x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    05 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: NICOLAE BADEA C)/

Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită ieri de iubitorii prietenelor necuvăntătoare la Craiova, dar şi in alte oraşe din ţară.

ZIUA ANIMALELOR. Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită ieri de iubitorii prietenelor necuvăntătoare la Craiova, dar şi in alte oraşe din ţară. Cu aceeaşi ocazie, bucureştenii sunt aşteptaţi măine dimineaţă, la ora 10:00, la Palatul Copiilor, pentru a vedea demonstraţii de dresaj canin, jocuri
şi concursuri.

13:45 - ACCIDENT
AUDIERI.
Fostul patron al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, a fost audiat de DNA in legătură cu transferul unor jucători.
CONSTANŢA. Un muncitor portuar a ajuns in stare gravă la spital după ce a fost rănit la cap de explozia unui cauciuc. (E.S.)


AMĂNARE. Procesul intentat de Florin Chilian impotriva Ministerului Culturii şi Cultelor, prin care artistul cere despăgubri de un milion de euro pentru că i-ar fi fost incălcate drepturile de autor prin folosirea piesei "Zece" in campania "Mai bine o carte", a fost amănat din motive procedurale.

 

Meteo - Vreme rece in week-end

Conform meteorologilor, de măine, vremea se va răci, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15°C şi 23°C. Noaptea, minimele se vor incadra intre 0°C şi 10°C. Măine dimineaţă vor fi ploi cu caracter de aversă in toate regiunile ţării, iar după-amiază aria precipitaţiilor se va restrănge spre estul şi sudul ţării. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25... 30 l/mp in Transilvania, Moldova şi la munte. La altitudini de peste 1.800 de metri vor fi lapoviţă şi ninsoare. (Anca Ardeleanu)

 

SÃ...LAJ - Picior de om găsit la o groapă de gunoi

Piciorul unui bărbat a fost găsit la deponeul din Crişeni - Sălaj de romii care căutau in gunoaie. Cercetările efectuate pănă acum arată că piciorul provine de la Spitalul Judeţean (SJ) Sălaj - Zalău, personalul de aici incurcănd sacii de deşeuri sanitare cu cei de deşeuri menajere. Purtătorul de cuvănt al unităţii sanitare, Codruţa Puşcaş, a confirmat faptul că piciorul provine de la SJ.


PLOIEŞTI - Elev bătut in şcoală de rudele altui elev
Un băiat in vărstă de 14 ani de la o şcoală din Ploieşti a fost bătut in clasă de mama şi mătuşile unui elev dintr-o clasă de-a IV-a. Femeile au intrat in şcoală pe lăngă portar şi s-au dus direct la clasa a VIII-a, unde căutau un băiat care le-a lovit cu un coş de gunoi odorul. Din greşeală, ele au luat la bătaie alt copil. Familia acestuia a făcut plăngere la poliţie şi la Inspectoratul şcolar Prahova. (Nina Marcu)


ALBA-IULIA - Familia Vinţan, inmormăntată azi
Trupurile neinsufleţite ale celor patru membri ai familiei Vinţan, decedaţi vinerea trecută intr-un accident rutier petrecut pe o autostradă maghiară, au fost aduse ieri la Alba-Iulia, inmormăntarea urmănd să se desfăşoare astăzi. Şeful Serviciului Informatic din cadrul Primăriei Alba-Iulia, Virgil Vinţan, a murit impreună cu soţia, Sanda, şi cele două fiice, de 20 şi 23 de ani, ambele foste studente la Timişoara, intr-un accident produs la sfărşitul săptămănii trecute pe teritoriul Ungariei. (Lucian Dobrater)


SUCEAVA - "Se dă" drept Sebastian Vlădescu
Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a avertizat ieri angajaţii din administraţia publică in legătură cu o persoană care se recomandă "domnul Vlădescu de la minister" şi care le solicită şefilor de instituţii publice diferite ajutoare financiare, cazul fiind deja sesizat Parchetului. Cazul a fost sesizat Parchetului Instanţei Supreme de secretarul de stat in MEF, Sebastian Vlădescu. De asemenea, MEF cere autorităţilor care vor primi astfel de solicitări să nu le dea curs şi să anunţe ministerul.
(Nicu Amurăriţei)


Cotroceni - Judecătorii, numiţi de CSM

Premierul Tăriceanu a anunţat ieri, după şedinţa de Guvern, că a fost modificată Legea răspunderii ministeriale, astfel incăt comisia de la Preşedinţie care cercetează faptele miniştrilor să fie formată din judecători numiţi de CSM. "In momentul de faţă, membrii comisiei sunt numiţi de ministrul Justiţiei şi de cel al Internelor intr-o proporţie care nu este stabilită şi, sigur, care face ca această comisie să se afle in conflict de interese cănd eventual unul din cei doi miniştri face obiectul unei solicitări pentru a putea incepe urmărirea penală", a spus Tăriceanu.


ARAD - Dispute intre primar şi viceprimar
Viceprimarul municipiului Arad, Tiberiu Dekany a ieşit ieri cu declaraţii tranşante la adresa primarului Gheorghe Falcă, afirmănd: "Cuvăntul şpagă care se leagă de Primărie se datorează lui Gheorghe Falcă, nu mie". Nemulţumit de faptul că Falcă incearcă să il culpabilizeze pe el in Afacerea "Fabrica de Zahăr", pentru care este cercetat de DNA, Dekany susţine că "am luat legătura cu cei de la DNA şi mi s-a comunicat telefonic că nu mai am nici o calitate in acest dosar şi că se vor pronunţa asupra acestui fapt săptămăna viitoare". De asemenea, viceprimarul a dezvăluit că edilul-şef este cercetat de DNA in alte două dosare. (Andrei Ando)


Ajutor - Bani mai mulţi pentru incălzire
De la 1 ianuarie 2008, plafonul de venituri pănă la care familiile şi persoanele cu venituri reduse vor beneficia de ajutor financiar pentru incălzirea locuinţei va fi de 615 lei, comparativ cu 500 de lei in 2007. Pentru noiembrie-decembrie 2007 se menţin limitele de venituri in funcţie de care se atribuie sprijinul. Dar ajutoarele pentru incălzirea cu gaze se indexează cu 10,7%, iar pentru incălzirea cu lemne şi combustibili petrolieri cu 5,35%.

×
Subiecte în articol: observator