x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    04 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Silviu Matei/

Un taximetrist s-a urcat ieri după-amiază pe acoperişul Primăriei şi a afişat un banner albastru pe care scrie "Uniunea Naţională a Conducătorilor Auto Liber Profesionişti".

BUCUREŞTI. Un taximetrist s-a urcat ieri după-amiază pe acoperişul Primăriei şi a afişat un banner albastru pe care scrie "Uniunea Naţională a Conducătorilor Auto Liber Profesionişti". Mai mulţi angajaţi ai primăriei aflaţi la ultimul etaj al clădirii au ieşit la geam pentru a-l convinge pe protestatar să coboare de pe acoperiş.

15:44 - SÃ...RÃ...CIE
IGPR.
Chestorul Gheorghe Popa a devenit oficial şeful Poliţiei Romăne, după ce decizia de numire a sa in funcţie a fost publicată in MO.
BOTOŞANI. Filarmonica vrea să promoveze un proiect pentru obţinerea unei finanţări europene pentru achiziţionarea unui pian.


15:49 - ARESTAŢI
ORADEA.
Un bărbat căutat de două luni de autorităţile franceze pentru mai multe infracţiuni comise pe teritoriul Franţei a fost reţinut de poliţiştii orădeni. Orădeanul Vasile Oros a fost dat in urmărire internaţională, pentru asociere in vederea săvărşirii de infracţiuni şi inşelăciune.
HUNEDOARA. Cinci tineri cu vărste cuprinse intre 17 şi 21 ani au fost arestaţi preventiv, pentru 19 sau 29 de zile, pentru omor calificat, fiind acuzaţi că au bătut cu pietre şi băte un adolescent de 17 ani, care a murit după două zile la spital. Printre cei cinci tineri se numără şi o fată de 18 ani.


TIMIŞOARA - Copil accidentat de un preot
Un preot in vărstă de 28 de ani, care slujeşte la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, a lovit cu maşina un băiat, pe trecerea de pietoni, după care a fugit de la locul accidentului. "Bărbatul va fi cercetat pentru neacordare de prioritate, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului şi riscă să i se intocmească dosar penal", a declarat purtătorul de cuvănt al IJP Timiş, Ioana Preda. Copilul a fost dus la spital pentru ingrijiri.


BRAŞOV - Fără apă caldă, in pragul iernii
Şase sute de familii au fost deconectate ieri de la alimentarea cu apă caldă de CET Braşov - la răndul său restricţionat de Distrigaz Braşov - pe motiv de neplată a datoriilor la intreţinere. Majoritatea familiilor işi plătise facturile, dar asociaţiile de proprietari au fost debranşate din cauza unor rău-platnici. Datoriile CET insumează 15 milioane de lei noi. (L.M.)


EVENIMENT - Crosul Loteriei, a X-a ediţie
Persoane cu dizabilităţi, veterani, copii, juniori şi seniori. Acestea sunt cele cinci categorii de alergători care vor lua startul la cea de-a X-a ediţie a Crosului Loteriei Romăne, duminică, la ora 11:00, in Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Evenimentul este organizat impreună cu Federaţia Romănă de Atletism. Căştigătorii competiţiei vor primi Dacii Logan, camere video, DVD-uri şi alte electronice. Cei prezenţi vor avea parte şi de un concert organizat impreună cu Radio Romănia Actualităţi. (L.F.)


DOSARUL HIDRA - Inculpaţii au fost trimişi in judecată
Cei 49 de hunedoreni inculpaţi in dosarul "Hidra", privind afaceri cu fier vechi de pe platforma siderurgică din Hunedoara, au fost trimişi in judecată, primul termen in proces fiind stabilit pentru 31 octombrie la Tribunalul Bistriţa. Inculpaţii in acest dosar - membri ai lumii interlope din Hunedoara - au fost trimişi in judecată pentru constituire sau aderare la grup infracţional organizat, furt calificat, dare sau luare de mită, delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală. Dosarul "Hidra", in care sunt trimişi in judecată cei 49 de hunedoreni, are 83 de volume.


PENSII PRIVATE - Scandal la Spitalul Judeţean Vaslui
Peste cinci sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui cu vărste pănă in 45 de ani au fost obligaţi de reprezentanţi ai unităţii din diverse structuri de conducere să semneze, in bloc, fişe de inscriere la fondul de pensii private al unui singur operator de prestigiu. Conform sesizărilor, cei care se ocupă de operaţiune le-au inmănat salariaţilor fişe gata completate, la care erau deja anexate copiile după actele de identitate ale acestora. Angajaţii ar fi trebuit doar să semneze acele acte, pentru a fi inscrişi la operatorul de pensii respectiv. (A.I.)


LUCRÃ...RI - Curentul, intrerupt in mai multe zone
Furnizarea de energie electrică va fi intreruptă măine in cartierele bucureştene 1 Mai şi Tei şi in şase localităţi din judeţul Ilfov, ca urmare a unor lucrări in reţeaua de distribuţie, anunţă Electrica Muntenia Sud printr-un comunicat. Curentul se va opri intre 8:00 şi 16:00 in perimetrul mai multor străzi din cele două cartiere ale Capitalei. In Ilfov, intre 09:00 şi 14:00, va fi oprită alimentarea in zona Voluntari, iar intre orele 9:00 şi 17:00 pe mai multe străzi din localităţile Vărteju, Sinteşti, Bragadiru, Cornetu şi Rudeni. (F.Z.)


RECLAMAŢIE - Romii din Hădăreni s-au plăns CEDO
Romii din localitatea mureşeană Hădăreni, asistaţi de Romani Criss, au depus o nouă plăngere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), in luna septembrie reclamănd incălcarea dreptului lor la proprietate şi la un proces echitabil in cauză privind executarea silită a romănilor care i-au agresat. Ei aşteaptă acum comunicarea soluţiei de admisibilitate, adică inregistrarea cauzei la instanţa europeană.


ZALÃ...U - Blocul afectat de explozie, demolat
Blocul E24 din Zalău, care a fost afectat de explozia de la 14 septembrie, a fost demolat in cea mai mare parte ieri, după mai multe incercări eşuate şi după mai multe amănări, transmite Rompres. Pentru derularea operaţiunii a fost adusă o foarfecă mecanică, cu ajutorul căreia au fost rupte bucăţi din imobil. Din blocul demolat se va păstra pănă astăzi doar etajul I, pentru că specialiştii desemnaţi de Parchetul de pe lăngă Tribunalul Sălaj şi specialişti ai E.ON Gaz vor mai face cercetări. In urma exploziei produse in data de 14 septembrie, şi-au pierdut viaţa două persoane, alte opt fiind internate in spital cu diferite răni. (M.C.)

SINUCIDERE
S-a impuşcat de ziua lui. Un pictor bucureştean a fost găsit impuşcat in locuinţa sa din cartierul Drumul Taberei chiar in ziua in care a implinit 65 de ani. Primele indicii ale poliţiştilor arată că Ioan Watner s-ar fi sinucis pentru că nu şi-a mai văzut de şase ani fiul plecat in străinătate. Trupul neinsufleţit a fost descoperit ieri după-amiază de femeia care il ingrijea ocazional.

×
Subiecte în articol: observator