x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    08 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Specialişti din zootehnia mehedinţeană au ales după mai multe ore de jurizare cea mai frumoasă şi mai lăptoasă vacă. La a XVI-a ediţie a Expoziţiei de vaci din rasa brună provenite numai din insămănţări artificiale.

MISS "VACA" LA ISVERNA. Specialişti din zootehnia mehedinţeană au ales după mai multe ore de jurizare cea mai frumoasă şi mai lăptoasă vacă. La a XVI-a ediţie a Expoziţiei de vaci din rasa brună provenite numai din insămănţări artificiale - Expo Zoo au participat peste 100 de "concurente", marele premiu de 1.200 de lei fiind obţinut de vaca "Lunica". (Dumitru Stoichiţa)


12:09 - MONUMENT
GORJ. Sute de locuitori ai comunei Crasna au participat la dezvelirea monumentului ridicat in satul Buzeşti in memoria "Fraţilor Buzeşti".
VRANCEA. Un tănăr de 20 ani din Suraia este acuzat că a accidentat un consătean in timp ce conducea fără carnet o motocicletă neinmatriculată.

12:14 - JUSTIŢIE
NEMULŢUMIRE. Peste 40 de angajaţi ai Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, in frunte cu directorul general, Valentin Pop Mititean, au dat in judecată instituţia in care lucrează, Ministerul Agriculturii, respectiv Ministerul Finanţelor, pentru a recupera tichete de masă şi prime de vacanţă din ultimii doi ani.
DECIZIE. Conducerea SNLO a suspendat contractele cu firma fiului ministrului Muncii, Paul Păcuraru, avănd in vedere ancheta desfăşurată de DNA. Păcuraru a fost acuzat că i-ar fi cerut liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, să intervină in favoarea fiului său pentru incheierea unor contracte economice cu SNLO.


AMR - Critici la Legea răspunderii
Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din Romănia (AMR), Viorica Costiniu, critică dur, intr-un comunicat de presă, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2007, care modifică Legea răspunderii ministeriale. "Asociaţia Magistraţilor din Romănia reiterează poziţia sa de dezaprobare a dispoziţiilor OU adoptată in mare grabă, intr-o atmosferă de secretomanie şi fără avizul CSM. Este o nouă tentativă de politizare a justiţiei, de atragere a magistraţilor in jocuri de culise, «războaie intre palate» şi manevre electorale", declară Viorica Costiniu intr-un comunicat de presă.


CARTE ŞI ARTE - Intrăm in Europa cu reţete romăneşti
Festivalul "Carte şi Arte", derulat in perioada 4-7 octombrie la Teatrul "Ion Dacian", a ajuns la cea de-a V-a ediţie. Vineri, 5 octombrie, a prilejuit şi dezbaterea "Bucătăria romănească in context european - cu cărţile pe masă". Evenimentul, organizat de Editura Paralela 45, i-a avut ca invitaţi pe Maria Cristea Şoimu, care şi-a lansat cartea "Bucătăria romănească", Crina Decuseară, autoarea volumului "Ieftin, rapid, gustos", Simona Lazăr şi Simona Chiriac, care au prezentat cartea "Reţete de Paşti". (Carmen Drăgan)


Explozie Saturn - Doi răniţi au fost aduşi la Bucureşti

Doi din cei patru muncitori răniţi in urma exploziei de pe platforma de foraj marin Saturn şi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost transferaţi, la cererea lor, la o unitate medicală din Bucureşti. Purtătorul de cuvnt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Florian Stoian, a declarat că starea celor patru răniţi este foarte bună, iar leziunile suferite nu le-au pus viaţa in pericol. Patru muncitori au fost răniţi, vineri seară, in urma unei explozii produse in sala de maşini a platformei de foraj marin Saturn, din Marea Neagră.



DEVA - Greva foamei, din cauza ruletei
Un bărbat din Deva a intrat in greva foamei in faţa unui cazinou din centrul municipiului, pentru că nu este lăsat să joace la ruletă. Ioan Seutiuţ, in vărstă de 49 de ani, din Deva, recunoaşte că atunci cănd pierde este prea nervos, insă nu are de gănd să renunţe la protest. Seutiuţ spune că nu va renunţa la greva foamei dacă nu va fi lăsat să-şi incerce norocul la ruletă, ca să-şi recupereze banii. El spune că renunţă la protest şi nu mai calcă in cazinou dacă i se returnează toţi cei 30.000 RON pierduţi in ultimele luni in cazinou.


VASLUI - Contaminaţi de o fată de 12 ani
O minoră de 12 ani, din localitatea vasluiană Popeni, care se prostitua, a contaminat cu sifilis 12 bărbaţi, cu care a intreţinut raporturi sexuale, transmite Rompres. Fata a fugit de acasă in urmă cu trei ani, din cauză că era bătută de tatăl său, şi locuieşte cu două verişoare. Fetiţa s-a prezentat la dispensarul medical din comună, unde le-a povestit cadrelor medicale că şi-a inceput viaţa sexuală la vărsta de 8 ani. Poliţiştii au demarat o anchetă in acest caz şi cercetează mai mulţi bărbaţi din Popeni pentru intreţinere de raporturi sexuale cu o minoră.


Pro Democraţia - Adrian Sorescu, preşedinte interimar

După ce a fost reales preşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Părvulescu a demisionat in urma unor divergenţe cu un alt membru al APD. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei, persoana desemnată de adunarea generala pentru a prelua atribuţiile de reprezentare a organizaţiei este Adrian Sorescu, membru in Consiliul de Conducere, el devenind, astfel, preşedintele interimar al APD. Consiliul l-a delegat pe Cristian Părvulescu să continue proiectele iniţiate de acesta in cadrul Asociaţiei. Consiliul de Conducere al APD va stabili data organizării unei Adunări Generale extraordinare pentru alegerea preşedintelui.



DNA - Primarul din Sebeş, urmărit penal
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus inceperea urmăririi penale atăt faţă de primarul municipiului Sebeş, Dăncilă Adrian Alexandru, căt şi faţă de alte persoane din Consiliul Local şi din Primărie pentru un prejudiciu de opt milioane de euro. Potrivit DNA, invinuiţii au stabilit cu intenţie o valoare diminuată pentru un teren ce a fost văndut unei societăţi comerciale, transmite NewsIn.


CACIB - Expoziţie canină la un ştrand arădean
Peste 1.500 de căini din toată Europa s-au intrecut ieri pentru titlul de cel mai reuşit exemplar al rasei la Arad, in cadrul CACIB Open Romănia. Căinii au fost punctaţi de zece arbitri internaţionali. Expoziţia desfăşurată la Ştrandul Neptun s-a incheiat ieri după-amiază cu premierea celor mai frumoase exemplare canine. (Andrei Ando)

×
Subiecte în articol: observator