x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    03 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Peste 700 de studenţi au protestat ieri in faţa rectoratului Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), solicitănd rezolvarea unor revendicări privind nivelul taxelor anuale de studiu, condiţiile din cămine şi bursele prea mici.

PROTEST UNIVERSITAR. Peste 700 de studenţi au protestat ieri in faţa rectoratului Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), solicitănd rezolvarea unor revendicări privind nivelul taxelor anuale de studiu, condiţiile din cămine şi bursele prea mici. Tinerii au blocat strada din faţa rectoratului şi au venit cu pancarte, lozinci şi megafoane, in speranţa că-şi vor face mai bine auzite doleanţele. (Alina Gavrilă)


13:13 - AREST
CLUJ.
Curtea de Apel a dispus menţinerea in arest a fiului solistei Valeria Peter Predescu, Nicolae, pentru infracţiuni comise in Germania.
INCIDENT. 70 de pasageri ai unui avion de la o companie low-cost au decolat de la Tărgu-Mureş cu
14 ore intărziere din cauza ceţii.

13:18 - INAUGURARE
EDUCAŢIE. Facultatea de Psihologie a Universităţii Bucureşti şi-a deschis porţile in noul său sediu, pe Şoseaua Panduri. Clădirea are patru amfiteatre, şase laboratoare, săli de cursuri şi o bibliotecă cu 80 de locuri şi a fost construită cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, dar şi din resurse proprii. (A.G.)
CRAIOVA. Preoţii de la Catedrala Mitropolitană "Sf. Dumitru" nu vor mai difuza slujbele de zi cu zi prin intermediului boxelor scoase in curtea bisericii, in urma unor reclamaţii ale vecinilor. Aceştia s-au plăns Gărzii de Mediu că serviciile religioase sunt prea zgomotoase.


ANCHETÃ... - Tănăr ucis in apartamentul său
Cadavrul unui adolescent a fost găsit ieri de poliţişti intr-un apartament de pe Calea 13 Septembrie din Bucureşti. Alin Andresciuc, in vărstă de 20 ani, a fost descoperit de sora sa zăcănd cu faţa in jos in sufragerie. Tănărul era legat la măini şi la picioare. Din primele constatări, poliţiştii au stabilit că este vorba de un omor. (Mara Răducanu)


BRAŞOV - Consilier cu pretenţii locative
Un consilier judeţean braşovean, PD-istul Florin Staicu, a solicitat in şedinţa de plen de ieri o locuinţă socială din patrimoniul locativ al judeţului. Alesul local deţine insă deja o locuinţă şi are o situaţie materială de excepţie, fiind patronul unui bar in centrul Braşovului şi profesor de matematică la Universitatea "Gheorghe Bariţiu". Din acest motiv a fost ridiculizat de colegi in momentul solicitării locuinţei sociale. (Libiu Mateescu)


UZINA DACIA - 3.000.000 de vehicule produse
Autoturismul cu numărul 3.000.000 a ieşit ieri de pe linia de fabricaţie a Uzinelor Dacia Renault din Mioveni, transmite Mediafax. Un autoturism Logan MCV 1,5 DCI de 85 de cai-putere a marcat atingerea pragului simbolic la uzina argeşeană. Cu ocazia festivităţii, noul director al uzinei, Charles Morillo, a anunţat că fabrica a atins, incepănd cu 1 octombrie, o cadenţă de producţie de 1.050 de autovehicule pe zi. In acest ritm, anul viitor vor fi produse la Mioveni circa 350.000 de vehicule.


ORADEA - Italieni acuzaţi de infracţiuni economice
Doi cetăţeni italieni sunt cercetaţi in lipsă de procurorii şi de poliţiştii din Oradea, pentru mai multe infracţiuni economice. Cei doi sunt suspectaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni la Legea societăţilor comerciale. Potrivit anchetatorilor, in calitate de administratori ai unor societăţii comerciale, suspecţii au transferat ilegal in Italia, in perioada 2001-2004, 257 de milioane de lire italiene şi 542.800 de euro, bani proveniţi din executarea unor amenajări de drumuri publice in judeţele Cluj şi Bihor. (Teodora Ivan)


CONSTANŢA - Viteze de F1 pe un drum naţional
Doi conducători auto au rămas fără permise in noaptea de luni spre marţi, după ce au gonit pe Şoseaua Constanţa - Mangalia, in zona Tuzla, cu viteze demne de Formula 1. Primul sancţionat a fost şoferul unui Mercedes, care mergea cu 250 km/h. Bărbatul de 36 de ani, din Techirghiol, va trebui să plătească o amendă totală de 520 de lei, pentru că nici nu avea actele la el. In cel de-al doilea caz, un motociclist a fost prins de radar cu o viteză de 230 km/h şi a primit o amendă de 350 de lei. (Emilia Sava)


ZALÃ...U - Probleme la demolare
Trei incercări succesive de demolare a blocului E 24 din Zalău, afectat de explozia de acum trei săptămăni, au eşuat ieri după-amiază. Specialiştii in construcţii au adus două utilaje de mare tonaj pentru a trage, cu ajutorul unor cabluri, pereţii clădirii, incercănd să determine prăbuşirea controlată. Cablurile au cedat insă de trei ori, iar inginerii au fost nevoiţi să caute alte soluţii tehnice pentru demolare. Explozia de la 14 septembrie, cauzată de o fisură in conducta de gaz şi de acumulări de gaze in zonă, s-a soldat cu doi morţi şi nouă răniţi.

EVENIMENT - "Moţu şi prietenii", la Radio 3Net

Măine, Moţu Pittiş ar fi implinit 64 de ani. Carpe Diem! Cănd e vorba despre clipă, referinţele de care dispui se raportează mereu la trecut. Cu toate astea, echipa Radio 3Net "Florian Pittiş" nu va lăsa clipa să treacă. Va incerca să o dilate căt pentru o zi, in ore măsurată. La 4 octombrie, incepănd cu ora 8:00 şi pănă tărziu in noapte, in cadrul evenimentului "Moţu şi prietenii" vor fi invitaţi in studio sau prin telefon prietenii, colegii şi colaboratorii lui Moţu. Haideţi să trăim clipa la www.radio3net.ro, haideţi să trăim Ziua "Florian Pittiş"! La mulţi ani, Moţu, oriunde te-ai afla!



ROMEXPO - TIB 2007 şi-a deschis porţile
Peste 1.000 de firme din 27 de ţări sunt prezente incepănd de ieri la Tărgul Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB) care se desfăşoară la Complexul Romexpo. "Această ediţie a TIB stă sub semnul invenţiilor", a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Anton Anton, citat de Rompres. La această ediţie, cea de-a XXXIII-a, organizatorii aşteaptă peste 60.000 de vizitatori. Tărgul va fi deschis pănă vineri, intre orele 10:00 şi 18:00, şi sămbătă,
intre 10:00 şi 16:00.

×
Subiecte în articol: observator