x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    06 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

21 de maşini de epocă au făcut ieri paradă la Arad. Lumea s-a adunat ca la circ să vadă bolizii vechi de cel puţin 70 de ani. Vedetele au fost căteva autoturisme Jaguar.
PARADÃ... RETRO. 21 de maşini de epocă au făcut ieri paradă la Arad. Lumea s-a adunat ca la circ să vadă bolizii vechi de cel puţin 70 de ani. Vedetele au fost căteva autoturisme Jaguar. Raliul maşinilor de epocă a inclus anul acesta şi municipiul Arad, de unde autoturismele s-au indreptat spre Szeged (Ungaria), urmănd ca măine să plece spre Austria.

16:28 - COPII
ORDONANŢÃ.... Alocaţia de stat pentru copii se va majora la 32 de lei de la 1 ianuarie 2008, potrivit unei OU aprobată de Guvern joi.
DOLJ. La Şcoala Generală Urzicuţa au fost inaugurate ieri, in urma solicitărilor, primele cursuri de limbă macedoneană din ţară.


16:33 - TRAFICANŢII
VASLUI. Un băiat de 13 ani din localitatea vasluiană Gugeşti a ajuns in stare gravă la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi cu urechea stăngă şi buza superioară smulse, după ce a fost muşcat de tatăl său. Poliţiştii din comună au inceput o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a intămplat.
IAŞI. Trei traficanţi de obiecte de artă au fost prinşi in flagrant in momentul in care vindeau şapte statuete şi cinci tablouri - unele semnate de Salvador Dali, Felix Tabasco sau Juan Ismael - contra sumei de 100.000 de euro. Procurorii DIICOT urmează să-i ducă in faţa instanţei.
Â
Â

IN PLINĂ ZI - Jaf pe Calea Moşilor, la "pont"

Un cetăţean iranian a fost ieri jefuit in plină zi. Victima a coborăt dintr-o maşină, pe Calea Moşilor 205, in jurul orei 14:00. Trei bărbaţi care au coborăt dintr-un Audi cu numere de Germania l-au bătut şi i-au furat geanta in care iranianul avea 50.000 de euro, in lei. Agresorii s-au suit apoi in maşină şi au dispărut pe străduţele dintre blocuri. Poliţiştii Secţiei 8 sunt deja pe urmele tălharilor.

STAŢIA GORJULUI - Alarmă falsă cu bombă

Pirotehniştii au scotocit timp de două ore in incinta staţiei de metrou Gorjului, golită de zecile de călători, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 anunţănd că in această staţie a fost amplasată o bombă. Ca de obicei, alarma a fost falsă. Circulaţia trenurilor a fost reluată in jurul orei 20:30. Autorităţile sunt acum in căutarea bărbatului care a sunat de la un telefon public de pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Â
Â
CONSTANŢA - Sulfina a pierdut procesul cu Mazăre
Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu a pierdut procesul intentat primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi este bună de plată, pentru că trebuie să achite cheltuielile de judecată. Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins ieri acţiunea civilă a Sulfinei Barbu, care l-a chemat in instanţă pe Mazăre, după ce edilul a făcut-o "proastă" intr-o conferinţă de presă din vara anului trecut. Hotărărea poate fi atacată la instanţele superioare. (Emilia Sava)


INTERVENŢIE - Salvat dintr-o barcă in derivă la Chitila
Un bărbat in stare de inconştienţă din cauza unei crize de hipoglicemie, aflat intr-o ambarcaţiune care plutea in derivă pe braţul Chilia, a fost salvat de poliţiştii de Frontieră din judeţul Tulcea. Aceştia au remorcat barca pănă la mal şi au anunţat un echipaj al Ambulanţei, care l-a dus pe bărbat la Spitalul Tulcea, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale.


BUZÃ...U - Preşedintele CJ, implicat in accident
Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a fost implicat ieri după-amiază intr-un accident rutier, in localitatea Ojasca, in timp ce se intorcea de la pregătirile pentru Serbările Cislăului, eveniment la care este aşteptat astăzi şeful statului, Traian Băsescu. Şoferul alesului judeţean nu a putut evita impactul cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate. Victor Mocanu a scăpat nevătămat din maşina care s-a oprit intr-un şanţ. (M. Bunăziua)


INCIDENTE - Bărbaţi morţi in accidente de muncă
Un bărbat din Craiova care lucra pentru repararea unor motopompe a murit ieri, după ce a fost călcat de un excavator al unei societăţi de construcţii care realizează canalizarea in cartierul Brestei. Un alt accident de muncă s-a intămplat in Bucureşti. Un muncitor care lucra la o canalizare din cadrul unei societăţi de pe Splaiul Independenţei a murit ieri-dimineaţă, cănd a fost strivit de o ţeavă pe care o tăia. Inspectoratele Teritoriale de Muncă anchetează imprejurările in care s-au petrecut cele două accidente. (Mihai Gavrilă)


CONTROL - Ambulanţe inchise cu cheia in garaje
Subsecretarul de stat in Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a descoperit, in urma unor controale inopinate la Serviciile de Ambulanţă din Olt şi din Dolj, că unele dintre autosanitare erau inchise in garajele unităţii, iar cheile erau acasă la şoferi, transmite Mediafax. "Nu este normal ca şoferii să ţină cheile acasă, iar maşinile să stea inchise in garaj", s-a arătat revoltat subsecretarul de stat. Arafat a mai precizat că in urma controlului de la Olt a constatat că timp de şase ore nu a existat medic de gardă, pentru că acesta plecase cu un pacient la Bucureşti.


SENAT - Ultim omagiu pentru Antonie Iorgovan
Toţi cei care l-au cunoscut pe senatorul PSD Antonie Iorgovan, şi nu numai, ii pot aduce acestuia un ultim omagiu in Senatul Romăniei, acolo unde a fost depus sicriul "Părintelui Constituţiei". Iorgovan va fi inmormăntat luni la Cimitirul Belu din Bucureşti. Sicriul, acoperit cu steagul Romăniei, este flancat de patru soldaţi ai Regimentului de Pază şi Protocol. Ieri, preşedintele PSD, Mircea Geaonă, insoţit de o delegaţie a partidului, a adus un omagiu lui Antonie Iorgovan, anunţănd că luni, in ziua inmormăntării acestuia, PSD va anula orice activitate politică.


RECUNOAŞTERE - Băsescu i-a decorat pe membrii Iris
Traian Băsescu i-a decorat ieri la Cotroceni pe membrii formaţiei Iris cu Ordinul "Meritul Cultural in Grad de Cavaler" pentru cei
30 de ani de activitate ai trupei. "Aţi avut puterea ca in anii ’80 să ne dăruiţi tuturor acele oaze de libertate de care toţi aveam nevoie", le-a spus Băsescu componenţilor trupei. (...) Căntecul vostru, muzica rock pe care aţi slujit-o s-au constituit tot timpul in avansuri făcute libertăţii in numele nostru, al romănilor." La răndul lui, Cristi Minculescu, vocalistul Iris, l-a numit pe Băsescu primul preşedinte iubitor de muzică rock al tuturor romănilor. (R.I.A.)


COOPERARE - Exerciţiu aerian in Poligonul Babadag
O aplicaţie la care au participat 60 de paraşutişti romăni şi americani s-a desfăşurat ieri in Poligonul Babadag, in cadrul exerciţiului "Proof of Principle 2007". Militari romăni şi americani au avut ca misiune in acest exerciţiu, in aria poligonului, paraşutarea din două aeronave Hercules 130 aparţinănd Forţelor Aeriene ale SUA, pentru a realiza securizarea unei zone pentru instalarea punctului de comandă. La final, paraşutiştii au făcut schimb de insigne şi de beretă.

×
Subiecte în articol: observator