x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    11 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Cu ocazia evenimentului "Săptămăna prevenirii criminalităţii", ieri in parcul din faţa Primăriei Sectorului 2 au avut loc exerciţii demonstrative la care au participat poliţişti comunitari şi de la SPIR.

SIGURANŢÃ... RUTIERÃ.... Cu ocazia evenimentului "Săptămăna prevenirii criminalităţii", ieri in parcul din faţa Primăriei Sectorului 2 au avut loc exerciţii demonstrative la care au participat poliţişti comunitari şi de la SPIR. Tot ieri a fost deschisă cea de-a doua ediţie a "Expoziţiei sistemelor de siguranţă", ocazie cu care au fost prezentate noi tehnologii ale sistemelor de alarmare, şi dispozitive de siguranţă pentru locuinţe, maşini, societăţi. Â

14:49 - ACCIDENT
CONSTANŢA.
Un tir incărcat cu piatră s-a răsturnat pe DN 22, in urma accidentului circulaţia rutieră desfăşurăndu-se pe un singur sens.
BUCUREŞTI. O reţea de traficanţi de droguri care aducea heroină din Turcia a fost desfiinţată după zece luni de monitorizare.

14:54 - PROTEST
CLUJ
. Un grup de intelectuali a protestat faţă de inchiderea unei vechi cafenele boeme din centrul municipiului Cluj-Napoca, unde urmează să fie un sediu de bancă, protestatarii purtănd in măini pahare cu cafea şi afişe pe care scria: "Cafeneaua Croco odihnească-se in pace: 1960-2007".
HUNEDOARA. Trei membri ai unei familii - doi adulţi şi un copil - au ajuns in stare gravă la spital, intoxicaţi cu monoxid de carbon provenit, probabil, de la un boiler fără coş montat in urmă cu căteva zile. După ce victimele au fost duse la spital, in zonă au ajuns echipe ale E.ON Gaz şi ale Poliţiei.


BIHOR - Suspendare pentru un viol
Un orădean acuzat de violarea unei fetiţe in vărstă de 11 ani a fost condamnat ieri de Tribunalul Bihor la patru ani de inchisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 20.000 de lei, procurorii intenţionănd să atace sentinţa, considerănd pedeapsa prea uşoară, transmite Mediafax. La 23 ianuarie 2006, Ludovic Albert a intrat in casa vecinilor săi, in care se afla doar fetiţa de 11 ani, şi a violat-o.


ROMI - "Cunoaşte-i inainte să-i judeci!"
"Discriminarea romilor se invaţă acasă. Cunoaşte-i inainte să-i judeci!", este indemnul lansat ieri de SGG şi Agenţia Naţională pentru Romi, in cadrul campaniei de informare şi conştientizare publică privitoare la acest fenomen. "Marginalizarea romilor generează sărăcie, sărăcia duce la comportament antisocial care duce la formarea percepţiei noastre. Lucru ce generează marginalizare", a spus Mircea Toma, purtătorul de cuvănt al campaniei. Campania face parte dintr-un proiect PHARE de integrare socială a romilor, ce se desfăşoară intre 2006-2008. (I.G.)


BRAŞOV - Incendiu la un spital de copii
Copiii internaţi la ultimul etaj al Spitalului de Pediatrie şi cadrele medicale au fost evacuaţi de urgenţă in noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui incendiu care a cuprins acoperişul clădirii. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de unele lucrări efectuate defectuos la hidroizolaţia acoperişului, in cursul zilei de marţi, potrivit sergentului major Alexandru Socaci, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov. Flăcările au distrus aproximativ 25 de metri pătraţi de acoperiş şi nu s-au produs alte pagube materiale. (Libiu Mateescu)


BRÃ...ILA - Pestă porcină in Insula Mică
Autorităţile locale au descoperit mai multe animale moarte şi au instituit carantină de gradul II in Insula Mică a Brăilei. Zona este rezervaţie naturală, acolo trăind peste 2.500 de porci semisălbatici. "Au fost găsite trei cadavre, din care unul a fost pozitiv la pesta porcină. S-a intrunit Comandamentul antiepizootic judeţean cu măsuri de carantină de gradul II, interzicerea circulaţiei animalelor şi a oamenilor din Insula Mică spre Insula Mare sau spre partea de terasă a judeţului Brăila", a declarat Gicu Drăgan, directorul DSV Brăila. (Nicoleta Butnaru)


GUVERN - Pensiile cresc cu circa 30%

Valoarea punctului de pensie va creşte la 1 noiembrie cu aproximativ 30%, de la 416 lei la 541 lei, a declarat Paul Păcuraru, ministrul Muncii. Majorarea bugetului de asigurări sociale de stat a fost aprobată ieri de Guvern. Executivul a decis săptămăna trecută să devanseze data de majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007. (Mediafax)


PROTEST - Cercetătorii pichetează Guvernul
Cercetătorii din Institutul pentru Tehnică de Calcul organizează astăzi, incepănd de la ora 10:30, un miting de protest impotriva soluţiei adoptate de AVAS in procesul de privatizare a instituţiei. Protestatarii acuză AVAS că a comis mai multe ilegalităţi care pot conduce la vănzarea acţiunilor către o firmă din afara domeniului de activitate. Decizia AVAS a scandalizat comunitatea ştiinţifică internaţională şi poate conduce la subminarea activităţii de cercetare din institut şi la neindeplinirea contractelor existente.


VASLUI - Faţadele colorate vor fi dărămate

Peste 2.000 de persoane din Vaslui vor fi amendate de Primărie cu sume cuprinse intre 100 de milioane şi 1 miliard ROL, din cauză că şi-au refăcut faţadele blocurilor fără a avea autorizaţi. Edilii vasluieni afirmă ca faţadele respective reprezintă un pericol pentru trecători. Mai mult, municipalitatea a ameninţat că va trece la dărămarea faţadelor vopsite in diferite culori. (Ana Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: observator