimis in judecată pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie s-au sesizat din oficiu şi au stabilit că Emil Perţa a folosit maşina instituţiei in scop personal pentru a se deplasa de la Deva la Hunedoara, unde acesta locuieşte. Practic, ofiţerul a efectuat aproape 150 de astfel de curse in scop personal. El a efectuat cu maşina Serviciului peste 12.000 de kilometri. Ca să recupereze prejudiciul creat, anchetatorii au pus sechestru pe autoturismul personal al ofiţerului. (Monalise Hihn)


LOTO 6/49 - Trei milioane de euro la categoria I
Ultima extragere 6/49 din seria celor Speciale ale Toamnei, care va avea loc măine, oferă şansa jucătorilor de loto să căştige 3 milioane de euro la categoria I. Loteria Romănă a suplimentat fondul de căştiguri cu 500.000 de lei şi in această săptămănă. Ultimul premiu căştigat la prima categorie a jocului 6/49 a fost cel mai mare din istoria Loteriei şi a fost in valoare de 10 milioane de euro brut. (L.F.)


LOCURI DE MUNCĂ - Bursă de joburi pentru absolvenţi
Peste 11.300 de persoane au fost selectate in vederea angajării in cadrul Bursei naţionale a locurilor de muncă pentru absolvenţi, care s-a desfăşurat ieri in mai multe oraşe ale ţării. Cele mai multe incadrări in muncă au fost in Constanţa (130), Călăraşi (71), Iaşi (61), Sibiu (55) şi Teleorman (47). Potrivit Agenţiei Naţionale a Forţelor de Muncă, peste 3.300 de agenţi economici au participat la această bursă şi au oferit aproape 50.000 de locuri de muncă. Cea mai mare participare a fost la Iaşi.


ARAD - Injunghiat in plină stradă
Un bărbat din Arad a fost injunghiat in plină stradă de un tănăr care a coborăt dintr-o maşină inmatriculată in Germania. După tentativa de asasinat, autoturismul a demarat in trombă. Agresorul a fost prins la scurt timp de forţele de ordine. Victima nu vrea totuşi să depună plăngere penală, lucru care ii face pe anchetatorii cazului să creadă că e vorba de o reglare de conturi. (Andrei Ando)


ARHIVE - CNSAS vrea dosarele Miliţiei
Reprezentanţii CNSAS şi cei ai Ministerului Internelor şi Reformei Administrative au stabilit ieri un acord de principiu privind preluarea arhivelor fostei Miliţii. Comisii mixte au fost deja infiinţate, iar documentele ar putea fi transferate in custodia CNSAS incepănd de săptămăna viitoare, informează NewsIn. La intălnirea de lucru de ieri, delegaţia MIRA a fost condusă de ministrul Cristian David, iar cea a CNSAS de preşedintele Ladislau Csendes. Purtătorul de cuvănt al MIRA, Marius Tache, a spus că ministerul a moştenit peste 18 kilometri liniari de documente, cel mai vechi dintre acestea datănd din 1916.

×
Subiecte în articol: observator